Windows 10 Lite Kullanılır mı?

Bu modifiye edenlerin sitelerinde yazdıkları sistemin içerisinde gereksiz, yer kaplayan ve sistemi yoran Defender, Xbox, Windows mağazası, UAC, Microsoft Edge, Windows tema ve duvar kağıtları gibi Windows parçalarını kendi başımıza tamamen kapatmamız mümkün müdür ? Ben de bir çocuğunun gereksiz olarak barındığını düşünüyorum. Bunların en başındaki en gereksiz olanı da Windows Defender.
 
Bu modifiye edenlerin sitelerinde yazdıkları sistemin içerisinde gereksiz, yer kaplayan ve sistemi yoran Defender, Xbox, Windows mağazası, UAC, Microsoft Edge, Windows tema ve duvar kağıtları gibi Windows parçalarını kendi başımıza tamamen kapatmamız mümkün müdür? Ben de bir çocuğunun gereksiz olarak barındığını düşünüyorum. Bunların en başındaki en gereksiz olanı da Windows Defender.

Biraz geç yanıt oldu, kusura bakma. Windows PowerShell kodları ile orijinal Windows 10 yükleyip mağazayı kaldırdığın zaman Defender hariç çoğu gereksiz servisler kalkıyor.

Not olarak ekleyeyim; Edge tarayıcısını ne kadar silsen de bilgisayara otomatikmen Update üzerinden kuruluyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Selam. Win10 Super Lite Edition isminde sürüm var nette. 845MB. Denemek için kararsiz kaldim. Win10 Lite kullanan var mi acaba?
Ben öyle bir tanesini indirip, kurmayı denedim ama, olmadı çünkü, sonra ultra iso programı ile inceleyince, içinden en azından on tane açılamayan sistem unsuru çıktı. Yani, sakatmış...!
 

Geri
Yukarı