Windows 10'u korsan kullanan bilgisiz insanlar

• Konuyu başlatan Jira'nın süper çakması 3T
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 159
  • Görüntüleme 13.448
Format atmadan önce 1 tane korsan oyun vardı merakımdan indirdim oyunu merak ettim girdim 5 dakika sonra sıkıcı deyip sildim ama sistemi öyle bir ağırlaştırdı ki anlatamam direk format attım.

Format atmadan önce 1 tane korsan oyun vardı merakımdan indirdim oyunu merak ettim girdim 5 dakika sonra sıkıcı deyip sildim ama sistemi öyle bir ağırlaştırdı ki anlatamam direk format attım.

Gönül ister'ki her programı,her oyunu lisanslı kuralım,kendimize ait olsun.
Fakat bir bakıyorsunuz zaten memleket'te dövizin durumu belli.O sebepten en son düşüneceğiniz şey oluyor lisanslı.
Burada üretici firmalardan çok ithalatçı, distribütör firmaların ve devletin uyguladığı vergilerin'de çok büyük bir payı var.Biz şimdi avrupa'da bir ülke'de mesela çok daha uygun fiyatlara lisans alınabiliyor.
Tabi ekonomik durumu yerinde alan var olmayan var,bence kimse keyfinden illegal bir yolu seçmez onu demek istiyorum.
Ben çok görüyorum herkesin bildiği alışveriş sitelerinde key'lerin 10-15 TL satıldığını ama onlara inanmıyorum bu şekilde devam bence.

Korsan kullanmayı aklamak için bu kadar kasmayın. Eğitim ya da öğrenmek için korsan kullanıyorsunuzdur bir şey demem ancak sizin yaptığınız resmen emek hırsızlığına giriyor. Kullandığınız programlar gökten mi iniyor acaba? Emek nedir bilmiyorsunuz, ağzınız var diye konuşuyorsunuz.

Korsanı aklamıyorum meraklısıda değilim korsan kullanmanın ama bu denli her şeye para verecek değilim para verilecek şeyler verilmeyecek şeyler var. Ağzım var diye konuşmuyorum doğruları konuşuyorum ve nedense bu Forum'da doğrular söylendiği zaman birilerinin zoruna gidiyor. Emek nedir çok iyi bilirim ama bu denli pahalı ve o parayı hak etmeyen şeyler için para vermem kimse kusura bakmayacak.

Korsanı açıkça savunmanın haklı tarafı olmaz tabii ama bu ülkenin gerçeklerinden bihaber olup da sağda solda "siz emek bilmiyorsunuz" demek de pek makbul bir hareket değil. Artık kişisel ve iş hayatımıza girmiş bu kadar temel bir ihtiyacı bu kur üzerinden, bu fiyatlarla satmaya kalkarsanız, kimse kusura bakmasın ama o korsan bitmez!

Üretimin artıp maliyetin düştüğü her sektörde olduğu gibi yazılımda da fiyatlar, zaman içinde düşüyor, düşecek, daha da düşmek zorunda. Asgari ücretin 2300 TL olduğu bir ortamda, üstelik dönemimizin şartları gereği artık o asgari ücretlinin evlerine bile herhangi bir sebeple bilgisayarlar girmişken, en düşük sürümü 1.300 TL'ye işletim sistemi satmayı kimseye açıklayamazsınız, kusura bakmayın.

Evet "Korsan kullanmayalım" lafı güzel ve idealist bir laf, hoşumuza gidiyor falan ama gerçekler var beyler bayanlar. Değişeceksek hem üretici hem tüketici olarak hep birlikte değişeceğiz.

Son düzenleme:
6 yıldır korsan kullanıyorum hiçbir sıkıntı yaşamadım :DD Ya yalan atıyorsun ya da kendini böyle konularda tatmin etmeye bayılıyorsun.

Korsanı bende sevmem ama burada korsanı abartılı eleştirenler hayatınızda hiç korsan oyun oynamamış yada korsan film izlememiş gibi yorumlar yapmayın gözünüzü seveyim. Şurada biri gelsin bana ''hiç korsan oyun oynamadım'' yada ''izlediğim bütün filmleri satın alarak yada sadece sinemada izledim.'' desin bakalım. Ben inanmam. Konuya sadece oyun yada yazılım yönünden bakmayın. Filmi siteden izleyenler ve indirenler Youtube'den müzik indirenler gitsinler albümlere para verip dinlesinler o zaman.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı