Eğer bilgisayarınızı değiştirmek istediğinizde yine de aynı lisansı kullanmak istiyorsanız Retail lisans almalısınız. İnternette araştırarak bulabilirsiniz. Yalnız Vatan'da kutulu olarak satıldığından pahalı gelebilir fiyatı.
İşte sorun bu zaten. Sistemi ilk aldığımda vatandan aldım görevli bana aldığın Windows DVD 'sini diğer bilgisayarlara da kurabilirsin dedi. Sonra burada konu açtım. Konuda yeni sisteme bu OEM lisans anahtarını girsem sistem lisanslı hale gelir mi diye sordum. Bir arkadaş OEM sadece bir bilgisayara kaydolur ve orada kalır. Başka bilgisayara yükleyezmezsin dediler. Ben hala bu işten bir şey anlamadım. Hangi sürümü almam lazım? Kendim araştırmalarımda sadece lisans anahtarı satılıyor diye gördüm internette.Eğer bilgisayarınızı değiştirmek istediğinizde yine de aynı lisansı kullanmak istiyorsanız Retail lisans almalısınız. İnternette araştırarak bulabilirsiniz. Yalnız Vatan'da kutulu olarak satıldığından pahalı gelebilir fiyatı.
Lisans ile Windows kurulumunu karıştırmayın. Almış olduğunuz DVD ile istediğiniz bilgisayara Windows kurabilirsiniz, ama yanında gelen lisansı her bilgisayarda kullanamazsınız.Sistemi ilk aldığımda (Vatan'dan aldım) görevli bana aldığım Windows DVD'sini diğer bilgisayarlara da kurabileceğimi söyledi.
OEM lisans satın almışsınız görünüşe göre. Şimdi durum şöyle; eğer bu aldığınız lisans anahtarını şu anda kullanmakta olduğunuz bilgisayarda etkinleştirdiyseniz başka bir bilgisayarda kullanamazsınız. Yukarıda söylediğim gibi, lisans ile kurulum DVD'sini karıştırmayın.Konuda yeni sisteme bu OEM lisans anahtarını girsem sistem lisanslı hale gelir mi diye sordum.
Burada daha fazla anlatılacak bir şey yok. OEM lisansın çalışma mantığı böyle.Bir arkadaş OEM sadece bir bilgisayara kaydolur ve orada kalır. Başka bilgisayara yükleyezmezsin dediler. Ben hala bu işten bir şey anlamadım.
Şimdi alacağınız lisansa bağlı. Şuan normal evde kullanacaksanız o 500-600₺ olan lisanslardan almanıza hiç gerek yok. Para israfı denebilir.Yani tekrar 500-600 TL'ye kurulum DVD'si almama gerek yok değil mi?
Ben önümüzdeki üç aya kadar mining rig sistemi kuracağım. Ancak şuan kullandığım sistemi kullanmaya devam edeceğim. Onun için benim şuan kullandığım sistemde OEM lisanslı. Yani alacağım mining rig sistemine kuramayacağım. Hepsiburada.com'da bu lisans anahtarı var. Ben şuan flash diskte kayıtlı Windows 10 kurulum dosyalarına bunu tanıtabilirim değil mi? Microsoft Windows 10 Pro Oem 32-64Bıt Orijinal Lisans FiyatıŞimdi alacağınız lisansa bağlı. Şuan normal evde kullanacaksanız o 500-600₺ olan lisanslardan almanıza hiç gerek yok. Para israfı denebilir.
Şimdi OEM dediğimiz lisanslar var. Bu lisanslar ucuzdur. 40₺ orijinal Windows 10 lisansı almak mümkün. OEM lisanslar, sadece bir bilgisayarda kullanılır. Format attıktan sonrada lisans geçerlidir. Yalnız farklı bir bilgisayarda veya anakart değişiminde lisans geçerli olmayacaktır.
Kısaca, bana kalırsa 500₺ vermeye hiç gerek yok alın bir OEM lisans ileride bilgisayar değiştirseniz bile yine zararda olmazsınız. Bence OEM almanız daha mantıklı. Ancak birde Retail lisansı var. Eğer yakın zamanda bilgisayar değişimi yapacaksanız Retail almanız daha mantıklı. Retail ise aynı anda olmamak şartıyla farklı bilgisayarlarda ve anakart değişiminde tekrardan kullanılabilen bir lisans.
Aynen öyle sıkıntı olmayacak. Format atarken kod sorduğu zaman veya format attıktan sonrada kodu yazabilirsinizBen şuan flash diskte kayıtlı Windows 10 kurulum dosyalarına bunu tanıtabilirim değil mi?
Peki bir sorum daha olacak bu lisans anahtarlarını microsoft satmıyor. Acaba bu lisanslar güvenilir mi? Sonra başımıza iş açmasın.Aynen öyle sıkıntı olmayacak. Format atarken kod sorduğu zaman veya format attıktan sonrada kodu yazabilirsiniz
Yalnız dediğim gibi sadece bir bilgisayar için geçerli bu OEM lisanslar.
Bu arada ona 100₺ vermeyin. Burada daha ucuz: Windows 10 Pro 32/64 Bit Türkçe Orjinal Lisans Süper Hızlı Teslim - n11.com
Diğer yandan daha geçen hafta 40₺ satıyordu, bugün 60₺ yapmışlar.
Kesinlikle bir sorun olmaz. Çoğu kişi bu lisansları kullanıyorSonra başımıza iş açmasın.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.