Windows 10'u korsan kullanan bilgisiz insanlar

• Konuyu başlatan Jira'nın süper çakması 3T
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 159
  • Görüntüleme 13.431
"Kalkıpta arabaya 100bin lira veren ahmaktır. Çalarım kullanırım, gerisi beni bağlamaz."
Ne farkı kaldı?
Yazılanı anlamak icin farkli organlarinizi kullanmayın. Microsoft buna engel olmuyor ve herkes kullanıyor. İsteseler engel olamazlar mı? Bal gibi de olurlar. Verdiginiz ornek ile nasil bagdastirdiniz anlamadim. Biz burada baskasinin windows’unu calmiyoruz yada birisini malından edip zarar vermiyoruz. Mal(key) sahibi Microsoft ve göz yumuyor. Adamlara batan bir durum olsa birden fazla pc de kullanilan kodlara basar engeli iste o zaman orijinale geçeriz. Bu şey gibi iki satıcı var yan yana ve birisi digerinin malını daha ucuza satıyor ama asıl mal sahibinin umrunda degil.

Komut sistemiyle etkinleştirilmiş(korsan) Windows ile tüm güncellemeleri ben de alıyorum yani benimki de korsan sıfatından kurtuldu yani öyle mi?

Arkadaşlar cebinizden para çıkıyor olması o ürünü korsanlıktan çıkarmıyor.
Hocam, bana 30-50 TL'ye aldığımız anahtarların "korsan" olduğuna dair kanıt sunabilir misiniz? Hayır, yani bu kadar eminseniz %100 bir dayağanızın olması gerekir. Aksi hâlde, zan altında tutuluyoruz çünkü.

Toplu alımlardan sonra, şirketler 3. parti yerlere satarlar. Microsoft'un temsilcisi, tabiiki de "yasal" değil diyecektir.

Windows'u ayrı alsam daha fazla para vereceğim için laptop alırken laptopun içinde yüklü gelmesini talep ettim 100 200 lira falan verdim işte OEM Keye ayrıdan alsam 600 700 liraydı sanırım. OEM Key'ler korsan değil orijinal Key'dir. İnternette ucuza satılan Key'lerin çalıntı olma ihtimali sıfır arkadaşlar bence. Microsoft'tan yıllarca Key çalıp yıllarca internette satamazlar ya. Adamlar amerikan ordusuna donanım üretiyor yani. Key çalınıp satılacak olsa steam keyleride çalınır ve satılırdı. 10 20 liraya belki de 5 liraya. Steam oyun keyi çalamayan adam win10 keyimi çalacak yani.

Hocam, bana 30-50 TL'ye aldığımız anahtarların "korsan" olduğuna dair kanıt sunabilir misiniz? Hayır, yani bu kadar eminseniz %100 bir dayağanızın olması gerekir. Aksi hâlde, zan altında tutuluyoruz çünkü.

Toplu alımlardan sonra, şirketler 3. parti yerlere satarlar. Microsoft'un temsilcisi, tabii ki de "yasal" değil diyecektir.

Yahu iki tane kanıt sundum hala "tabii yasal değil diyecekler" deyip duruyorsunuz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yazılanı anlamak icin farkli organlarinizi kullanmayın. Microsoft buna engel olmuyor ve herkes kullanıyor. İsteseler engel olamazlar mı? Bal gibi de olurlar. Verdiginiz ornek ile nasil bagdastirdiniz anlamadim. Biz burada baskasinin windows’unu calmiyoruz yada birisini malından edip zarar vermiyoruz. Mal(key) sahibi Microsoft ve göz yumuyor. Adamlara batan bir durum olsa birden fazla pc de kullanilan kodlara basar engeli iste o zaman orijinale geçeriz. Bu şey gibi iki satıcı var yan yana ve birisi digerinin malını daha ucuza satıyor ama asıl mal sahibinin umrunda degil.

O zaman gözden kaçan her açığı, çakallığı yapalım üretici çakmıyorsa sıkıntı yok zaten, bana giren çıkan yok nasıl olsa. Bu zihniyetle biraz zor. Üretici kuruş para kazanmıyorsa ister 50 lira ister 500 lira verin bir ürüne, o ürün istisnasız korsandır.

Windows kullanacağım zaman deneme sürümünün sonlarına doğru format atarak kullanıyorum, ucuz ürün anahtarlarına da güvenmiyorum. İlk aldığımda verilen ürün anahtarını kopyalayıp Google'a yapıştırdığımda aynısını bulmuştu, bence korsandan farkı yok.

Windows'u ayrı alsam daha fazla para vereceğim için laptop alırken laptopun içinde yüklü gelmesini talep ettim 100 200 lira falan verdim işte OEM Keye ayrıdan alsam 600 700 liraydı sanırım. OEM Key'ler korsan değil orijinal Key'dir. İnternette ucuza satılan Key'lerin çalıntı olma ihtimali sıfır arkadaşlar bence. Microsoft'tan yıllarca Key çalıp yıllarca internette satamazlar ya. Adamlar amerikan ordusuna donanım üretiyor yani. Key çalınıp satılacak olsa steam keyleride çalınır ve satılırdı. 10 20 liraya belki de 5 liraya. Steam oyun keyi çalamayan adam win10 keyimi çalacak yani.
Microsoft neden bunlara baksın? Sonuçta o keyler birisinden 1000 TL alınarak verildi. Kısaca o keyleri Microsoft'dan değil kullanıcıdan alıyorlar.

@honigstein
Peki, Microsoft neden anahtarları kabul ediyor?
Benim cümlemi anladıysanız, yukarıdaki cümleyi yazmazdınız.

Kısaca; 30-50 TL'lik anahtarlar kullanılabilir. Etkinleştiriliyor mu, evet.
Mantığını da açıklayayım, şirketler toptan aldıkları lisansları 3. parti yerlere satarlar. Bu da bize ürünün ucuz gelme sebeplerinden biridir.

@honigstein

Mantığını da açıklayayım, şirketler toptan aldıkları lisansları 3. parti yerlere satarlar. Bu da bize ürünün ucuz gelme sebeplerinden biridir.
Microsoft bunlar ile ilgilenmez çünkü o satışını yapar. O keyler yasal derse satışı bozulur yasal değil derlerse bozulmaz ancak alan genede alır. O şirketlerin toplu aldıklarının kanıtını verebilirmisin? Veremezsin tabiikide biz Microsoft'un dediğine bakarız ancak benim fikrim bu.

@honigstein

1000₺ e key alan adam keriz zaten.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı