Windows 10 sürüm farklılıkları

Arda Korludağ

Kilopat
Yer
Andromeda
Windows 8.1 Pro kullanıyorum, daha önce Windows 10'dan geçiş yapmıştım. Artık işletim sistemimi güncel tutmak istiyorum. Bunu yükledikten sonra orijinal Windows 10 kullanacağım. Eskiden Windows 10 Pro kullanıyordum. Şimdi aklıma takıldı bu Windows 10 sürümleri arasındaki farklar neler merak ettim. Windows 10 Pro, Home ve diğerleri arasındaki fark nedir? Bir de exploit diye bir sürümü varmış o ne oluyor açıklarsanız sevinirim. Ben verilerimi kaybetmeden Windows 8.1 Pro'yu, Windows 10 yapabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sürümler arasındaki farka da aşağıdaki rehberden ulaşabilirsiniz:

-Verilerini kaybetmeden yaparsın ama pek tasvif etmiyoruz. Verilerini başka bir alaa yedekle, herşeyi sil windows u o şekilde kur.
-Sürümler arası farklar, uzakmasa üstü, bitlocker gibi bir takım servis ve hizmetler sürüm düştükçe eksiliyor.
-Exploit diye bir sürüm yok, varsa microsofta da haber verelim =)
-İnternet , film, oyundan ibaret bir kullanımın varsa home sürümü senni için ideal olur.

Windows 8.1 Pro kullanıyorum, daha önce Windows 10'dan geçiş yapmıştım. Artık işletim sistemimi güncel tutmak istiyorum. Bunu yükledikten sonra orijinal Windows 10 kullanacağım. Eskiden Windows 10 Pro kullanıyordum. Şimdi aklıma takıldı bu Windows 10 sürümleri arasındaki farklar neler merak ettim. Windows 10 Pro, Home ve diğerleri arasındaki fark nedir? Bir de exploit diye bir sürümü varmış o ne oluyor açıklarsanız sevinirim. Ben verilerimi kaybetmeden Windows 8.1 Pro'yu, Windows 10 yapabilir miyim?

Windows 10 Pro işletmeler içindir, gelecek güncellemler PC niz için gereksiz olacak çünkü işletmelerin ihtiyacına göre güncelleme alacak ama Windows 10 Home ev kullanıcıları için gereksiz denecek güncellemler almayacaksın bilgisayarın daha rahat çalışacaktır. Şüphen olmasın kullanmayacağın pek çok özellik var Windows 10 Pro'da.

-Verilerini kaybetmeden yaparsın ama pek tasvif etmiyoruz. Verilerini başka bir alaa yedekle, herşeyi sil windows u o şekilde kur.
-Sürümler arası farklar, uzakmasa üstü, bitlocker gibi bir takım servis ve hizmetler sürüm düştükçe eksiliyor.
-Exploit diye bir sürüm yok, varsa microsofta da haber verelim =)
-İnternet , film, oyundan ibaret bir kullanımın varsa home sürümü senni için ideal olur.
Yani alan C'den D'ye aktarıp, C'ye format atmamı mı söylüyorsunuz?

Yani alan C'den D'ye aktarıp, C'ye format atmamı mı söylüyorsunuz?
Evet, C ve D olarak bahsettiğin alanlar fiziksel olarak farklı diskler değilse, format öncesi GTP ve MBR bölümleme ile ilgili makalelere bir göz at çünkü tek bir diski bölerek kullanıyorsan tüm bölümleri silmek zorunda kalabilrisin. Performans açısından da eğer tek disk kullanıyorsan bölmen performansı düşürecektir.

Yedeklemek istediğin veriler yüksek boyutlu değil ise(20-30 GB)buluta kaydetmeni öneririm temiz kurulum en iyisidir. Evet Windows'u C diskine kuracaksın, C diskine en az 80 GB ayırmanı tavsiye ederim.
D diskim boş zaten, önemli dosyaları C'den alıp D'ye aktarım yaparım. Sonrasında C'yi tamamen sıfırlarım.
Bu aktarım ve kurulum işlemi için önerebileceğiniz bir video var mı?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı