Windows 10 Rezerve İkonu Çıkartma / Getirme

Windows 7 Starter'ın sadece 32 Bit versiyonu var. Asım bey Windows 10'a güncellerken bana 64 veya 32 bit olarak seçenek sunacaklarını söyledi.
@Asım Demir 2. Aşama çözüm oldu benim için. Rezerve edin gibi bi' buton vardı bastım ve buton kayboldu. Rezerve edip etmediğimi nerden anlayacağım? Windows Update'e girince "Windows'unuz rezerve edildi" gibi bir şey yazması gerekiyordu ama bende yok?

Ekran Alıntısı.PNG

Sol üstten üç çizgiye basıp "Onayı Görüntüle" tuşuna basınca bu ekran geldi. Sanırım oldu. O Windows Update'de çıkan "Rezerve edildi" yazısı Windows 7'de olmayabilir belki. Neyse bekleyip görelim. Sadece 32 bit verirse Windows 8.1 ile devam ederim ve bir umut Windows 10 Dreamspark beklerim.

Bende öyle düşündüm. 32 Bit olursa eğer 64 bit indiririm dokunulmamış daha sonra geçiş için yaptığım keyi kullanırım. Neden olmasın ki? 64 Bit ile 32 Bit'in parası bile aynı zaten. Windows 8.1 alınca sana "32 bit mi 64 bit mi?" diye seçenek sunuyor önüne. 32 bit olarak Windows 10 kurulduktan sonra 64 bit olarak temiz kurulum yapıp lisans etkinleştiremezsem Windows 8.1'e dönerim ve Dreamspark Windows 10'un çıkmasını beklerim.

@Mehmet_M Sıkıntı çıkaran durum da bu, kimseye etkinleştirmesi için bir anahtar verilmeyecek. Bir kere yükseltme yapıldıktan sonra, temiz kurulumda Windows otomatik olarak etkinleşecek. Yükseltme hakkın 32 bit olarak kaydedilirse farklı bir mimaride etkinleşmeyebilir -ama bence etkinleşecek :)- Bunu da deneme yanılma yöntemiyle ortaya çıkarabiliriz. Söylediğin gibi yaparsın, eğer 64 bit'e geçmene müsaade edilmezse ya da geçebilirsen, bizlere buradan dönüt verirsin. Biz de bilgilenmiş oluruz. :)

Son düzenleme:
Windows 7'nin lisansı 10'da geçerli değil maalesef. Windows 10'a bir kere geçtikten sonra tekrar lisansa ihtiyacın kalmayacak, otomatik olarak etkinleşecek. Hem 2 sene sonra Windows 7'ye tekrar dönersen bir daha Windows 10'a yükseltemezsin. :)

@Mehmet_M Ben de onu anlatmaya çalışıyorum. Temiz kurulum yaparken lisansa ihtiyaç duymayacaksın. Kurulumda ürün anahtarı kısmı atlanabilecek, kurulumdan sonra Windows, çevrimiçi olarak otomatik etkinleşecek. Key ile işin kalmayacak yani.

Net olması için şunu da ekleyeyim, Windows 7 ya da 8 anahtarı ile Windows 10'u etkinleştirme diye bir şey söz konusu değil. Bu sistemlerden Windows 10'a geçiş kesinlikle upgrade şeklinde olmalı. Upgrade'den sonra etkinleştirme işlemi, her kurulumda otomatik olarak gerçekleşecek. Eğer donanımda parça değişikliği olursa da cihazın ömrü dolduğu için, Windows 10'u bedava kullanma hakkın sona erecek.

Son düzenleme:
@Mehmet_M OEM keyler sadece 1 bilgisayarda kullanılabilir. Retail keyin varsa, aynı anda kullanmamak koşuluyla, dilediğin kez, dilediğin bilgisayara Windows kurabilirsin.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı