Windows 10 SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION Hatası

2 belleği de takıp XMP 1.3 profiline alın. Neden Enterprise sürümünü kurdunuz Pro varken?
RAM'leri değiştirme imkanı varsa değiştirip stabil 1600MHZ RAM alsanız iyi olur.

Bunları da yükleyin:
Realtek
Win10 Auto Installation Program (SharedID:1152921504607411654
SId:1152921504627357147) olanı yükleyin.
Realtek
64bits Vista, Windows7, Windows8, Windows8.1, Windows10 Driver only (Executable file) olanı yükleyin.

Bellekler takılı iken ekrana hiçbir şey gelmiyor ayrıca anakart XMP desteklemediği için seçemiyorum, Pro olarak kurdum ancak elimde Enterprise anahtarı olduğu için onunla aktive ettim. 1600 MHZ belleklerle deneme yaptım onlar da tek slot takılı iken çalıştırıyor sadece, başka öneriniz var mı?

Farklı RAM'le denediysen 2 slot var zaten tek slotu 2'sinde de dene tek tek öyle deneyince en azından 1 slotta farklı RAM'ler de çalışıyorsa demek ki öbür slot bozuk olma ihtimali var. Olmazsa bilgisayarın fişini çekin PSU'nun arkadan düğmesini kapayın açma kapama düğmesine 3 saniye aralıklarla 5-10 kez basın ondan sonra bıos pilini çıkartın 1 dk kadar bekleyin tekrar 3 saniye aralıkla açma kapama düğmesine basın ve pili takın tekrar deneyin RAM'lerin pinlerini bastırmadan temiz bir silgiyle silin ayrca.

Hepsini denedim. İlginç olan ilk mesajımda da belirttiğim gibi 1. anakartımda olan problem yeni anakartta da 1 hafta içinde oldu. Bozuk RAM anakart slotunu bozar mı? Bozuk RAM 1 hafta düzgün çalışır mı? Ya da bozuk RAM tek slotta nasıl çalışır? Kafamda deli sorular :)

OC Genie ile XMP profili gözükmüyor, 1600 MHZ RAM ile deneme yaptım ancak 2 slot da dolu iken ekrana yine bir şey gelmiyor, OC Genie açıkken BIOS'ta ya da donanımda değişiklik yapmayın diye uyarı verdi, Genie açtıktan sonra diğer RAM'i takayım mı?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı