Windows 10'dan Windows 7 işletim sistemine geçmek

Elindeki sistem ile Windows 10 kullanmak bir işkence olur.Büyük ihtimalle HDD 5400 rpm ayrıca RAM'de 4 GB ve grafik birimi bu belleğin bir kısmını kullanıyor.Benim tavsiyem Windows 8.1 veya Linux dağıtımlarından birini kullanmanız olacaktır.

Ntlite ile custom ISO yapabilirsiniz kesinlikle tavsiyemdir çok işe yarıyor kendi Windows kurulumunu oluşturuyorsunuz.

Ntlite ile Custom ISO yapabilirsiniz kesinlikle tavsiyemdir çok işe yarıyor kendi Windows kurulumunu oluşturuyorsunuz.

Yedekleme vs yaptım. TW ile arkadaşımla denedim. Flasha yükledik Win7. Rufus uygulaması ile bir işlem yaptı. Sonra BIOS'tan Boot'a geldi Boot option 1'i flash belleği seçti. Dün kuzenime Win7'den Win10 yaptı. Boot option 1 flash bellek yapınca direkt olarak setup açılıyordu ancak olmadı. Elimizle setupu açtık yine olmadı kurulum yaparken 0x6 hatası verdi.

Yedekleme vs yaptım. TW ile arkadaşımla denedim. Flasha yükledik Win7. Rufus uygulaması ile bir işlem yaptı. Sonra BIOS'tan Boot'a geldi Boot option 1'i flash belleği seçti. Dün kuzenime Win7'den Win10 yaptı. Boot option 1 flash bellek yapınca direkt olarak setup açılıyordu ancak olmadı. Elimizle setupu açtık yine olmadı kurulum yaparken 0x6 hatası verdi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videoyu izle en azından nasıl ISO'ya kaydettiğini izlersin atlaya atlaya, program Türkçe kendine göre de yapabilirsin bir şeyler. Bu arada Boot option 1 vs ile uğraşmana gerek yok direkt BIOS'un Boot menüsünden USB'yi seç yap ama olmamasının sebebi ISO hatalı.

1588894952001.png

Solda default 1909 sürümü sağ tarafta en son oluşturduğum ve kendim kullandığım ISO mevcut.

RAM kullanımı 1.5 GB boştayken. Kullanmadığım entegre servislerden arındırılmış şekilde hazırladım bunu yapınca sizde en iyi sonucu elde edersiniz. Bir program kullanmadan hiçbir şekilde sistemde işlem yapılmıyor sadece siz ne yaparsanız ona yönelik bir işletim sistemine sahip oluyorsunuz tabii hiçbir işlem derken arkada gereken servisler vs den bahsetmiyorum örneğin CPU kullanımı 0'da gezer işte ihtiyacınız olmayan şeylerden arınmış bir hal alır.

Selamlar arkadaşlar. Benim bilgisayarım ilk aldığımda Windows 8.1 idi. Ben Windows 10'a yükseltmiştim. Fakat bilgisayarım iyi bir performans vermiyor belki Windows 7'de daha iyi bir performans verebilir diye Windows 7 yapmayı düşünüyorum. Ancak şöyle bir sorun var en başta belirttiğim gibi benim bilgisayarım ilk aldığımda Windows 8.1 idi. Windows 7 dönme ihtimalim var mı? Ayrıca Windows 7'yi ISO dosyası ile kurmayı denedim işe yaramadı? Sebebi nedir ve nasıl düzeltirim?

Senin gibi bende Windows 7 kullanıcısıydım kasam eski olmasına rağmen yeni bir ekran kartı aldım yine de uçuk bir ekran kartı değildi giriş seviyesiydi ama biraz araştırdıktan sonra oyun içerisinde aynı ekran kartı aynı özelliklerle adamlar 150 FPS alırken ben 30 FPS'lerde takılıyordum Windows 8.1'e geçtim Driver'leri yükledim aldığım performans muhazzam Windows 7 her ne kadar basit ve sade olsa da önermiyorum Windows 7 sürümünün devri çoktan geçti Windows 7 şu an XP ile bir tutuluyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı