Windows 10 Performance Edition vs Windows 10 Gaming Edition vs Windows 10 Superlite Compact

Roma1972

Hectopat
Katılım
19 Mart 2020
Mesajlar
163
Çözümler
1
Selam. 3 tane Windows 10 sürümü sevdim. Hangisini kursam daha iyi olur?

1) Windows 10 Performance Edition.
2) Windows 10 Gaming Edition.
3) Windows 10 Superlite Compact. Bunu o kadar da sevmedim ama önerdiler.

Oyun oynamayı severim diye Gaming Edition daha güzel gibi ama Performance Edition da güzel gibi gözüküyor.
Hangisini kursam daha iyi olur?
Şimdiden teşekkürler :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
O kadar editlenmiş modlanmış Windows 10 kullandım zerre işe yaramıyor hepsi aynı isimlerini değiştirip değiştirip koyuyorlar sağa sola. Hiç gerek yok. Çoğun da zaten arkada izleme açık adam senin ne yaptığını görüyor banka işlemi yapsan kartını boşaltırlar adam yapar yani gerek yok yeri geliyor Microsoft'a bile güvenemiyoruz bunlara mı güveneceğiz? Orijinal ISO indir Home sürüm kur ya da LTSC. Daha da hafif istersen LTSB kur.
 
Az önce ReviOS denedim menüler de hızlı olsa bile LoL'ü açamadı ve bazı sitelere de girmiyor internetim de sorun olmamasına rağmen ben de temiz kurulum ile Windows 10 Home geçtim sizin de bu şekil de yapmanızı öneririm.
 
Şimdi herkes yazmış orjinal Windows öneriyorum vs. diye evet bir yerde haklısınız ama modifiye edilmiş Windows kullanmak isteyen kullanıcı da haklı. Microsoft beyciğimiz Windows 10'un içini zırvalıklarla doldurduğu için kullanıcılar da haliyle modifiye Windows arayışına giriyor.

Ama şunu söylemem gerek. Çok fazla modifiye, modlu ne derseniz deyin bu tipte çok Windows kullandım. Evet orijinal Windows'a göre daha performanslılar ama güvenlik açısından çok sıkıntılı olanlar geziyor internette çoğunluk olarak. Backdoor bırakmadıkları ne malum sisteme? Bakkala girer çıkar gibi ele geçirirler bilgisayarınızı. Özellikle isminde "gaming, Gamer, Performance, vs. vs. olanlardan uzak durun. Hele hele Türkçe indirme sitelerinden kesinlikle bu Windows'ları edinmeyiniz. Canınız yanar başınız ağrır gerek yok.

Tavsiyem şu. Tnctr isimli bir Türkçe forum var. Ordakiler bu işin biraz daha erbabı denilebilir. Güvenli olarak sundukları temiz Windows'ları da var bazen güvensiz olanları da çıkıyor arada viruslu vs. Burayı taramanızı tavsiye ederim.

Yabancı kaynak olarak TeamOS sitesi var. Çok uğraşıyorlar ve güzel çalışmalar ortaya koyuyorlar. Orada yöneticilerin paylaştığı sistemlerin çoğunu denedim sorun çıkmadı. Note10 Slim gibi örneğin. Bazı modifiyeleri de ücretli satıyorlar. Ama burada da çok sıkıntılı ve güvenlik açığı bulunan sistemler var. Dikkatli olmak gerek.

Eğer ben kesinlikle riske girmem diyorsanız NTlite isimlı yazılımı satın alacaksınız ve kendiniz Windows'u modlayacaksınız. En güveniliri budur. Diğer türlü internetten güvenli modifiye Windows bulmak her zaman risk taşır ve tecrübe gerektirir.

Bunun haricinde LTSB veya LTSC Windows'ları da kullanabilirsiniz. Key bulmakta zorlanırsınız belki ama içi en temiz ve hafif resmi Microsoft'un sunduğu sürümlerdir.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı