Windows 10 kurma sırasında disk nasıl biçimlendirilir?

Geliştirici

Decipat
Makaleler
1
Herkese merhaba! Windows 11 kullanmaktayım ve hayırlısıyla az sonra Windows 10'a tekrar döneceğim fakat format sırasında Windows'un nereye kurulacağına dair bir panel geliyor ve orada kafam karışıyor. O kısımda ne yapmam gerekli acaba? İyi Sosyaller!

1667399866281.png

Not: Fotoğraf internetten temsil etmesi amacıyla alıntıdır!

Maalesef hocam sadece Windows'un kendi aracının masaüstüne oluşturduğu RAR dosyası çıkıyor.

Eğer WinRAR'ın ayarlarında. ISO seçeneğini RAR olarak gösterme yaptıysanız normaldir ve sıkıntı yok gene de ISO dosyasını yazdırabilirsiniz.
Burada tik varsa tiki kaldırın.

Adsız.png

Rufus üzerinden indirme yaptığımda da aynı dosyalar oluşuyor hocam. Gene aynı şey :)

ISO olarak inmesi lazım, verdiğim linkten deneyin;

Eğer WinRAR'ın ayarlarında. ISO seçeneğini RAR olarak gösterme yaptıysanız normaldir ve sıkıntı yok gene de ISO dosyasını yazdırabilirsiniz.
Burada tik varsa tiki kaldırın.

Eki Görüntüle 1560528

Evet RAR dosyası olarak yazabilirsiniz.

ISO olarak inmesi lazım, verdiğim linkten deneyin;

Zaten dosya ISO olarak iniyordur ancak WinRAR ayarlarından ISO biçimini WinRAR ile aç yapınca öyle oluyor.

Tik zaten kaldırılı şekilde hocam.

RAR'ın içerisinde direkt Windows kurulum dosyaları mı var yoksa RAR'ın içerisinde ISO dosyası mı var? Ekran görüntüsü atabilirseniz iyi olur. Buradan indirirseniz direkt ISO olarak inmesi gerekiyor.

RAR'ın içerisinde direkt Windows kurulum dosyaları mı var yoksa RAR'ın içerisinde ISO dosyası mı var? Ekran görüntüsü atabilirseniz iyi olur. Buradan indirirseniz direkt ISO olarak inmesi gerekiyor.

Hocam ben Windows 10 kurma aracını indirip ISO dosyası yazdırma yaptırdım. Masaüstüne RAR dosyası şeklinde oluşturdu. Daha sonrasında Klasöre ayıkla dedim ve Klasör içi şu an böyle:

1667402225471.png

Sanırım genel sorunu anladım. Dosyaları RAR dosyası şeklinde indiriyor. RAR uygulamasını silsem sorun düzelir mi acaba?

Hocam ben Windows 10 kurma aracını indirip ISO dosyası yazdırma yaptırdım. Masaüstüne RAR dosyası şeklinde oluşturdu. Daha sonrasında klasöre ayıkla dedim ve klasör içi şu an böyle: Eki Görüntüle 1560533

Burada zaten orijinal ISO dosyası var buradan indirin bakalım. Microsoft'un aracı RAR yerine ISO şeklinde çıkartması gerekiyordu normalde.

Burada zaten orijinal ISO dosyası var buradan indirin bakalım. Microsoft'un aracı RAR yerine ISO şeklinde çıkartması gerekiyordu normalde.

Evet hocam, RAR uygulamasını sildim ve masaüstünde ki dosya ISO uzantılı haline dönüştü. Teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı