Windows 10 SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION Hatası

Çok teşekkür ederim cevaplarınız için. Fakat 2400MHz ve 1600MHZ için ayrı ayrı ayarları yapmama rağmen 2. RAM'i takınca ekranda hala bir şey yok.
  • DDR3 1600 MHz CL 11-11-11 @1.5V
  • DDR3 2400 MHz CL 11-13-14 @1.65V

İki RAM'im de aynı zaten? Anlayamadım. İşlem yaptığımı birinci olarak kabul edip taktığım ikinci RAM'i farklı ayarlarda çalıştırdığı için mi bu problem devam ediyor diyorsunuz?

Öneriniz üzerine ASUS H81M-D model anakartı aldım ancak iki RAM ile yine açılmıyor bilgisayar, kendini resetleyip duruyor. Tek RAM ile açıp BIOS'dan XMP profili seçtiğimde ise bütün profillerde 1600MHZ'de kalıyor. Tam olarak ne yapmam gerek bu aşamadan sonra?

Ben mi acaba anlatamıyorum :D Diyorum ki 1600 olanları çalıştırabilirsiniz sadece. Siz bana 2400 olanı taktım çalışmadı diyorsunuz hala. O dediğiniz bellekler 2400 frekansında çalışır bunu bilmiyor musunuz? Üstüne hiç bakmadınız mı bilgilere?

Hocam 1600 olanların zaten toplamı 4GB. Benim 2400 olan RAM'lerin teki 4GB. Sistemi 4GB kullanmak istesem neden bu kadar zahmete gireyim elimdeki anakart ile yetinirdim. 1600MHZ olan RAM için neden XMP ile kolayca yükseltebilirsiniz dediğiniz anakartı alayım ki?

O zaman niye aldınız? Size yukarıda dediğim gibi size kimse 2400'ü çalıştırabileceğinizi söylemedi. XMP ile yada üreticinin söylediği manuel frekans ile OC şekilde kullanabilirsiniz. On da işlemci izin vermez hatalar alırsınız.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı