Windows 10 metro arayüzü arka planı siyah ekran

Ömer Erten

Kilopat
Arkadaşlar anlamadığım şekilde; CS 1.6 oynadıktan sonra, Windows 10'un metro arayüzünde masaüstünde gözüken arkaplan gözükmemeye başladı. Onun yerine metro arayüzünde siyah ekran var. Normal şartlar altında masaüstümdeki arkaplan her ne ise onunda metro arayüzünde arkaplan olarak gözükmesi lazım. Onun yerine metro arayüzünde siyah ekran var bu sorunu nasıl çözerim? Windows Defender'da tam tarama yaptım. Hiçbir virüs bulamadı.

Ek Açıklama 2019-10-07 200008.png

*Sorunu çözdüm. Önceden yaptığım şeyi; tam tarama yaptıktan sonra yani şimdi tekrar denedim ve oldu. Başlangıç'ı tam ekrandan çıkardım sonra geri tam ekran yaptım, oldu. Fakat tuhaf bir sorun nasıl olduğunu bilmediğim gibi nasıl çözdüğümü de anlamadım. Eğer bir fikri olan olursa yine de buraya yazsın derim. Herkes böyle bir sorunun varlığından ve neden kaynaklandığından haberdar olsun. Teşekkürler, iyi sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Oyun orijinal değilse, sistemde bulunan bazı tema özelliklerini zorunlu kapatmış olabilir.
Mesela Windows 7 korsan oyun oynarsan, Aero tema efektleri oyuna girince tamamen kapanıyordu. Bunun nedeni oyun gerekli güncellemeleri almadığından kaynaklanıyor. O yüzden dijital sürümü varsa, eski oyunları orijinal kullanın. Orijinal sürüm oyunlara, eğer oyun yapımcısı oyununa değer veriyorsa bu tarz hataları gideren güncellemeleri tanımlıyor.

Normal de başlangıç tam ekran kullanmıyorum. Ama tam ekrana alıp, sonrasında Steam üzerinden Counter strike açtım. Bir oyuna girip 5-6 dakika oynadım. Çıktıktan sonra ise herhangi bir sorun yaşamadım.

Bu sorun yaşandığın da ''Saydamlık efektlerini'' kapatıp açmayı deneyin. Saydamlık efekti sayesinde masaüstü arka planı gözüküyor. Ayrıca Counter strike orijinal sürümünü satın alın.

Screenshot_3.png
Oyun orijinal değilse, sistemde bulunan bazı tema özelliklerini zorunlu kapatmış olabilir.
Mesela Windows 7 korsan oyun oynarsan, Aero tema efektleri oyuna girince tamamen kapanıyordu. Bunun nedeni oyun gerekli güncellemeleri almadığından kaynaklanıyor. O yüzden dijital sürümü varsa, eski oyunları orijinal kullanın. Orijinal sürüm oyunlara, eğer oyun yapımcısı oyununa değer veriyorsa bu tarz hataları gideren güncellemeleri tanımlıyor.

Normal de başlangıç tam ekran kullanmıyorum. Ama tam ekrana alıp, sonrasında Steam üzerinden Counter strike açtım. Bir oyuna girip 5-6 dakika oynadım. Çıktıktan sonra ise herhangi bir sorun yaşamadım.

Bu sorun yaşandığın da ''Saydamlık efektlerini'' kapatıp açmayı deneyin. Saydamlık efekti sayesinde masaüstü arka planı gözüküyor. Ayrıca Counter strike orijinal sürümünü satın alın.

Screenshot_3.png

Çözüm
Bende hali hazırda orjinal sürüm var fakat steamsiz serverlara girmek için korsanı indirdim.

Saydamlık efektlerini açıp kapatınca düzeliyor.

Orjinal Counter Strike oyunundan steamsiz serverlara girebiliyor muyum ?

@Ömer Erten Herhangi bir sorun olmadan girebilirsin. Hatta Shift+TAB ile tarayıcıyı açıp, girmek istediğin sunucu İnternet sitelerinden bulup, IP adresine tıkladığında otomatik olarak oyun açacaktır. Türkiye topluluk sunucuların çoğu Steam sürümü ile uyumlu çalışıyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı