Windows 10 Pro'yu etkinleştirici ile etkinleştirirsek korsana mı girer?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şu hak yeme hakka girme mevzuları cidden ibretlik vaziyete dönmeye başladı. Eminim MP3 indirmeyip hak yemiyorsundur. Eminim hayatında hiç bilgisayarından film izlememişsindir. Daha bunun gibi sabaha kadar sayarım. Bu zihniyete göre herkes hak yiyor, hak yemiyorum diyen yalancının önde gidenidir.

İlk bilgisayarımı 2007'de almıştım. Hediye edilmişti. Daha sonra 2009'da kasa topladım ve onu 2013 kadar kullandım. 2013'te aldığım bilgisayarı ise 2019'da yenileyebildim. 2015'ten beri çalışmama rağmen. Yani bu şartlarda yaşayan insanlar gidipte Windows'u orijinal almasını ve bilmem kaç bin dolara çalışan Windows çalışanlarının haklarının düşünmesini falan beklenilemez.

Ek olarak 50-150 TL bile küçük paralar değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk bilgisayarımı 2007'de almıştım. Hediye edilmişti. Daha sonra 2009'da kasa topladım ve onu 2013 kadar kullandım. 2013'te aldığım bilgisayarı ise 2019'da yenileyebildim. 2015'ten beri çalışmama rağmen. Yani bu şartlarda yaşayan insanlar gidipte windows'u orijinal almasını ve bilmem kaç bin dolara çalışan windows çalışanlarının haklarının düşünmesini falan beklenilemez.
Burada savunduğum Microsoft çalışanları değil genel olarak korsan kullanımın yanlış ve hakka girmek olduğu. Korsanı savunmadığım için bir de linç edin beni ne güzel hayat. Sizin bu şartlarınızdan dolayı Microsoft'u değil ülkenin ekonomisini batıran idarecilere yakının. Yurt dışında gayet ucuz fiyatları.

Burada savunduğum Microsoft çalışanları değil genel olarak korsan kullanımın yanlış ve hakka girmek olduğu. Korsanı savunmadığım için bir de linç edin beni ne güzel hayat. Sizin bu şartlarınızdan dolayı Microsoft'u değil ülkenin ekono misini batıran idarecilere yakının. Yurt dışında gayet ucuz fiyatları.

Valla ben günlük ortalama 70-80 TL arası 9 saat yakın bir vardiya da çalışmaktayım yani dediğin gibi benim bu şartlarda yapabileceğim bu. Param olsa başka ama gene bile bu kadar savurgan olmazdım herhalde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Valla ben günlük ortalama 70-80 tl arası 9 saat yakın bir vardiya da çalışmaktayım yani dediğin gibi benim bu şartlarda yapabileceğim bu. Param olsa başka ama gene bile bu kadar savurgan olmazdım herhalde.
Maalesef Türkiye'de şartlar böyle. Batık bir ekonomi, yurt dışında ucuza satılan her şeyi fahiş fiyatlarda kullanıyoruz. Şu an Avrupa'da yaşıyorum ve hayat cidden aşırı ucuz, Türkiye'den gelen biri için insan olduğumu hatırladım.

Neden Windows'u, oyunları, ve bunun gibi bazı yazılımları korsan kullanmanın aslında hak yemek ile alakasız olduğunu, aksine geliştiriciler tarafından korsanın büyük nimet olduğunu detaylı bir şekilde paylaşacağım ama burada değil. Yazıyı yazdıktan sonra gerekli linki paylaşırım biraz uzun ve detaylı olacak. Burada paylaşırsam haliyle ceza yerim.

Ama sana konu hakkında ufak bir ipucu vereyim. Microsoft tam 20 yıldır korsan ile mücadele etmiyor. İsterse bir update ile korsanı tamamen bitiremez mi? Adamlar feedback, telemetry ve bug reporttan çılgın bir şekilde işletim sistemlerini geliştirip açıklarını kapatıyorlar adamlar aptal mı 250 milyona yakın kullanıcılarını kaybetsinler? O 250 milyon kullanıcı korsan kullanıp farkında olmadan Microsoft'un yazılımlarını geliştirip kurumsal kullanıcılara hizmet veriyorlar aslında ama bunu düşünen kimse yok. Anca korsan kullanmayın hak yemeyin diyen bebeler görüyoruz yaş ortalaması da 13 ila 17 arasında. Siz para verdiniz diye başkası korsan kullanınca kimse hak yemiş olmuyor. Windows 10 neden bedava hiç düşündünüz mü? Konu hakkında daha fazla yazmak istemiyorum çünkü bu forumda korsan adına daha fazlasını söylemek yasak.

Neden Windows'u, oyunları, ve bunun gibi bazı yazılımları korsan kullanmanın aslında hak yemek ile alakasız olduğunu, aksine geliştiriciler tarafından korsanın büyük nimet olduğunu detaylı bir şekilde paylaşacağım ama burada değil. Yazıyı yazdıktan sonra gerekli linki paylaşırım biraz uzun ve detaylı olacak. Burada paylaşırsam haliyle ceza yerim.

Ama sana konu hakkında ufak bir ipucu vereyim. Microsoft tam 20 yıldır korsan ile mücadele etmiyor. İsterse bir update ile korsanı tamamen bitiremez mi? Adamlar feedback, telemetry ve bug reporttan çılgın bir şekilde işletim sistemlerini geliştirip açıklarını kapatıyorlar adamlar aptal mı 250 milyona yakın kullanıcılarını kaybetsinler? O 250 milyon kullanıcı korsan kullanıp farkında olmadan Microsoft'un yazılımlarını geliştirip kurumsal kullanıcılara hizmet veriyorlar aslında ama bunu düşünen kimse yok. Anca korsan kullanmayın hak yemeyin diyen bebeler görüyoruz yaş ortalaması da 13 ila 17 arasında. Siz para verdiniz diye başkası korsan kullanınca kimse hak yemiş olmuyor. Windows 10 neden bedava hiç düşündünüz mü? Konu hakkında daha fazla yazmak istemiyorum çünkü bu forumda korsan adına daha fazlasını söylemek yasak.
O zaman hepimiz korsan kullanıp geliştiricilere daha fazla katkıda bulunabiliriz teşekkür ederim. Keriz gibi para veriyormuşum ben de.

İyi forumlar diliyorum herkese, sabah sabah aydınlanma yaşadım.

O zaman hepimiz korsan kullanıp geliştiricilere daha fazla katkıda bulunabiliriz teşekkür ederim. Keriz gibi para veriyormuşum ben de.
Microsoft'un istediği Windows 7'den 10'a yükseltme keyi kullanman değil adamların cebine o paradan bir kuruş girmiyor çünkü Windows 10 zamanında BEDAVA'ya satıldı. EVET BEDAVA!

Orijinal lisanla da katkıda bulunursun korsanla da aynı şey. Microsoft için ne kadar fazla kullanıcı o kadar fazla bug report Microsoft'un mantığı bu.

Bu arada günümüzdeki yazılımların çoğu Microsoft'un politikasıyla hemen hemen aynı şekilde çalışır. Ne kadar fazla kullanıcı kitlesi o kadar fazla etkileşim mantık çok basittir sadece zorlaştıran biziz.

Microsoft'un istediği Windows 7'den 10'a yükseltme keyi kullanman değil adamların cebine o paradan bir kuruş girmiyor çünkü Windows 10 zamanında BEDAVA'ya satıldı. EVET BEDAVA!

Orijinal lisanla da katkıda bulunursun korsanla da aynı şey. Microsoft için ne kadar fazla kullanıcı o kadar fazla bug report Microsoft'un mantığı bu.
Benim savunduğum şey sadece Microsoft değil, genel olarak korsan kullanımının yanlış olduğudur. Benim param var ki gidip lisans satın almışım başkası almayabilir tabi ki.

Senin bu yazdıklarını yanlış anlayıp hayatında iki satır kod yazmayan insanlar ya nasıl olsa korsan kullanalım oyunları vesaire geliştiricilere bir şekilde destek oluyoruz para vermeyelim biz keriz miyiz derler. Oyun ve yazılım geliştirmek emek ister yurt dışında bir sürü geliştirici tanıyorum şimdi gidip sorsam hiç biri o kadar emek verdiği şeyin başkası tarafından bedava kullanılmasını istemez. Parasını ver ondan sonra feedback'te bulun korsan kullanacağına.

İnsanı korsana teşvik etmek yerine sorulması gereken asıl soru şu olmalı. 1500 Euro kazanan asgari ücretli bir Alman, maaşının yirmi beşte biriyle oyun alabiliyorken ben neden beşte biriyle alabiliyorum?..

Ayrıca param hiç yok ya da çok sıkışığım diyen insanların samimiyetine de inanmıyorum oyun oynayabilecek düzeyde bir bilgisayarı var ise oyunlar alınamayacak bir seviyede değil. Günde 2-3 TL kenarı atın. En pahalı oyunu dahi 2 ayda alın. Ayrıca GamePass tarzı yerlere 3 aylık 6 TL verip oyun oynayabilirsiniz. 3. ayın sonunda aboneliğinizi iptal edersiniz. Bu da size para biriktirmek için zaman ayırır.

Umarım bu kafadan bir an önce kurtulursunuz, korsan kullanımı geliştirici için yarar veya feedback değil aksine zarardır. Geliştiriciler bu oyunların korsan kullanımına bilerek izin vermiyor, hacker grupları tarafından kırılıyor genellikle.

Son düzenleme:
Genel olarak korsan kullanmanın yanlış olduğu bir gerçektir. Ne kadar etik olduğu da yazılımına göre tartışılır.

Bu ülkede kimin hangi yazılımı ne kadar zorluk altında aldığı kısmı beni ilgilendirmiyor bu konuda tek kelam etmem. Bir yazılım istatistik ve bug report toplama amacı güdüp maximum kullanıcı sayısına çıkmak için yazılımının kırılmasına izin vermişse hiç acımam korsan kullanırım mantık bu kadar basit. Yazılım sahibi kişiler korsana erişimi tamamen kapatsa sence aynı kitleyi yakalayabilirler mi? Mevcut kitleyi kaybetmek demek bug reportların ve istatistik toplanmasının neredeyse yok olacağı demektir.

Bu kafadan kurtulmamı söylemişsin ama daha sana hiçbir şey anlatmadım bile. Daha hacker gruplarının yazılımcı ve oyun geliştiricileri tarafından nasıl işbirliği yaptığını anlatmadım. Bu kısımları hiç bilmeden bunları yazman gayet normal daha hiçbir şey anlatmadım bile.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı