Windows 10'u nasıl tanımlarsınız?

HDD eksterminatörü. Hayır, bir de bir kesim var ki bu zamanda SSD kullanılmasını şart görüyor. Halbuki benim istediğim sistemin çok hızlı olması değil. Bilgisayarımı açtıktan sonra uzun bir süre HDD kullanımının tepe yapmasını istemiyorum.

Kararsız, stabil değil sözlerini abartı buluyorum. HDD ile de kullandım, NVMe SSD ile de kullandım. Artık devir SSD'ye kayıyor. E haliyle işletim sistemleri de buna ayak uydurmak zorunda. Ama hiç de öyle abartıldığı gibi bir durum yok bence. Güncellemeleri kapatmak o kadar da zor değil. İlk sürümlerindeyken bile internet bağlantınızı tarifeli olarak ayarladığınızda sizden habersiz hiçbir güncelleme yapılmıyordu. Hatta Windows'u bırakın, neredeyse bütün uygulamalarda güncellemeler duruyordu.

Dalga mı geçiyorsumuz.
Aynen. Ne SSD'ymiş be. 3500 TL sistem aalcağıma 2000 TL sistem alıp içinde SSD kulanınca sanki o sistemin performansına yetişiyor. Kankamdan soğudum bu arada SSD diye diye. Windows 10'u 7200 RPM ile rahatça kullanıyorum. Sıkıntı yok, abartmayın. Neymiş Pagani'ymiş, neymiş Tofaş'mış.

Son düzenleyen: Moderatör:
3500 TL sistem alacağıma 2000 TL sistem alıp
Mesajınızı alıntılarken nereyi düzelteceğimi şaşırdım. Biz abartmıyoruz. 3500 TL'lik sisteminize binlerce lira harcayarak SSD alın diyen de yok. 240 GB Windows'u ve en sık kullandığınız uygulamaları kuracak bir SSD'nin fiyatı 200 TL civarı. 3500 liralık sistem için gayet makul fiyatta öyle değil mi? Bu işletim sisteminin gereği bu işte, uzatmanın alemi yok. SSD'ler artık eskisi gibi pahalı değiller, gayet ulaşılabilir modeller de mevcut.

Dalga mı geçiyorsumuz
Tekrar söylüyorum. Tüm Windows sürümlerini kullanmış ve yüzlerce kez format atıp (1998 den buyana) tekrar yüklemiş biri olarak Microsoft'un bugüne kadar ki en stabil ve hızlı işletim sistemi Windows 10'dur. Aksini iddia eden varsa bu işi bilmeden yorum yapıyor demektir. Diğer işletim sistemleri ile karşılaştırmıyorum, konu başlığında Windows 10 sorulduğu için sadece Microsoft'un ... diye yorum yapıyorum.!!!

Tarihe karışmış bilgisayarlar kullanıp sonra da Windows 10'a laf atan da ne bileyim. DX12 desteği sunuyor, güncel, stabil, kişiselleştirilebilir, performans olarak daha iyi ne ile karşılaştırıyorsunuz? Windows 7 ile mi Microsoft güncelleme bile vermiyor, eski sistemlerle birlikte tarihe karıştı Windows 7.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı