Windows 10 ''No DirectX 10 or 11 adapter or runtime found'' Hatası

Bijan Bleichard

Hectopat
Daha fazla  
Öncesinde sıradan Windows 10 kurmuştum ancak ne yaparsam yapayım yeniden başlatmadan çözemediğim ''Directx 10 veya 11 bulunamadı'' hatasından dolayı tekrar işletim sistemi kurmak zorunda kaldım ve Enterprise sürümüne geçtim. War Thunder ve GTA 5 oyunlarımı geri kurduktan sonra da aynı hatayı almaya devam ettim. Aldığım hata bu:

index.png

Tekrar tekrar Directx sürümü indirip kurmama rağmen bilgisayarımı her seferinde yeniden başlatmadan bu sorunu çözemiyorum.

Bilgisayarım: Asus FX553VD-DM310
  • Intel Core i5 7300HQ
  • 8GB
  • 256GB SSD
  • GTX1050
BIOS sürümüm: GL553VD 303

Yardımcı olursanız sevinirim :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Directx 12 sürümünü kullanıyorum

Sorun üstüne üstüne sorun çıktığı için indirilenler klasöründekileri silip sorunun oradan mı kaynaklandığını denemek istedim ve artık steam64dll hatası alıyorum. Şuan cidden sıkılmış durumdayım ve windows 8 kurmaya elverişsiz bir bilgisayarım olduğu için ne yapacağımı bilmiyorum. Windows 7 iso indirip şansımı deneyeceğim. Şuan tek istediğim şey şu aptal işletim sisteminden nasıl kurtulabileceğim.

Taşıması cazip geldiği için bir laptop almaktan gerçekten çok pişmanım. Kendim toplasaydım bu kadar sorun içinde yüzmek zorunda kalmazdım zannediyorum. Oyun oynama konusunda bütün hevesim yok oldu.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı