Windows 10 Oyun Oynarken Mavi Ekran

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Ticari Bankacılık
Arkadaşlar bugün oyun oynarken mavi ekran hatası aldım.

Minidump:032616-4171-01.rar

Bilgisayar parçaları garantiden 0 olarak yeni geldi gene mavi ekran. Delirmemek elde değil.

@cRea80 Üstad yardımını bekliyorum. Bilgisayar parçalarımı garantiye yolladım işlemci anakart ve ssd değişti. Hala mavi veriyor Ramlerimi XMP moduna almıştım onuda kapattım Oc Genie kullandım.

Gözüm üstünde abi. Dediğim gibi hep aynı sıcaklıklar bir ara çıkıyor 76-77 sonra düşüyor 60-65 kafasına göre :D

@cRea80 Bu testi stabiliteyi görmek için mi ? yoksa sıcaklık değerlerini kontrol amaçlı mı yapıyoruz ?

3 saat oldu abi. :D Sıcaklık değerleri hala aynı. Testi şimdi sonlandırdım.

Bugün 12:15 de mavi ekran vermiş abi şimdi gördüm bende onu unutmuşum sana söylemeyi. Minidump dosyasını upload ediyorum hemen.

Minidump: 050316-4250-01.rar

Demek ki Verifier açıkken o siyah ekran olayında mavi ekran vermiş. Hiç dikkat etmemiştim. Yazmışsın ama gözümden kaçmış.

Farketmez önemli olan testin yapılması. Donanımsal sorun olma ihtimali var tespit edilmesi lazım. Bellekler ve HDD sorunsuzsa ekran kartına yoğunlaşmak gerekir fakat umulmayan ufacık bir şeyden de kaynaklanabilir, bu işler böyle. HDD için error scan yapılacak (quick scan işaretli olmasın).

HDD' yi test etmeye başlıyorum. Akşam yatarken de tekrardan memtest'e sokarım bilgisayarı. Geçen gene memtest'e sokmuştuk abi hatırlarsan :D

Sorunu bulalım bana yeter abi. Ben başka birşey istemiyorum. Nvidia driver nasıl soruna yol açar ona da anlam veremiyorum. Yeni güncellemiştim onu.

Son düzenleme:
Nvidia stream service'den kaynaklanmış. Bu hizmeti geçici olarak devre dışı bırakıp durumu gözlemleyebilirsin (bu hizmetin sende gördüğüm ikinci hatası). Fakat testler önemli çünkü donanım sorunları pek çok işlemde farklı farklı hatalar gösterebilir. Bu basit bir şekilde de kendini belli edebilir ama sende biraz uğraştırıyor. O yüzden testleri yapmak lazım. İstersen nVidia sürücüsünü özel seçenekte sadece sürücüyü kuracak şekilde tekrar kurabilirsin (öncesinde DDU ile kaldırmanı tavsiye ederim).

Tamamdır. Zaten programı inik güncel diyor.

@cRea80 HD Tune test sonucu: http://i.hizliresim.com/QBrvlr.png

SSD' yi de test ettim sonuç aynı yemyeşil :)

Yatarken memtest'e bırakacağım malum bugün işten izin aldım. Yarın iş var :) Şeyi merak ettim Ekran kartı driver'ını tekrardan kurma olayında. O Nvidia stream vb şeyler benim işime yarıyor mu ? bana herhangi bir yararı veya zararı var mı ? bunları merak ediyorum. Ayrıca DDU ile temiz hepsini kursam öyle daha sağlıklı olmaz mı ? neden dersen mavi ekran tekrardan tekabül ederse ekran kartına daha ağırlıklı yönelebiliriz.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı