Windows 10 Yüksek Disk Kullanımı Sorunu

Mart1nez

Hectopat
Daha fazla  
Windows 10 kullanıyorum. 160 GB 7200 rpm disk kullanıyorum. Diskim %100 oluyor ve Windows kasıyor, ayarları 4.5 dakikada açıyor.
Görev Yöneticisi'nde system %90 kullanıyor, sonra değişiyor %0 oluyor. Sonrasında Antimalware %80 oluyor, sürekli değişiyor. Sorun nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eski bir disk anlaşılan ve ömrünün de son günlerinde olabilir. HDD değişmeli. Bütçe varsa SSD'ye geçilmeli.

Aynı sorunu bende yaşadım. Yeni bir laptop almıştım ve içinde hazır Windows geldi. Yeni bir klasör bile açamıyordum. Sorunu çözemedim ve ürünü iade ettim. Aynı modelden bir tane daha aldım. Durum yine benzer. Ama kullandıkça biraz daha açıldı, şu anda performansı gayet normal.

Asıl sorum şu, yeni almış olmama rağmen bu sorunu neden yaşıyorum ?

Arkaplanda Windows güncelleştirmeleri çalışıp indirme ve yükleme işlemi varsa buna neden olabilir. O yüzden tam güncelleştirmelerin yapılıp bitmesi gerekir.

Ayrıca sistemi kullandıkça en çok kullandığınız uygulamalar prefetch klasörüne işlenir. Sistemi yeniden başlattığınızda artık sık kullandığınız uygulamaları açtığınızda daha hızlı açılış gösterecektir. Bu yüzden kullandıkça hızlandı tabiri kullanılabilir.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı