Windows 10 WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR hatası

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci - Çağrı Merkezi Şefi
Profil Kapağı
1522413149
RAM
GeIL 16GB(2x8) Evo Spear AMD Edition 3600mhz CL18 DDR4 Ram
SSD veya HDD modeli
1x 970 Evo Plus 500 GB + 1x 970 Evo Plus 250 GB +"
Ekran kartı
Evga GTX 1070 FTW
Anakart
MAG B550 TOMAHAWK
İşlemci
R5 3600
Yaklaşık son 1 aydır WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR hatası alıyorum geçen 3 Mart'ta cihazı formatladım bir süre sorun yoktu fakat şimdi yine aynı hatayı almaya başladım cihazda benchmarklar atıyorum stress testine sokuyorum sıkıntı yok fakat durduk yere bazen bu hatayı veriyor. Cihaz herhangi bir minidump dosyasıda oluşturmuyor sadece olay görüntüleyicisinde hata Kernel Power vs distributed com turuncu hataları vs var. Bir türlü çözemedim parça kaynaklı bir sorun olma ihtimali değil gibi. RAM'deki XMP'yi CPU'daki Game Boost'u da kaldırsam yine aynı değişen bir şey olmuyor. Ekstra önerisi olan var mı?

Zannetmiyorum ama sizi kıracak değilim. OCCT ile 10 dakikalık VRAM testi çalıştıralım.
Eğer çökerse kart arızalıdır.

OCCT üzerindeki bütün testlerimin 20 dk olması ile birlikte denedim aslında hiçbirinde mavi ekran almadım 3DMark, AIDA64 strest test, Prime95, furmak her türlü test programını denedim hiçbirinde mavi ekran vermiyor keşke birinde verse ona yönelsem ama bütün sistemden şüphelenir oldum çok aradayım bakalım takip etmeye devam edeceğim teşekkür ederim bu arada yardımlarınız için bir durum olursa tekrar not düşerim.

Prime95 ile de testler yaptım hiçbir sorun yok dün geceden beri sorun yok fakat gün içerisinde mesai içerisinde 3 defa arka arkaya aynı sorunu yaşadım sistem gitti açıldı tekrar daha tarayıcıyı açarken sistem tekrar gitti bu sorunun ekran kartından olma olasılığı var mı?

Ekran kartının sürücüsünü kaldır yeniden kur istersen şayet elektrik kesintisi yaşadıysan aniden sök ve altın kısmını sil ve yeniden tak ne yazık ki ani elektrik kesintileri tüm cihazların baş belası.

Ekran kartının sürücüsünü kaldır yeniden kur istersen şayet elektrik kesintisi yaşadıysan aniden sök ve altın kısmını sil ve yeniden tak ne yazık ki ani elektrik kesintileri tüm cihazların baş belası.

Formatı yakın zamanda attım aslında ekran kartı driverını baştan kurdum orada aslında onun dışında yakın zamanda bir elektrik kesintisi yaşamadım.
Garip ama şöyle bir durumla karşılaşıyorum C diskine bir şey yüklemeye çalışırken veya C diski üzerinde işlem yaparken mavi ekran yiyorum az önce SQL üzerinden database yedeği yüklerken mavi ekran yedim daha öncesinde kardeşim Steam'den ve Epic Games üzerinden C ye oyun yüklerken mavi ekran aldığını söyledi sanırsam ya anakart kontrolcüsünde sorun var ya da M.2 SSD üzerinde sorun var.
Ama sistem üzerinde yapmış olduğum SSD üzerinde hız testi diagnostic test gibi durumlarda mavi ekran ile karşılaşmıyorum daha çok anakart ve M.2 SSD'ler üzerine gitmem gerekiyor gibi.

Son düzenleme:
Formatı yakın zamanda attım aslında ekran kartı driverını baştan kurdum orada aslında onun dışında yakın zamanda bir elektrik kesintisi yaşamadım.
Garip ama şöyle bir durumla karşılaşıyorum C diskine bir şey yüklemeye çalışırken veya C diski üzerinde işlem yaparken mavi ekran yiyorum az önce SQL üzerinden database yedeği yüklerken mavi ekran yedim daha öncesinde kardeşim Steam'den ve Epic Games üzerinden C ye oyun yüklerken mavi ekran aldığını söyledi sanırsam ya anakart kontrolcüsünde sorun var ya da M.2 SSD üzerinde sorun var.
Ama sistem üzerinde yapmış olduğum SSD üzerinde hız testi diagnostic test gibi durumlarda mavi ekran ile karşılaşmıyorum daha çok anakart ve M.2 SSD'ler üzerine gitmem gerekiyor gibi.

Donanımsal olduğu yüksek ihtimal yeni bir format atsan da sonra bir incelesen? Bazen formatlar berbat olabilir DLL hatası olabilir. O formatı değil de başka bir Windows indir onu yükle dene. Ama önce bir de CMD'den sfc/scannow yap.

Son düzenleme:
BIOS sürümünü 2 sürüm önceye çektim 1.5 gündür sorun yaşamıyorum güncel BIOS sürümlerde büyük ihtimalle NVMe sürücüsu ile alakalı bir noktada bir hata mevcut yardımcı olanlara teşekkürler.
BIOS sürümünü eskiye çektikten sonra mavi ekran sorununun daha az yeme başladım fakat arada halen yemekteyim şöyle durumlarda yiyorum az önce G HUB uygulamasını yüklerken yedim veya herhangi bir bir şeyi açarken mavi ekran yediğimi fark ettim fakat farklı diskte olan programı açarken de mavi ekran yiyorum sorunun M.2 SSD, işlemci ve anakart anakart arasında kaldım sizce bu dediklerime istinaden sorunlu olan hangi parça olabilir hangisinin ihtimali daha yüksek? @KojiroHyuga04 @önce vatan

Son düzenleme:
M.2 SSD'ni HD Tune ile taratabilirsin veya kendi utulitysi vardır. Benchmark yapmak için, anakartta arıza oluşsa zaten çalışmaz işlemcin dende olduğunu sanmam işlemcilerin sorunu aşırı ısınmadır. İyisoğutulmalılar ve macunuda iyi durumda olmalı. RAM arızası olabilir Memtest86 indir test et donanımı sürücü hatasıda olabilir ekran kartı sürücüsü bazen geriye almak çözümdür, eski 2 GB 128 bit sürüm bir ekran kartına bugünün en güncelini yükleyince kaldırmıyor (örnek)bazen de Windows yazılımın berbat bozuk dosyası olması. Gizli bir virüs de yapar sıkı bir tarama yap.
M.2 SSD'ni HD Tune ile taratabilirsin veya kendi utulitysi vardır. Benchmark yapmak için, anakartta arıza oluşsa zaten çalışmaz işlemcin dende olduğunu sanmam işlemcilerin sorunu aşırı ısınmadır. İyisoğutulmalılar ve macunuda iyi durumda olmalı. RAM arızası olabilir Memtest86 indir test et donanımı sürücü hatasıda olabilir ekran kartı sürücüsü bazen geriye almak çözümdür, eski 2 GB 128 bit sürüm bir ekran kartına bugünün en güncelini yükleyince kaldırmıyor (örnek)bazen de Windows yazılımın berbat bozuk dosyası olması. Gizli bir virüs de yapar sıkı bir tarama yap. Ekran kartından şüpheleniyorsan kontrol ettirmen gerekir varsa bir başkasını tak anlarsın o zaman.

Güncelde mining sistemdeki R3 1200 işlemciyi kendi kasama bendeki 3600ü oraya taktım şu zaman kadar mavi ekran vermedi fakat mining sistem üzerinde CPU ile alakalı test veya işlemler yapsamda bu sefer orasıda mavi ekran yemiyor gerçekten anlamadım. Konu hakkında halen takipteyim tam olarak çözülmedi gibi.

Bildiğim kadarıyla AMD'in eski model bazı işlemcilerinde Windows10-11 uyumsuzluk yaşıyor, ama sen sfc/scannow CMD'ye yönetici olarak yaz sistemi tarat varsa bozuk dosyalar tamir eder, güncellemelerini yap Windows'un SFC taramasından sonra CMD'ye bunu yaz kopyala/
DISM /online /cleanup-ımage /checkhealth sonrasında şu komutu DISM /online /cleanup-ımage /scanhealth
CMD'yi yönetici olarak açmayı ihmal etme.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı