Windows 10 OEM Key Nasıl Kullanılır?

Sürümünüz neyse ona yükseltme yapabilirsiniz.
Kardeşim kusura bakmada Home sürümünde iken sadece pro anahtarı kabul ediyor. Yinede teşekkür ederim iyi geceler.
Ekran Alıntısı.PNG

Alıp gir keyi güle güle kullan.
Ben aldım lakin kullanma fırsatım olmadı. N11'den aldım sırf dursun diye almıştım. Orjinal Win 10 Home Single Lounge kullanıyorum. PRO key almıştım geçmek için format gerekliydi üşendim.
Şimdi Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Etkinleştirme Ürün anahtarını değiş dediğimde oradan yapamıyorum.
Yani olması gerekir Youtube üzerinde bir video izlemiştim adam key giriyordu sonra direk olarak yükseltme ekranına geçiş yapıyordu.
Benim dediğim kesin bu demedim araştırın dedim aynı sorunu yaşadığımda çözümü bu şekilde buldum.
Sürümünüz neyse onun yükseltme keyini girersiniz sonrasında pro key girersiniz. Yargılamadan önce araştırın da demiştim iki kez okuyun bir daha. Hatırladığım kadarını yazdım aynı durumu yaşadığımdan...
Sizin dediğiniz doğru olsaydı işlemi rahatça yapabilirdiniz değil mi?
Öncelikle yorumlarınız için teşekkür ederim. Ben Windows 10 Home kullanıyorum. Windows 10 Home Key mi almam gerekiyor?

Windows 10 ürün anahtarınız varsa Windows 10 Home sürümünden yükseltmek için:

Başlangıç düğmesini, ardından Ayarlar > Güncelleştirme ve güvenlik > Etkinleştirme'yi seçin.

Ürün anahtarını değiştir'i seçin ve sonra 25 karakterli Windows 10 Pro ürün anahtarını girin.

Windows 10 Pro’ya yükseltme işlemini başlatmak için İleri’yi seçin.

Bu şekilde format atmadan Home sürümünden Pro sürümüne geçiş yapabilirsiniz.

Başlangıç düğmesini, ardından Ayarlar > Güncelleştirme ve güvenlik > Etkinleştirme'yi seçin.

Ürün anahtarını değiştir'i seçin ve sonra 25 karakterli Windows 10 Pro ürün anahtarını girin.

Ben sadece bunları yapınca olucak değil mi :) Cahilliğimi affedin :)

Home kullancaksam da bunu mu yapacağım?

Şöyle anlatayım. Home sürümünden Pro sürümüne bu şekilde yükseltme yaparak geçebilirsiniz. Ama Pro sürümünden Home sürümüne geçmek için mecbur temiz kurulum yapmanız gerek yani format atmak zorundasınız...

Aynen görselde görünen yere Pro lisansını girin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı