Windows 10 Ürün Anahtarı Orjinal Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Onları o şekil kabul etmiyor. Sistem, sizin donanımınızı fişliyor, bir nevi. Yani şu şekil hazır PC alınınca firmanın, içine yerleştirdiği gibi, bir sistem izlenmiş. Sürekli sıfırlama yaparak, sistem kuruluyor. @stanco
Bilgisayar değişikliği olursa ne olacak ? Atıyorum 2 sene sonra Masaüstü bilgisayarımı sattım diyelim yerine yeni Pc topladım. O zaman donanımlar tutmayacak. Yani bu keylerin box lisans gibi davranması lazım. Ben Windows 8'i kutu olarak satın aldım, donanım bağımsızdı. Windows 10 keyinin de böyle olması gerekir, donanım bağımlı olmaması gerekir.

Benim sürümün de single language.Merak ettim benim ürün anahtarım da bt79q ile başlıyor ancak devamı yok trial versiyon yazıyor devamında acaba sizde de böyle mi ?
Hocam o trial versiyon kullandığınız programın uyarısı, lisansın tamamını göstermiyor program full olmadığı için, windows lisansıyla alakası yok.

Katılıyorum sana. Bence de öyle olması gerekirdi. MS burada kolaya kaçmış. Yalnız MS destek ile temasa geçildiğinde, bu konuda destek olurlar, diye düşünüyorum. Ama kesin, bir telefon görüşmesi şart olacak. @stanco

Aynen dediğin gibi
Yalnız, SLMGR /XPR komutu ile makine kalıcı olarak etkinleştirildi, yazıyor. VL lisanslar da bu şekilde oluyor, bildiğim kadarı ile. Tek lisans ile 100' den fazla makine bile etkinleşebiliyor. Öyle bir yol izlemiş, tahminimce MS.

Katılıyorum

Benim sürümün de single language.Merak ettim benim ürün anahtarım da bt79q ile başlıyor ancak devamı yok trial versiyon yazıyor devamında acaba sizde de böyle mi ?

Aidanın deneme sürümünü kullandığın için lisansının tamamını göstermiyor korkma. Büyük ihtimal Sl kullananların çoğu bt79q ile başlayan lisansa sahip hatta aynı lisans bile olabilir.

Ben öğlen saatlerinde aradım arkadaşlar, herkez aynı key'i kullanıyor bir sıkıntı olmasın dedim.
Bana ürün kimliğimi sordu ve 2 dakika bekledik' den sonra hiçbir sorun gözükmüyor sisteminiz orjinal lisanslanmıştır dedi.

Bilgisayar değişikliği olursa ne olacak ? Atıyorum 2 sene sonra Masaüstü bilgisayarımı sattım diyelim yerine yeni Pc topladım. O zaman donanımlar tutmayacak. Yani bu keylerin box lisans gibi davranması lazım. Ben Windows 8'i kutu olarak satın aldım, donanım bağımsızdı. Windows 10 keyinin de böyle olması gerekir, donanım bağımlı olmaması gerekir.

Böyle olması gerekmiyor maalesef. Adamların sunduğu bir şarttı bu zaten, ne olursa olsun yükseltme yapanlar sadece sahip oldukları donanımda Windows'u kullanabilirler. Eğer bu şart sana uymuyorsa, yükseltmek zorunda değilsin.

Ben öğlen saatlerinde aradım arkadaşlar, herkez aynı key'i kullanıyor bir sıkıntı olmasın dedim.
Bana ürün kimliğimi sordu ve 2 dakika bekledik' den sonra hiçbir sorun gözükmüyor sisteminiz orjinal lisanslanmıştır dedi.

Bende Topluluğa sordum. Aynısını dediler.

Hocam o trial versiyon kullandığınız programın uyarısı, lisansın tamamını göstermiyor program full olmadığı için, windows lisansıyla alakası yok.
O zaman sıkıntı yok peki :)

Aidanın deneme sürümünü kullandığın için lisansının tamamını göstermiyor korkma. Büyük ihtimal Sl kullananların çoğu bt79q ile başlayan lisansa sahip hatta aynı lisans bile olabilir.
Anladım.Peki ilerde temiz kurulum yapmak istersem bu key işimi görür galiba.

Son düzenleyen: Moderatör:
Böyle olması gerekmiyor maalesef. Adamların sunduğu bir şarttı bu zaten, ne olursa olsun yükseltme yapanlar sadece sahip oldukları donanımda Windows'u kullanabilirler. Eğer bu şart sana uymuyorsa, yükseltmek zorunda değilsin.

Nerede belirtmişler hocam? Görmediğim için soruyorum. Bu arada Windows 8 lisansı yükseltme sonrası iptal mı oluyor?

@stanco Yeterince açıklayıcı olmuştur umarım. 1 ay içinde eski işletim sistemine dönebilirsin.
Screenshot.png Screenshot1.png Screenshot3.png

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı