Windows 10'u aratmayacak Linux önerisi

Dark Creative

Decapat
Daha fazla  
Windows 10'u aratmayacak Linux önerisi verir misiniz? Mesela tüm oyunları Windows'taki gibi oynayabileceğim veya Windows'ta kullandığım programları o Linux işletim sisteminde de kullanabilme şansım olacak gibi bir öneri verir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam tüm Linux işletim sistemleri sizin dediğiniz özelliklere sahip. Ama oyun için Pop! OS ve Linux Mint Cinnamon bayağı iyidir. Linux Mint, oldukça başlangıç dostu ve Windows benzeri arayüze sahip. Pop! OS de başlangıç dostu. Ama arayüzü Windows'a daha az benziyor. Pop! OS, NVIDIA sürücülerini otomatik olarak kurabiliyor falan. Oyuncular için özellikleri var.

Windows 10'u aratmayacak Linux önerisi verir misiniz? Mesela tüm oyunları Windows'taki gibi oynayabileceğim veya Windows'ta kullandığım programları o Linux işletim sisteminde de kullanabilme şansım olacak gibi bir öneri verir misiniz?

İlllaki Windows'ta kullanıp Linux'ta kullanamayacağın ya da Linux'ta kullanıp Windows'ta kullanamayacağın program olacak. Tıpatıp Windows gibi bir dağıtım istiyorsan Windows'ta kal derim. Linux başka bir işletim sistemi ailesi. Benzerlikleri gibi farklılıkları da var. Oyun noktasında Steam, Lutris, waydroid ve bottles ile birçok oyunu oynayabilirsin. Gene bottles ile birçok Linux'ta olmayıp Windows'ta olan programı da çalıştırman mümkün ama Adobe, Valorant, gibi çalıştırmayacağın oyunlar ve yazılımlar maalesef olacak.

Başlangıç için Linux Mint Cinnamon kurabilirsin. Kullanıcıya Windows benzeri bir deneyim sunan dağıtımların başında geliyor. Linux'a alışana kadar kendisini uzun süre kullandım. Başlangıç için ideal olacaktır.

Pop! OS, dışında başka oyun performansı yüksek olan var mı?

Dağıtımlar arasında net bir performans farkı olmaz genelde. Bilindik son kullanıcıya yönelik herhangi bir dağıtım yeterli performansı sunar zaten ve dağıtımın direkt yapısından kaynaklı bir şey yoksa birkaç düzenlemeyle her dağıtımın performansını nispeten arttırabilirsin.

Özel kernel geçerek, compositor kapatarak, hafif bir arayüz kullanarak gibi gibi.

Garuda Linux olabilir. Özel kerneli var. Oyuncular için.

Başlangıç için doğru bir dağıtım olduğunu sanmıyorum. Aksine kullanıcıyı boş yere zorlaması olası. Kendim de İlk Garuda denedim ondan biliyorum. Linux Mint gibi dağıtımları dışındaki dağıtımlar başlangıç için işkenceden farksız olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı