Windows 10'da 4 GB RAM ile Chrome açıkken %52 RAM kullanıyor

Merhabalar, cihazımda çok fazla RAM kullanımı var. 4 GB RAM'e sahibim. Sadece Chrome açık (bir sekme açık). Ona rağmen %52 kullanım var. Ve bilgisayardan tam verimi alamadığımı düşünüyorum. İşletim sistemi olarak Windows 10 Home 64 Bit kullanıyorum. Cihazımın modeli ve özellikleri aşağıda. Şimdiden teşekkür ederim. @Recep Baltaş @Ali Güngör @Yener K. @Enes3078 @Murat5038

Sistem özellikleri:

Merhabalar, cihazımda çok fazla RAM kullanımı var. 4 GB RAM'e sahibim. Sadece Chrome açık (bir sekme açık). Ona rağmen %52 kullanım var. Ve bilgisayardan tam verimi alamadığımı düşünüyorum. İşletim sistemi olarak Windows 10 Home 64 Bit kullanıyorum. Cihazımın modeli ve özellikleri aşağıda. Şimdiden teşekkür ederim. @Recep Baltaş @Ali Güngör @Yener K. @Enes3078 @Murat5038

Sistem özellikleri:

4 GB RAM'da normal diye düşünüyorum.

Hocam öncelikle Ram kullanımını düşürmek için Windows.iso dosyası düzenleyebilir veya hazır olanlardan bir tane indirebilirsiniz. Hazır sistemleri önermiyorum ancak her kullanıcı bu işlemi yapmak istemediği için sunduğum düzenlenmiş ISO dosyası bulunmaktadır. Dilerseniz bunu kullanabilirsiniz.

RAM kullanımını azaltmak için MemRedcut ve ISLC yazılımlarını kullanmanızı tavsiye ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim bir tecrübem vardır. İstersen 1.5 TB RAM'in olsun, ister 200.000 TL'lik Xeon işlemcin olsun, sistemde SSD yoksa Windows 10 ağır çalışır. SSD varsa, RAM 8 GB veya üstüyse, işlemci de iyiyse Windows 10 veya 11'i akıcı bir şekilde kullanabilirsiniz.

NOT: Bazıları bu görüşümden dolayı beni linçleyebilir ama benim tecrübelerim bu yönde.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı