Windows 10 işletim sistemi fazla RAM kullanıyor

Emir2507

Decapat
Merhabalar. LattePanda tek kart geliştirme bilgisayarı kullanıyorum. 4 GB LPDDR3 RAM'a sahip. Bunu belirtmemdeki amaç RAM kapasitesini değiştirmemin mümkün olmaması. OpenCV (görüntü işleme) ve machine learning gibi yazılımlar geliştirme üzerine projeler yapıyorum. Kullandığım işletim sistemi Windows 10. Boşta 2.9 GB RAM tüketiyor. Görüntü işleme daha da kritik olan machine learning çalışmaları yaperken RAM'a ihtiyaç var ve Windows 10'un fazla RAM kullanmasından dolayı yazılım geliştirirken stabilite sorunları yaşıyorum. Sırf bu durumdan dolayı Windows 7 kullanmayı düşündüm (boşta 540 MB kullanıyor). Fakat yeni nesil bir işletim sistemi kullanmanın hem sürücü hem de uyumluluk açısından pek çok avantajı mevcut. Windows 10'da arka planda çalışan gereksiz hizmetleri kapatan programlar var ama onlara pek güvenmiyorum. (services.msc) Gereksiz hizmetler manuel olarak kapatılabilir fakat Windows'un gereksinim duyduğu bir hizmeti kapatıp hata almak istemem. Ne yapmalıyım?

Merhabalar. LattePanda tek kart geliştirme bilgisayarı kullanıyorum. 4 GB lpddr3 RAM'a sahip. Bunu belirtmemdeki amaç RAM kapasitesini değiştirmemin mümkün olmaması. Opencv (görüntü işleme) ve machine learning gibi yazılımlar geliştirme üzerine projeler yapıyorum. Kullandığım işletim sistemi Windows 10. boşta 2.9 GB RAM tüketiyor. Görüntü işleme daha da kritik olan machine learning çalışmaları yaperken RAM'a ihtiyaç var ve Windows 10'un fazla RAM kullanmasından dolayı yazılım geliştirirken stabilite sorunları yaşıyorum. Sırf bu durumdan dolayı Windows 7 kullanmayı düşündüm (boşta 540 MB kullanıyor). Fakat yeni nesil bir işletim sistemi kullanmanın hem sürücü hem de uyumluluk açısından pek çok avantajı mevcut. Windows 10'da arka planda çalışan gereksiz hizmetleri kapatan programlar var ama onlara pek güvenmiyorum. (services.msc) gereksiz hizmetler manuel olarak kapatılabilir fakat Windows'un gereksinim duyduğu bir hizmeti kapatıp hata almak istemem. Ne yapmalıyım?

Windows 10 zaten gerektiğinde RAM'de yer açar.

Merhabalar. LattePanda tek kart geliştirme bilgisayarı kullanıyorum. 4 GB LPDDR3 RAM'a sahip. Bunu belirtmemdeki amaç RAM kapasitesini değiştirmemin mümkün olmaması. OpenCV (görüntü işleme) ve machine learning gibi yazılımlar geliştirme üzerine projeler yapıyorum. Kullandığım işletim sistemi Windows 10. Boşta 2.9 GB RAM tüketiyor. Görüntü işleme daha da kritik olan machine learning çalışmaları yaperken RAM'a ihtiyaç var ve Windows 10'un fazla RAM kullanmasından dolayı yazılım geliştirirken stabilite sorunları yaşıyorum. Sırf bu durumdan dolayı Windows 7 kullanmayı düşündüm (boşta 540 MB kullanıyor). Fakat yeni nesil bir işletim sistemi kullanmanın hem sürücü hem de uyumluluk açısından pek çok avantajı mevcut. Windows 10'da arka planda çalışan gereksiz hizmetleri kapatan programlar var ama onlara pek güvenmiyorum. (services.msc) Gereksiz hizmetler manuel olarak kapatılabilir fakat Windows'un gereksinim duyduğu bir hizmeti kapatıp hata almak istemem. Ne yapmalıyım?

Başlangıçta açılan gereksiz uygulamaları kapatın. Görev yöneticisine girip fazla RAM kullanan gereksiz uygulamaları, programları kapatın. Ama fazla bir etkisi olmayacaktır çünkü zaten Windows 10 fazla RAM kullanıyor, dediğiniz gibi 4 GB yetersiz. Arttıramadığınız içinde dediklerimi deneyebilirsiniz.
Şu konuya da bakabilirsiniz;

Windows 10 yeni güncellemeler ile eskisinden daha fazla RAM kullanan bir işletim sistemi haline geldi. Bu konuda yapılacak olan işlemler kısıtlı. Microsoft arka planda gereksiz bir sürü hizmet çalıştırıyor. Ben birçok Microsoft hizmetini kapattım, bir sorun olmadı. Yani gerekli olmadığını düşündüğün hizmetleri kapatabilirsin.

Başlangıçta açılan gereksiz uygulamaları kapatın. Görev yöneticisine girip fazla RAM kullanan gereksiz uygulamaları, programları kapatın. Ama fazla bir etkisi olmayacaktır çünkü zaten Windows 10 fazla RAM kullanıyor, dediğiniz gibi 4 GB yetersiz. Arttıramadığınız içinde dediklerimi deneyebilirsiniz.
Şu konuya da bakabilirsiniz;

Hocam benim elimde değiştirilmiş Windows 10 var incelediğimde boşta (bende) 738 MB RAM kullanıyordu.

Windows 10'da arka planda çalışan gereksiz hizmetleri kapatan programlar var ama onlara pek güvenmiyorum. (services.msc) gereksiz hizmetler manuel olarak kapatılabilir fakat Windows'un gereksinim duyduğu bir hizmeti kapatıp hata almak istemem. Ne yapmalıyım?
ISLC kullanıp RAM'ı bir nebze rahatlatabilirsiniz bu program sayesinde bende boşta sadece 1-1.5 GB RAM kullanıyor. Bu kısımdaki değerleri kendi ramınıza göre ayarlamanız lazım kendi ayarlarımıda çok tavsiye etmiyorum çünküü çok agresif ayarladım belki sizin işinizde sorun çıkartabilir oyun vs oynarken hiçbir sorun yaşamadım şimdiye kadar günlük kullanımdada aynı şekilde.

1610532424213.png

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı