Windows 10'u korsan kullanan bilgisiz insanlar

• Konuyu başlatan Jira'nın süper çakması 3T
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 159
  • Görüntüleme 13.448
Bir de bazı bilgili insanlar vardır; ne KMS kullanırlar ne de OEM Key ancak güvenilir bir şekilde bazı şeyleri etkinleştirmeyi başarırlar. :) Bir de o bilgili insanlar bunu 3 yıldır devam ettirmesine rağmen bilgisayarında hiçbir performans düşüşü, herhangi bir şeyde hesap bilgisi çalınması vs. yaşamamıştır. :)

Mor fasulye , tam olarak katılıyorum dediğine.

Arkadaş'ın açtığı konuya bakar mısınız! Bilgisiz insanlar.
Değişik bir itham, neye göre bilgisiz, kime göre bilgisiz.

Mor fasulye, tam olarak katılıyorum dediğine.

Arkadaş'ın açtığı konuya bakar mısınız! Bilgisiz insanlar.
Değişik bir itham, neye göre bilgisiz, kime göre bilgisiz.

Evet, bilgisiz insanlar diyorum ki adamın parası yoktur o derecede bilgisayarıda çok iyi değildir kullansın durumu falan yok ona göre ama adamın bilgisayarı iyi gidip bilgisayarına 200 300 TL'lik oyun alıp bir OEM Key almıyor.

Yahu iki tane kanıt sundum hala "tabii yasal değil diyecekler" deyip duruyorsunuz.

Windows crack olmadığı sürece korsan değildir. Şöyle düşün. Bir araba şirketinden araba kiralıyorsun 1000 TL. Sonra onu 15 kişiye 100 TL ile kiralıyorsun. Senin elle ettiğin kar ise 1500-1000 = 500 TL oluyor. Şimdi sen başkasından kiraladığın bir arabayı başkasına kiralıyorsun. O senin malın oluyor. Bu yüzden Windows 1000 TL alıp 15 TL satan kişiler kendi sahip olduğu malı sattığı veya kiraladığı için korsan mal olmuyor.

Ucuz lisans olayı şuna benziyor:

Bazı Çinli üreticiler Nike'ın kalıplarını kullanarak orijinal ayakkabı üretiyor, bu arada Nike ile anlaşmalılar tabi. Ancak bu üreticiler bu kalıpları kullanarak başka bir üretim bandında orijinali kadar kaliteli olmasa bile ona yakın ayakkabılar üretip çakma piyasası oluşturuyor ve çoğu kişi bunlardan alıyor.

Micrososft Türkiye Distrübitörü de bazı firmaların, Microsoft'un onlara verdiği anahtarları sızdırdığından ve bunların ucuz lisans olarak satıldığından bahsediyordu yanlış hatırlamıyorsam.

Vallahi korsan kullanıyorum yıllardır her işim korsandır şu ana kadar tek bir sorun bile çıkmadı mutluyum bu korsan suçtur emek hırsızlığıdır diyenlerin hepsi korsan bir şey kullanamaya korkan ve her şeye para veren insanlardır. Şöyle Microsoft'un sitesine bir girip bakıyorum da en kötü Windows 10 Home bile 1300 TL saçmalamayın bir işletim sistemine hiç kimse bu kadar para vermez. Yine Internet'te lisans anahtarları satılıyor niye para vereyim vermem onlara ne güvencesi var. Korsan kullanırım daha iyi en fazla olacak olan saçma sapan özelliklerden mahrum kalırım onlarda olmasa da olur dedirtecek özellikler.

Vallahi korsan kullanıyorum yıllardır her işim korsandır şu ana kadar tek bir sorun bile çıkmadı mutluyum bu korsan suçtur emek hırsızlığıdır diyenlerin hepsi korsan bir şey kullanamaya korkan ve her şeye para veren insanlardır. Şöyle Microsoft'un sitesine bir girip bakıyorum da en kötü Windows 10 Home bile 1300 TL saçmalamayın bir işletim sistemine hiç kimse bu kadar para vermez. Yine Internet'te lisans anahtarları satılıyor niye para vereyim vermem onlara ne güvencesi var. Korsan kullanırım daha iyi en fazla olacak olan saçma sapan özelliklerden mahrum kalırım onlarda olmasa da olur dedirtecek özellikler.

Korsan kullanmayı aklamak için bu kadar kasmayın. Eğitim ya da öğrenmek için korsan kullanıyorsunuzdur bir şey demem ancak sizin yaptığınız resmen emek hırsızlığına giriyor. Kullandığınız programlar gökten mi iniyor acaba? Emek nedir bilmiyorsunuz, ağzınız var diye konuşuyorsunuz.

Şahsen ben oyunları'da crack'li yüklüyorum. 😀
Sen mesela işletim sistemini ve oyunları'da lisanslı alıyorsun kendi adına ve üretici adına güzel bir şey.
Ben lisans'lara ödeyeceğim parayı fiziksel olarak mevcut olan bir şeye mesela donanımsal bir ürün almayı daha mantıklı buluyorum.
Bilgimiz var yani lisans'lardan ve ücretinden dostum.
Bilgisizlikten değil yani bizimki mantık'tan. 😉

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı