Windows 10 Zamanla Artan Ram Kullanımı

Laffetum

Hectopat
Merhaba arkadaşlar,

Problem başlıkta yazdığı gibi bilgisayarın açık kaldığı süre içerisinde Ram kullanımının aşırı artıp yaklaşık 10 saat sonra kullanılamaz seviyeye gelmesi. Bilgisayarı yaklaşık 1 senedir kullanıyorum ve Windows 10 işletim sistemi yüklü. Ayrıca Windows 10 geçiş zamanı temiz yükleme işlemini de gerçekleştirdim. Bu problemi yaklaşık 1 haftadır yaşıyorum ancak bundan daha önce var mıydı tam emin değilim çünkü sene içerisinde çok haşır neşir olamadım yoğunluktan dolayı. Ancak özellikle geçen yaz ve sonbahar zamanı kesinlikle böyle bir sıkıntı yoktu ki o zamanlar bilgisayarı epeyce zorlayan oyunlar oynuyordum ve birçok işlemi bir arada yapıyordum.

Olayın ilk tespitini 5 gün önce bilgisayarı bir film indirmek için gece açık bıraktığımın sabahı fark ettim Ram kullanımı %90-95 arasıydı ve bilgisayar aşırı zorlanıyordu. Birkaç deneme ardından olayın restart ile çözüldüğünü fark ettim ama tabii ki bu istediğim çözüm değil. Olayın çok büyük ihtimalle bir 'memory leak' olduğunu düşündüm ve bunun üzerine her türlü driverı güncellemeye çalıştım, biraz araştırmadan sonra bu anakartta olan killer network uygulamasının sıkıntı çıkarttığını öğrendim ve onudu son sürüme güncelledim ne var ki o da bir işe yaramadı. Son deneme olarak dün akşam açık bıraktığım bilgisayarın yaklaşık 10 saat açık kalmasından sonra kontrol ettiğimde Ram %95 ve bu sefer yeni ortaya çıkan Cpu %90-100 arası bir seviyeye ulaştı. Haliyle bilgisayar kullanılamaz hale geldi ve kendim kapatmak zorunda kaldım. Kendimce bir çok yol denedim ama sonuca ulaşamadım yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Çok ram kullanma sıkıntısı 2.PNG
Çok ram kullanma sıkıntısı.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı