Windows 10 Sonrası mavi ekran hataları

drake146

Hectopat
Daha fazla  
Benim bir Samsung laptopum var modelini tam olarak bilmiyorum. İçinde 6 GB RAM, 2 GB AMD Radeon 7600M ekran kartım var. Bilgisayarım oyun oynarken bir anda mavi ekran vermişti hata şöyleydi ''kişisel bilgisayarınız bir sorunla karşılaştı yeniden başlatılması gerekiyor'' bilgisayarcıya götürdüğümde orijinal Windows sürümü Windows 8 olan bilgisayarımı adam Windows 10'a güncelledi güncellemez olaydı ne olduysa ondan oldu sorun ekran kartımın sürücülerinde hangi sürücü versiyonunun kontrol yazılımını yüklersem yükleyeyim her oyunda bu mavi ekran hatasını veriyordu. Ondan sonra ben hep kurup durduğum için AMD grafik sürücüsü kurulmadı veya düzgün çalışmıyor diye hata alıyorum ancak böyle olunca oyunlara giriyor ama ekran kartını kullanmıyor sanırım. Şu an kafam çok karışık aylardır bu problemle bilgisayarımı kullanıyorum. Control Center'i kursam oyunlara girmiyor çok değişik bir problem anlayan varsa yardım etsin lütfen... Ne yapmam gerekiyor?

Biliyorum o laptopu. Ekran kartı kurulumunu titizlikle yapmak gerekiyor. En son driverı indirip kurmanız gerek. Ama öncesinde Windows 10u sıfırlarsanız sıkıntısız olur Laptop. Chipset driverinı da Windows 10 için yoksa eğer orjinalini Windows 8 uyumluluk modunda kurun. En son ekran kartı sürücüsünü kendi sitesinden girip kurun mavi ekran hatası olmaya devam ediyorsa veya ekran kartı hala kurulmazsa eğer aygıt yöneticisi kısmından sistem aygıtlarındaki tüm hepsine teker teker sağ tıklayıp güncelle diyip intetnette ara dedikten sonra ekran kartlarını da aynı şekilde güncelleyin. Sorun çözülecektir.

Biliyorum o laptopu. Ekran kartı kurulumunu titizlikle yapmak gerekiyor. En son driverı indirip kurmanız gerek. Ama öncesinde Windows 10u sıfırlarsanız sıkıntısız olur Laptop. Chipset driverinı da Windows 10 için yoksa eğer orjinalini Windows 8 uyumluluk modunda kurun. En son ekran kartı sürücüsünü kendi sitesinden girip kurun mavi ekran hatası olmaya devam ediyorsa veya ekran kartı hala kurulmazsa eğer aygıt yöneticisi kısmından sistem aygıtlarındaki tüm hepsine teker teker sağ tıklayıp güncelle diyip intetnette ara dedikten sonra ekran kartlarını da aynı şekilde güncelleyin. Sorun çözülecektir.
Windows 8 kurması için bilgisayarcıya götürdüm ancak kuramadığını söyledi sistem kabul etmiyormuş sürücüler zaten güncel durumda her şekilde güncelledim ekran kartında da bir arıza yok servise gönderirsem düzelir mi ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sorunu tam çözümleyemedim ama GPU sürücüsünü kurarken mavi ekran alıyorsanız ekran kartı arızalıdır. Onarımı da zor o parçaların. Büyük ihtimalle anakarta gömülü bir ekran kartıdır. Bu nedenle anakart değişimi veya BGA ile top dizmek gerekir.
Yok sürücüyü kurarken bir sıkıntı yok hata. AMD CCC kurduğumda veya Radeon Software kurduğumda oyunlara girmiyor yani girerken mavi ekran verip kişisel bilgisayarınız bir sorunla karşılaştı ve yeniden başlatılması gerekiyor hatasını alıyordum. Şu an kurulu değil kod 43 hatası da yok ekran kartı sürücümde şu an oyunlar açılıyor ancak güncel sürücüyü kursam bile oyunlara girmiyor sanırsam olay işletim sistemimde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı