Windows 10 mavi ekran hataları

İşletim sistemi
Windows 10
Merhabalar, 1 aydır kullandığım bilgisayarımda 1 haftadır 3 kere mavi ekran hatası aldım. Hatalar bilgisayarda video izlerken meydana geldi. Oyun oynarken veya başka işlemler sırasında hata oluşmadı. Bu hataların çözümü için yardımcı olur musunuz?
Sistem: Windows 10 Pro.
Ekran kartı: ASUS ROG STRIX RTX 2060.
İşlemci: Ryzen-5 3500X.
Anakart: Gigabyte B450 Aorus Elite v1.0.

Minidump linki: dump.rar

Son düzenleyen: Moderatör:
Riot Vanguard kaldır.
Easy Anti-Cheat kaldır.
BattlEye kaldır.
Mavi ekran sorunun geçince tekrar yükleyebilirsin.

Ekran kartı sürücünü güncelle.
En başta DDU ile var olan ekran kartı sürücünü sil. Sonra ekran kartının kendi sitesinden en güncel WHQL imzalı sürücüyü indir.
DDU ile Sürücü Kaldırma Rehberi | Technopat Sosyal

"sfc /scannow" rehberini uygula.
SFC /scannow komutu nedir? Ne işe yarar? | Technopat Sosyal
Belirttiğiniz işlemleri sırasıyla yaptım. Ancak kaldırmamı istediğiniz programlar oyunlarla beraber yükleniyor oyunları kaldırınca onlarda kaldırıldı. Oyunları tekrar yüklediğimde sorun olur mu?

Mavi ekran sorunun bittiğinde oyunları tekrar yükleyebilirsin. "Niye kaldırdım dersen" eğer başka uygulamalar çakışır sorun yaratmasın diye kaldırdım. Mavi ekran sorunun bitince tekrar yükleyebilirsin.
Tekrar mavi ekran alırsan minidump dosyanı paylaş.
Anladım teşekkür ederim. Eğer tekrar sorun olursa buradan size minidump dosyalarımı iletirim.

Rica ederim. Şimdi siz tekrar mavi ekran aldığınızda buraya minidump dosyanı paylaşacan sonra mesaj düzenlenecek diye gözükecek. Ama bana bildirim olarak gelmeyecek sonra ben minidumpı inceleyemeyecem. O yüzden bu mesajı yazdım.

Tekrar mavi ekran aldığında minidump dosyanı kesinlikle paylaş.

Rica ederim. Şimdi siz tekrar mavi ekran aldığınızda buraya minidump dosyanı paylaşacan sonra mesaj düzenlenecek diye gözükecek. Ama bana bildirim olarak gelmeyecek sonra ben minidumpı inceleyemeyecem. O yüzden bu mesajı yazdım.

Tekrar mavi ekran aldığında minidump dosyanı kesinlikle paylaş.
2 kez mavi ekran hatası aldım. Dump dosyasını bırakıyorum.

Merhabalar herkese, kendi sistemimde bu sorunu nasıl atlattığımı yazayım. Eski Intel "anakart-işlemci-RAM" üçlüsünü yeni Ryzen "anakart-işlemci-RAM" olarak sisteme yükseltme yaptım. Ga B450M H anakarta Ryzen 5 2600 işlemci taktım RAM olarak da Corsair'ın 8x8 16 GB Vengeance LPX CL18 modelini kullandım. Yükseltmeden sonra RAM frekanslarını 3600MHz'ye ayarladım anakartın en son desteklediği değer bu, ve mavi ekranlar almaya başladım. Oyunlar hatasız şekilde zaman fark etmeksizin kapanmaya başladı. İşlemci ise en son 2933 MHz'e kadar destek sağlıyormuş. Memtest86 ile RAM'leri anı anda teste soktum ve testte 7.nci kısımda hata buldu. Test bittikten sonra frekansı 3000MHz'ye ayarladım ve yaklaşık 2, 3 saattir test ediyorum herhangi bir uygulama kapanma mavi ekran verme durumu yok.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2020-12-27 at 01.56.51.jpeg
    WhatsApp Image 2020-12-27 at 01.56.51.jpeg
    129,3 KB · Görüntüleme: 34
Merhabalar herkese, kendi sistemimde bu sorunu nasıl atlattığımı yazayım. Eski Intel "anakart-işlemci-RAM" üçlüsünü yeni Ryzen "anakart-işlemci-RAM" olarak sisteme yükseltme yaptım. Ga B450M H anakarta Ryzen 5 2600 işlemci taktım RAM olarak da Corsair'ın 8x8 16 GB Vengeance LPX CL18 modelini kullandım. Yükseltmeden sonra RAM frekanslarını 3600MHz'ye ayarladım anakartın en son desteklediği değer bu, ve mavi ekranlar almaya başladım. Oyunlar hatasız şekilde zaman fark etmeksizin kapanmaya başladı. İşlemci ise en son 2933 MHz'e kadar destek sağlıyormuş. Memtest86 ile RAM'leri anı anda teste soktum ve testte 7.nci kısımda hata buldu. Test bittikten sonra frekansı 3000MHz'ye ayarladım ve yaklaşık 2, 3 saattir test ediyorum herhangi bir uygulama kapanma mavi ekran verme durumu yok.
Memtest yaptım ramlerde herhangi bir hata çıkmadı. Ekran görüntülerini paylaşıyorum.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2020-12-27 at 14.50.44 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2020-12-27 at 14.50.44 (1).jpeg
    199,6 KB · Görüntüleme: 32
  • WhatsApp Image 2020-12-27 at 14.50.44.jpeg
    WhatsApp Image 2020-12-27 at 14.50.44.jpeg
    85,6 KB · Görüntüleme: 31
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı