Çözüldü Windows 10 Mavi Ekran Hataları

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

CyberRooT

Hectopat
Katılım
4 Haziran 2019
Mesajlar
438
Makaleler
5
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba,

Öncelikle bayramınız mübarek olsun.

Yaklaşık 3-4 ay önce eski laptopumu hızlandırmak için SSD aldım. Microsoft'un kendi sitesinden indirmiş olduğum Windows 10 Pro ISO dosyası ile temiz kurulum yaparak HDD'nin yerine taktım ve HDD'yi de optik sürücüsünü çıkartarak onun yerine taktım. Her şey yolunda giderken bir gün CS:GO oynadığım sırada PC donarak mavi ekran hatası verdi. Daha sonraki günlerde ise bunu çok sık tekrarladı. Daha sonra ise oyunu açar açmaz mavi ekran vermeye başladı. Aygıt yöneticisinden durumu kontrol ettiğim de ise (Sorun bildirdiğinden Windows bu aygıtı durdurdu. (Kod 43) ) bu şekilde hata verdiğini gördüm. DDU ile Nvidia silip tekrar kurulum yaptım resmi sitesinden ancak sonuç yine aynı. Sorun belki SSD'dedir diye düşünerek HDD'yi geri taktım ve ona tekrar format attım ama sorun düzelmedi. Windows 10 sürümünden kaynaklıdır diyerek Windows 8.1 kurdum yine düzelmedi. Şu anda Nvidia kullanamıyorum bu konuda nasıl bir yol izleyebilirim?

Almış olduğum mavi ekran hataları:
- nvlddmkm.sys
- DPC Watchdog Violation
- Video scheduler internal error

1.PNG


2.PNG


MiniDump
 
Son düzenleyen: Moderatör:
DDU ile Intel ve Nvidia kaldır. Sonra güncel sürücülerini yükle. Atheros güncelle. Chipset güncelle.
Fakat ekran kartında sorun olabilir.

Dediklerinizi yapacağım. Bir de şöyle bir ayrıntı dikkatimi çekti ekran kartı aygıt yöneticisinde ünlem işaretli. Bilgisayarı kapatıp ertesi gün açtığımda ekran kartı düzelmiş oluyor fakat bir süre sonra bilgisayar boşta olsa bile hiç bir işlem yapmasam kendi kendini yeniden başlatıyor ve yine ekran kartı ünleme düşüyor.
Atheros ve Chipset güncelleme linklerini nasıl bulabilirim.
Dediklerinizi yaptım ama maalesef sorun düzelmedi.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tam olarak doğu yaptığına eminsen GPU'da sorun var demektir. Ama yazdıklarından anladığım kadarı ile tam olarak yapamamış olabilirsin. Emin değil isen AIDA raporu gönderin kontrol edeyim.

Bugün AIDA kurdum sıcaklık değerlerine baktım bilgisayar boşta çalışırken 70 dereceyi görüyordu. Stres testi yaptığımda ise 93 çıktı. Fan temizliği yaptım ve tekrar test ettim bu sefer boşta 53 derece yazıyordu. Daha sonra aygıt yöneticisinden ekran kartını kontrol ve düzeldiğini gördüm. Sanırsam bilgisayar ısındığı için çalışmıyor ekran kartı. Bu sorunu termal macun ile çözebilir miyim?
 

Geri
Yukarı