Windows 10'u korsan kullanan bilgisiz insanlar

• Konuyu başlatan Jira'nın süper çakması 3T
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 159
  • Görüntüleme 13.426
Üretilebilir ancak kırılması fazla sürmez. Bizim dediğimiz 30-50 TL'lik "güvenilir" yerlerde ise anahtar, sonsuza kadar sizde kalıyor.
Attığınız linkler anladığım kadarıyla "herhangi bir siteden". Ben de anahtarı herhangi bir site olan Gittigidiyor'dan almıştım.

Arkadaşlar son aralar gözüme çok batıyor birisi diyor OEM Key sahte ve korsan, KMS var iken OEM'e para verilmez ve KMS bilgisayara virüs sokmaz gibi cümleler duyuyorum. Sizce bu insanların amacı ne? Şu forumda bile hala Windows 10 korsan önerenler var.
Bana sorarsan ha 10 liralık OEM key ha korsan. Hiç bi farkı yok. Madem öyle neden Microsoft un sitesinde niye o kadar pahalı. Bu arada korsan desteklemiyorum ama o OEM key de desteklemiyorum.

Şimdi burada korsan yazılımı savunmak olmaz tabii ki doğru bir şey değil fakat;
OEM diye aldığınız Key'lerin çoğunun zaten pasife çıkarılmış Key olduğunu biliyor musunuz?
(Anakarta tanımlanmış key üretici firmaların kontrolünde ve windows'tan destek alamazsınız.Bozulan bir anakarttan bir yöntem ile key'i tekrar başka makina'da kullanılacak duruma getirebiliyorlar.)
Orijinal Key maliyeti yaklaşık 600-700 TL değerinde ve döviz üzerinden hesaplanıyor.
Herkes'in durumu müsait olmayabilir ya da bu miktarı ona verene kadar daha mantıklı şekilde
sistemsel ya da donanımsal arttırım'lar yapabilir.
Bence bu tamamen kişisel bir karar yani bunun üzerinde çok durmamak gerekiyor.
Tamam verilmiş bir emek var fakat örneğin; meşhur işletim sistemi bugünkü kullanıcı sayısına sizce tamamen yasal kullanıcılar ile mi geldiler?

Son düzenleme:
Bu keyler 10 TL'ye dahi satılabiliyorsa alınır. 2 yıl kullandım bilgisayarı arkadaşıma sattım o da kullanıyor hâlâ. Burada şov yapanların kaçı gidip Microsoft'tan lisans aldı? Benim OEM key işime yaradı. Para konusunda ise şirket Microsoft olunca pek umrumda değil. Zaten kullanıcıları sömürüyorlar bir de gidip o kadar para baymak işletim sistemine tuhaf geliyor.

Öyle olmuyor mantıken çoğu yerde de böyle yazar zaten X firması 2500 bilgisayarı 3500 olarak gösterip 1000 lisansı zararı minimum yapmak için satıyor.

Normal fiyatı 1000 TL civarında olan keyleri 3-5 TL'ye satarak mı zararı minimum yapıyorlar?
"Kalkıpta arabaya 100bin lira veren ahmaktır. Çalarım kullanırım, gerisi beni bağlamaz."
Ne farkı kaldı?

100000 TL olan araba yerine alabilceğimiz uygun fiyatlı modeller var. Ama Windows'un alternatifi var mı? 2000-3000 arası laptopu para biriktirmiş anca almışız bir de Windows'a para ver diyorlar. Kimse keyfinden kullanmıyor.

Bir de bazı bilgili insanlar vardır; ne KMS kullanırlar ne de OEM Key ancak güvenilir bir şekilde bazı şeyleri etkinleştirmeyi başarırlar. :) Bir de o bilgili insanlar bunu 3 yıldır devam ettirmesine rağmen bilgisayarında hiçbir performans düşüşü, herhangi bir şeyde hesap bilgisi çalınması vs. yaşamamıştır. :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı