Çözüldü Windows 10 Kernel Power 41- 63 Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Emrecan Çevik

Decapat
Katılım
14 Eylül 2018
Mesajlar
23
Yer
Antalya
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Yaklaşık 3 aydır Kernel power 41-63 sorunu yaşamaktayım. 6 farklı bilgisayar teknik servisine gönderdiğim bilgisayarım hiçbir sorun olmadığı söylenerek geri gönderildi. R6, BF1, LoL, Overwatch, WoW gibi oyunlarda hiçbir sorun yaşamazken belirli oyunları oynarken (CS:GO, Fortnite, PUBG, GTA 5, H1Z1) bilgisayar bir anda yeniden başlatılıyor. Sorunu çözmek için forumda önerilen çoğu şeyi (farklı PSU, farklı priz, farklı anakart, temiz önyükleme) yaptım. Lakin çözüme ulaşamadım.
Bilgisayar özellikleri;
  • i7 4790K
  • MSI GTX970
  • Corsair Vengeance Pro 16 GB RAM
  • MSI Z97A GAMING 7
  • 750W Cooler Master PSU
Belki sorunum elektriksel diye düşünerek 1 hafta önce Tunçmatik 850w lite 2 UPS ürününü satın aldım. Sorunum hala devam etmekte.
Minidump upload etmek isterdim lakin bilgisayarım hiç mavi ekran vermediği için minidump klasörü oluşturulmamış. Geri bildiriminiz bekliyor, şimdiden teşekkür ediyorum.

Aida64

Screenshot_4.png
Screenshot_5.png
Screenshot_6.png


@Murat5038 @Recep Baltaş @THE_MILLER
@Mert
@Asım Demir
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hortlatıyorum da çözcebilen oldu mu arkadaşlar?

Bu sorundan dolayı ben PSU değiştirmiştim azaldı ama sorun devam etmişti. Bende yukarıda yazanlardan farklı olarak reset değil de ekran kararıyor klavye mouse ve kasa çalışıyordu elle reset atıyordum. Sanırım hata aldığında yeniden başlat ayarı seçili olmadığından böyleydi.

Sonrasında yabancı forumlarda epey araştırma yaptım sitelerin birinde RAM uyumsuzluğu RAM hızı vb sebeplerden olma ihtimali yazıyordu. Benim RAM'ler 8x2 Corsair Vengeance 3000MHz. BIOS'tan RAM'i 2933 MHz olarak ayarladım voltaj varsayılan 1.5v. O gün bugündür tek hata almadım. Ne reset ne kilitlenme ne de başka bir şey. Herkesin sorunu aynı olsa da sebebi farklı olabilir denemekte fayda var. Umarım yardımcı olur.
Sorunum kendini tekrarladı. Çözüm yok gibi, yeni bilgisayar alacağım gibi geliyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorun bende de var arkadaşlar.

Sisteminde MSI B450M PRO M.2 V2 + G.Skill 2*8 3000 MHz Trident Z + Ryzen 3 2200G APU olarak kullanıyordum. Gücü ise 2012 yılında satın aldığım Aerocool X-Strike 500W 80+ Bronze kaynağından alıyor. İlk aldığım günden beri görüntü kesilmesi mevcuttu arada ekran siyah oluyordu ama HDMI kablosunu çıkarıp taktığımda düzeliyordu. Bu çok rahatsız etmiyordu beni çünkü sistemim çalışmasına devam ediyordu ve çok nadir yapıyordu bunu.

Aradan 2 yıl geçti sistemime RX 580 ekledim 1 ay olacak PC sürekli kendini kitliyor siyah ekrana düşüyor ve anakartta CPU LED ışığı beyaz yanık kalıyor manuel olarak resetlemden de düzelmiyor ve bunu PC ilk açılıştada yapıyor oyun oynarken de yapıyor kafasına göre canı ne zaman isterse yapıyor. Isınma kaynaklı bir problem değil çünkü 3-4 saat oyun oynuyorum ekran kartı sıcaklığı 78 dereceye çıkıyor işlemci keza 70 derece oluyor ama PC kapanmıyor. İşlemcimi zaten güncellemek istiyordum bu arızada biraz bahanem oldu Ryzen 7 2700 sipariş geçtim aynı hata birebir bunda da mevcut. Kendi üzerindeki macunu değiştirdim daha kaliteli bir macun sürdüm hata devam etti.

Bunlara ek olarak belleklerimi Memtest86 ile teste tabii tuttum 3 saat 15 dk sürdü ve 0 hata.
Bellekleri sırasıyla 2133-2666-2800-2933 MHz'lerde denedim yine hata.
AMD Game booster aktif ettim denedim pasif ettim denedim yine aynı. AMD Core performance Boost kapattım denedim açtım denedim yine aynı.
Yakın zamanda yeni almış olduğum HDD'leri test ettim sağlık durumu çok iyi.
BIOS Update ile birlikte CMOS reset uyguladım.

USB bellek ile Windows 10 temiz kurulum yaparak Adrenalin 2020 Edition 20.4.2 Optional driver denedim. Yine aynı şekilde temiz kurulum yaparak Adrenalin 2020 Edition 20.2.2 Recommended (WHQL) denedim. Tekrar temiz kurulum yaparak Radeon 19.10.28 sürümünü denedim. Tekrar temiz kurulum yaparak bu sefer anakartın sağlamış olduğu güncel driverları kurup denedim ve son olarak temiz kurulum yaptım sadece Windows Update'lerini aldım extra hiçbir yazılım kurmadım sorun yine devam etti.

MSI servisi olan servispoint ile görüştüm diğer anakartda dahil diğer donanım parçalarından veya montaj sırasında alınan bir darbeden kaynaklı olabilir dediler.
Bu sorunu en çok tetikleyen ve bu kadar takılmama sebep olan yeni almış olduğum ekran kartı ama Power arızadan ziyade yetersiz geliyor olabilir emin değilim. Sorunu gösterebilmek için videoda çektim kapanırken tam yakalayamadım ama o siyah ekran öncesi Windows açılış login olurken tam şifre yazarken verdi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sizin sorununuz ne sıklıkla meydana geliyordu acaba?

Sorunum kendini tekrarladı. Çözüm yok gibi, yeni bilgisayar alacağım gibi geliyor.

Merhaba, sizdeki sorun her zaman mı oluyordu acaba. Yani her oyuna girdiğinizde mi oluyordu? Yoksa, her 1 hafta 10 gün aralıklarla mı oluyordu acaba?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bazen günde 1-2 sefer tekrarlıyordu. Bazen 2 gün hiç yapmıyor 3. gün tekrarlıyordu o yüzden şukadar aralıklarla yapıyor diyemem. Oyundayken de yapıyordu film izlerken de yapıyordu daha çok bilgisayarı açtığımda login olurken yapıyordu tam şifreyi giriyordum masaüstü açılıyordu tak donuyordu ve görüntü gidiyordu. Şu an ekran kartı serviste gelen habere göre aksiyon alacağım. Tam çözüme kavuşursam bilgilendirmek amaçlı bir paylaşım yapacağım.

Herhangi bir oyuna girdiğim anda oluyor. Zaten zamanında yaptıklarımı Update olarak geçtim bu konu üzerinde. Başlığı açtığımda yazmıştım bilgileri. :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Herhangi bir oyuna girdiğim anda oluyor. Zaten zamanında yaptıklarımı Update olarak geçtim bu konu üzerinde. Başlığı açtığımda yazmıştım bilgileri. :)

Anladım, sizinki her zaman yaşanabiliyormuş. Genelde her zaman olan arızalar donanımsal, 1 hafta - 2 hafta aralıklarla olabilenlere ise yazılımsal denebiliyor. Öylede oluyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@Recep Baltaş @Ali Güngör sevgili abilerim çaresizce sizlerden gelecek araştırmaları veya bir ayrıntılı çözüm videosu beklemekteyiz. Konu acıyoruz yardımcı olan yok. Bilgisayarımı toplayalı 20 gün anca oldu ancak bu sorunu yaşıyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu hata tamamen para tuzağı başka bir şey değil! Yook Power yetmiyor yenisini alın, yok ekran kartı yetmiyor yenisini alın, vay efendim PC'de şunu bunu değiştirin vs... Güç yetmiyor dediler, Ben yeni Power aldım 600W yemedi, İşlemcidir kesin ısınıyordur dediler, Sıvı soğutucu aldım yahu SIVI SOĞUTUCU oda yemedi hata halen devam, kablo değiştirdim vay efendim program yükledim yok da yok, hata halen devam. Yahu ben bu oyunu dün de oynuyordum hiçbir şey yok ertesi gün pat mavi ekran ne oldu güç yetmiyor Kernel-Power 41? Yalan Dün bu güç yıldırımdan geliyordu da bugün mü barajdan geliyor? Dün oynarken güç vardı bugün mü kesildi yani? Bu program bence tamamen para tuzağı adamlar ayarlamış bu oyunu oynamak istiyorsan parayı basacaksın, hata falan yok yani ortada! En net ve kesin çözüm hatanın kaynağını bulup yok etmek! Rica ediyorum bir kaynak dosyası söyleyin, kökten Shift+Delete yapıp kurtulalım... @Recep Baltaş @Ali Güngör
 
Son düzenleyen: Moderatör:
OCCT-20200819-223208-CPUOCCT.png


OCCT-Screenshot-20200820-132816.png


OCCT-Screenshot-20200820-132831.png


Memtest-OCCT-linpack ve monitöring harici 3D ve Power testinde kernel Power 41 hatası alıyorum. LoL ve arada Rust oynuyordum bu hata yoktu. Sonrasında DayZ indirip girdim ve oyun ilk girdiğimde bir sorun yaratmadı. Oynadım diğer gün bu hata başladı. Başladıktan sonra 1 kere girebildim ve sorunsuz oynadım gün içerisinde ardından tekrar bu sorun başladı. Format attım her sürücüyü özenle yükledim ama sonuç değişmedi. Benchmark testinde de bilgisayarım reset yiyor. PSU kaynaklı bir şey mi ekran kartı ile alakalı mı anlayamadım yardımcı olur musunuz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam çözebildiniz mi? Ben de aynı sorundan çekiyorum.

Hayır, çözemedim. Daha dün servisten geldi. Sorun devam ediyor. Servisteki arkadaşlar bilgisayar hiç kapanmadı dediği halde olay görüntüleyicisine girip baktığımda serviste olduğu sürede 9 kere kitlenip reset attığını gördüm. Maalesef yeni bir bilgisayar almak artık daha mantıklı geliyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@Recep Baltaş @Ali Güngör sevgili abilerim çaresizce sizlerden gelecek araştırmaları veya bir ayrıntılı çözüm videosu beklemekteyiz. Konu acıyoruz yardımcı olan yok. Bilgisayarımı toplayalı 20 gün anca oldu ancak bu sorunu yaşıyorum.
Bilgisayar özelliklerinizi yazdınız mı? Mesajınızda göremedim.

Arkadaşlar merhaba. Yazılan bütün mesajları tek tek okudum. Sonuç olarak bu sorun kimi arkadaşlarda ekran kartı, kimisinde ise PSU sorunu. Buna kesin kanaat getirdim.

AMD ekran kartı olan arkadaşlar: ilk işiniz başka bir kartla denemek olsun. Ayrıca PSU'nuz da kaliteli olsun.

Konu sahibi @Emrecan Çevik hocam, High Power yerine başka bir PSU ile dene ve durumdan haberdar et lütfen.
 
Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı