Windows 10 lisansını 2 kişi aynı anda kullanma

Eğer bilgisayarınızı değiştirmek istediğinizde yine de aynı lisansı kullanmak istiyorsanız Retail lisans almalısınız. İnternette araştırarak bulabilirsiniz. Yalnız Vatan'da kutulu olarak satıldığından pahalı gelebilir fiyatı.
İşte sorun bu zaten. Sistemi ilk aldığımda vatandan aldım görevli bana aldığın Windows DVD 'sini diğer bilgisayarlara da kurabilirsin dedi. Sonra burada konu açtım. Konuda yeni sisteme bu OEM lisans anahtarını girsem sistem lisanslı hale gelir mi diye sordum. Bir arkadaş OEM sadece bir bilgisayara kaydolur ve orada kalır. Başka bilgisayara yükleyezmezsin dediler. Ben hala bu işten bir şey anlamadım. Hangi sürümü almam lazım? Kendim araştırmalarımda sadece lisans anahtarı satılıyor diye gördüm internette.

Sistemi ilk aldığımda (Vatan'dan aldım) görevli bana aldığım Windows DVD'sini diğer bilgisayarlara da kurabileceğimi söyledi.
Lisans ile Windows kurulumunu karıştırmayın. Almış olduğunuz DVD ile istediğiniz bilgisayara Windows kurabilirsiniz, ama yanında gelen lisansı her bilgisayarda kullanamazsınız.
Konuda yeni sisteme bu OEM lisans anahtarını girsem sistem lisanslı hale gelir mi diye sordum.
OEM lisans satın almışsınız görünüşe göre. Şimdi durum şöyle; eğer bu aldığınız lisans anahtarını şu anda kullanmakta olduğunuz bilgisayarda etkinleştirdiyseniz başka bir bilgisayarda kullanamazsınız. Yukarıda söylediğim gibi, lisans ile kurulum DVD'sini karıştırmayın.
Bir arkadaş OEM sadece bir bilgisayara kaydolur ve orada kalır. Başka bilgisayara yükleyezmezsin dediler. Ben hala bu işten bir şey anlamadım.
Burada daha fazla anlatılacak bir şey yok. OEM lisansın çalışma mantığı böyle.
Şimdi, siz yeni alınmış OEM lisansı bir bilgisayarda etkinleştirdiğinizde Windows, donanımınızı kullanarak benzersiz bir kimlik oluşturur ve bunu Microsoft'a gönderir. Bu kimlik de Microsoft'un etkinleştirme sunucularına tanımlanır. Yani o lisans ile etkinleştirme yaptığınız bilgisayar bir nevi birbirine bağlanır. Siz aynı lisansı başka bir bilgisayarda kullanmak isteyince Windows, aynı işlemi yapar ve yeni bilgisayardan oluşturulan kimlik ile sunucuda olan karşılaştırılır. Eğer aynı değilse etkinleştirme olmaz. OEM lisanstaki temel mantık basitçe böyle. Bunu belirleyen Microsoft sonuçta, bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Şu durumda yapmanız gereken şey ya Retail lisans alıp aynı anda 1 yerde kullanmak koşuluyla istediğiniz bilgisayarda kullanmak, ya da yeni bilgisayara da ucuza OEM lisans almak.

Mesela bu Windows 10 lisans anahtarı şuan sistemdeki Windows 10'u yeni sisteme yükledim diyelim hepsiburada.com'dan aldığım bu lisans anahtarını etkinleştirirsem yeni sistemde sorunsuz yüklenir değil mi? Yani tekrar 500-600 TL'ye kurulum DVD'si almama gerek yok değil mi?

Yani tekrar 500-600 TL'ye kurulum DVD'si almama gerek yok değil mi?
Şimdi alacağınız lisansa bağlı. Şuan normal evde kullanacaksanız o 500-600₺ olan lisanslardan almanıza hiç gerek yok. Para israfı denebilir.
Şimdi OEM dediğimiz lisanslar var. Bu lisanslar ucuzdur. 40₺ orijinal Windows 10 lisansı almak mümkün. OEM lisanslar, sadece bir bilgisayarda kullanılır. Format attıktan sonrada lisans geçerlidir. Yalnız farklı bir bilgisayarda veya anakart değişiminde lisans geçerli olmayacaktır.
Kısaca, bana kalırsa 500₺ vermeye hiç gerek yok alın bir OEM lisans ileride bilgisayar değiştirseniz bile yine zararda olmazsınız. Bence OEM almanız daha mantıklı.

Şimdi alacağınız lisansa bağlı. Şuan normal evde kullanacaksanız o 500-600₺ olan lisanslardan almanıza hiç gerek yok. Para israfı denebilir.
Şimdi OEM dediğimiz lisanslar var. Bu lisanslar ucuzdur. 40₺ orijinal Windows 10 lisansı almak mümkün. OEM lisanslar, sadece bir bilgisayarda kullanılır. Format attıktan sonrada lisans geçerlidir. Yalnız farklı bir bilgisayarda veya anakart değişiminde lisans geçerli olmayacaktır.
Kısaca, bana kalırsa 500₺ vermeye hiç gerek yok alın bir OEM lisans ileride bilgisayar değiştirseniz bile yine zararda olmazsınız. Bence OEM almanız daha mantıklı. Ancak birde Retail lisansı var. Eğer yakın zamanda bilgisayar değişimi yapacaksanız Retail almanız daha mantıklı. Retail ise aynı anda olmamak şartıyla farklı bilgisayarlarda ve anakart değişiminde tekrardan kullanılabilen bir lisans.
Ben önümüzdeki üç aya kadar mining rig sistemi kuracağım. Ancak şuan kullandığım sistemi kullanmaya devam edeceğim. Onun için benim şuan kullandığım sistemde OEM lisanslı. Yani alacağım mining rig sistemine kuramayacağım. Hepsiburada.com'da bu lisans anahtarı var. Ben şuan flash diskte kayıtlı Windows 10 kurulum dosyalarına bunu tanıtabilirim değil mi? Microsoft Windows 10 Pro Oem 32-64Bıt Orijinal Lisans Fiyatı

Ben şuan flash diskte kayıtlı Windows 10 kurulum dosyalarına bunu tanıtabilirim değil mi?
Aynen öyle sıkıntı olmayacak. Format atarken kod sorduğu zaman veya format attıktan sonrada kodu yazabilirsiniz :)
Yalnız dediğim gibi sadece bir bilgisayar için geçerli bu OEM lisanslar.

Bu arada ona 100₺ vermeyin. Burada daha ucuz: Windows 10 Pro 32/64 Bit Türkçe Orjinal Lisans Süper Hızlı Teslim - n11.com
Diğer yandan daha geçen hafta 40₺ satıyordu, bugün 60₺ yapmışlar.

Aynen öyle sıkıntı olmayacak. Format atarken kod sorduğu zaman veya format attıktan sonrada kodu yazabilirsiniz :)
Yalnız dediğim gibi sadece bir bilgisayar için geçerli bu OEM lisanslar.

Bu arada ona 100₺ vermeyin. Burada daha ucuz: Windows 10 Pro 32/64 Bit Türkçe Orjinal Lisans Süper Hızlı Teslim - n11.com
Diğer yandan daha geçen hafta 40₺ satıyordu, bugün 60₺ yapmışlar.
Peki bir sorum daha olacak bu lisans anahtarlarını microsoft satmıyor. Acaba bu lisanslar güvenilir mi? Sonra başımıza iş açmasın.:)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı