Windows 10'u korsan kullanan bilgisiz insanlar

• Konuyu başlatan Jira'nın süper çakması 3T
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 159
  • Görüntüleme 13.424
OEM'e bile korsan diyorlar :/.

Bizim okul KMS kullanıyor :D

Evet okulda emek hırsızlığı yapılmamasını söylüyorlar bize bir de. Daha doğrusu söylüyorlardı. Bu okul gerçekten garip bir ortam. Ben arkadaşımın tahtaya 'Hocam sizi çok seviyorum' adlı yazısını silmiştim. Hoca beni de azarlamıştı ya. Bir de şu var. Okulda Din Bilgisi dersinde diyorlar ki birini tenha bir ortamda uyarın. Ama hoca bizi kalabalık ortamda azarlıyor. Hmm... Gariplik mi var burada?

Windows 10, milyonlarca müşterinin cihazlarında kullanılmak üzere üretilen global bir ürün. Bu da çok sayıda ürün anahtarı oluşturulma ihtiyacını ortaya çıkartıyor. Microsoft, ürünlerinin lisanslama usullerini test etmek amacıyla test anahtarları oluşturuluyor. Ayrıca firmanınsatışa hazır olan resmi ürün anahtarları da ofislerinde korunuyor.

Koray yüksel, yasa dışı ürün anahtarlarının Uzak Doğu’daki üretim fabrikalarından sızdırıldığını ya da korsanlar tarafından klonlandığını söylüyor. Bu yöntemlerle ulaştırılan ürün anahtarlarının her biri, Microsoft’un lisanslama usullerine aykırılık içeriyor.

Resmi olmayan satıcıların ele geçirdikleri kodlar, çeşitli e-ticaret sitelerinde -videomuzda gördüğünüz üzere- düşük fiyatlarla satışa sunuluyor. Potansiyel müşterileri en çok cezbeden şey ise söz konusu e-ticaret sitelerinde bu satıcılara karşı bir önlem alınmamış olması.

Kaynakta böyle yazıyor tabii ki de crack değil bu Windows'lar o konuda doğru diyorsunuz ancak bunlar Microsoft'un kendi izin vererek sattığı Key olacağını düşünmüyorum adamlar kendileri paranız çöpe gidebilir diyorlar.

Tamam ben anlıyorum seni ben orijinal kullanıyorum benim bir sıkıntım yok ama olay saçma. Korsan demiş bir arkadaş tabiri yanlış. İkinciside Microsoft'tan bunları çalabilecek bir hacker var mı cidden? Adamlar amerikan ordusuna çalışıyor dünyanın en büyük yazılım şirketi ya. Bu ürünler bedava dağıtılan ürünler. Anakartın içinde gömülü olması gerekiyor normalde ama alan kişi satıyor demek ki. Çalınan Key'leri Mic tespit edemiyor olması imkansız bir durum yoksa. ASUS'a verdiği MSI'a veridiği Key'ler belli. Hepsiburada.com üzerinde 400 600 liraya bulabilirsin bu arada. Orjinal kutusunda zarfında falan geliyormuş yorumlarda öyle diyor. Microsoft'a 1200 lira vermeyip Hepsiburada'dan alsam korsan mı olacak şimdi. OEM değil bildiğimiz o işletim sistemi.

Bu durumu "para ile satılamaz" ibaresinin bulunduğu bir ürünün para ile satılmasına benzetiyorum.

Konudaki tüm cevapları okudum. Bilgi sahibi olmayan ve ticari hayatta pek bulunmamış arkadaşlar kendi fikirlerini doğru olarak kabul ettirmeye çalışıyor.

Oem keyler, Daha önce Microsoft'a parası ödenmiş ve toplu bir şekilde alınmış keylerdir. Çok ucuza geldiği ve elde kaldığı için bir şekilde paraya dönüştürülmek için satılıyor. Mesela adam bunun tanesini 20 liradan alıyor ve elinde 1000 adet key var. Bunun 500'ünü kullandı ve 500 tane elinde kaldı. Bunu perakende satmak kurumsal bir firmanın yapacağı iş olmadığından, elinde kalan keyleri aldığından daha uygun bir fiyata veriyor. Daha sonra N11 gibi sitelerde satılıyor. Sektörün içinde tanıdıklarım var.

Microsoft dünyanın en büyük firmalarından biri ve bunun farkında olmaması mümkün değil. Çıkıp hangi yetkili resmi olarak "evet bizim 1300 TL'ye sattığımız şeyi 30 TL'ye alabilirsiniz" der? Ticari olarak fiyasko olur. Ve hatta Microsoft'un KMspico gibi crack programlarına da göz yumduğunu düşünüyorum. İşletim sistemi yapabilen bir firma bu tür programların iliğini kurutur istese. Ancak bunun çok ağır sonuçları olur şirket değeri açısından.

Bu durumu etik bulmayanlar da var, beni ilgilendirmiyor açıkçası. Emek hırsızlığı olarak falan da görmüyorum. Ticari olarak etik bulmayabilirsiniz, saygı duyarım. Korsan demek çok iddialı ve yanlış.

Bu durumu "para ile satılamaz" ibaresinin bulunduğu bir ürünün para ile satılmasına benzetiyorum.

Konudaki tüm cevapları okudum. Bilgi sahibi olmayan ve ticari hayatta pek bulunmamış arkadaşlar kendi fikirlerini doğru olarak kabul ettirmeye çalışıyor.

Oem keyler, Daha önce Microsoft'a parası ödenmiş ve toplu bir şekilde alınmış keylerdir. Çok ucuza geldiği ve elde kaldığı için bir şekilde paraya dönüştürülmek için satılıyor. Mesela adam bunun tanesini 20 liradan alıyor ve elinde 1000 adet key var. Bunun 500'ünü kullandı ve 500 tane elinde kaldı. Bunu perakende satmak kurumsal bir firmanın yapacağı iş olmadığından, elinde kalan keyleri aldığından daha uygun bir fiyata veriyor. Daha sonra N11 gibi sitelerde satılıyor. Sektörün içinde tanıdıklarım var.

Microsoft dünyanın en büyük firmalarından biri ve bunun farkında olmaması mümkün değil. Çıkıp hangi yetkili resmi olarak "evet bizim 1300 TL'ye sattığımız şeyi 30 TL'ye alabilirsiniz" der? Ticari olarak fiyasko olur. Ve hatta Microsoft'un KMspico gibi crack programlarına da göz yumduğunu düşünüyorum. İşletim sistemi yapabilen bir firma bu tür programların iliğini kurutur istese. Ancak bunun çok ağır sonuçları olur şirket değeri açısından.

Bu durumu etik bulmayanlar da var, beni ilgilendirmiyor açıkçası. Emek hırsızlığı olarak falan da görmüyorum. Ticari olarak etik bulmayabilirsiniz, saygı duyarım.

Anlamıyorlar 3 4 kez anlatmaya çalıştım ama anlamıyorlar. Örnek vererek yazdım hatta yukarıda bunun aynısını.

Bu durumu etik bulmayanlar da var, beni ilgilendirmiyor açıkçası. Emek hırsızlığı olarak falan da görmüyorum. Ticari olarak etik bulmayabilirsiniz, saygı duyarım. Korsan demek çok iddialı ve yanlış.
Hocam arkadaşlara anlatmak istediğimiz şey tam olarak buydu. @Enterprise_1071 ve @camoka31 elinize sağlık.

Tamam ben anlıyorum seni ben orijinal kullanıyorum benim bir sıkıntım yok ama olay saçma. Korsan demiş bir arkadaş tabiri yanlış. İkinciside Microsoft'tan bunları çalabilecek bir hacker var mı cidden? Adamlar amerikan ordusuna çalışıyor dünyanın en büyük yazılım şirketi ya. Bu ürünler bedava dağıtılan ürünler. Anakartın içinde gömülü olması gerekiyor normalde ama alan kişi satıyor demek ki. Çalınan Key'leri Mic tespit edemiyor olması imkansız bir durum yoksa. ASUS'a verdiği MSI'a veridiği Key'ler belli. Hepsiburada.com üzerinde 400 600 liraya bulabilirsin bu arada. Orjinal kutusunda zarfında falan geliyormuş yorumlarda öyle diyor. Microsoft'a 1200 lira vermeyip Hepsiburada'dan alsam korsan mı olacak şimdi. OEM değil bildiğimiz o işletim sistemi.
İlla Microsoft'tan çalacaklar diye birşey yok. Şuan farketmiyor olabilirsiniz ancak belki sisteminiz izleniyor bu arada Microsoft hacklenmeyecek diye birşey yok sadece buna cesaret edebilen yok. :) Hatta 165 milyon kullanıcı kaydı, Dark Net’te satışa sunuldu.

Olay bununla bitmiyor o keylerin çoğu gidici. Kaç tane olay gördüm ben böyle. 1000 TL'ye alınan Windows gider mi gitmez tabiikide siz alırken virus yüklü değil ise. Bu arada olay cidden fazla uzadı burada bitirelim herkes kendi fikrini söyledi galiba?

Aldığım ürün anahtarına ne olduğunu ön sayfada yazmıştım hocam, satıcıya bunu mesaj olarak ilettikten sonra bana bir ürün anahtarı daha gönderebileceğini söyledi. Kabul ettim. Sonra o ürün anahtarı da etkinleştirme ekranına yapıştırdığımda çalışmadı, anahtarın çalışmadığını satıcıya belirttiğimde verdiği cevap şuydu: "Gerisine biz karışamayız, süreci bundan sonra Microsoft avukatları takip edecektir." Bu çok saçma bir cevap değil mi? Ürün anahtarı aldığım satıcının müşteride görünen profilinde bir telefon numarası bile yoktu ve adı da (satıcının adı) "osman(küçük o ile :D)" dı. Bu insanların yaptığı işin doğru olduğuna her şeye rağmen inanmıyorum.
Micrososft avukatı nedir ya?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı