Windows 10'u seviyor musunuz?

Windows 10'u seviyor musunuz?

• Evet

Oy: 108 74,0%
  • Hayır

Oy: 40 27,4%

• Oy verenlerin toplamı
    146
Beğenmiyorum. Şimdiye kadar diğer bilgisayarımda ne istediğim optimizasyonu ne de istediğim ayarları tutturabildim. Kısıtlanmış hissettiğim için aşırı can sıkıcı geliyor bana.
Örneğin 2 hafta açılmamış olsun bilgisayarım. Bilgisayarı açtıktan sonraki ilk 4-6 saat bilgisayarı kullanamıyorum. Sistemi yiyip tüketen saçma sapan Hizmet Bilgisayarı vesaire ne varsa çalışıyor. Sonrasında ancak bilgisayarın kendi performansını görebiliyorum. 5 yıllık dizüstü bilgisayarımda da windows 10 vardı 3 saat aralıksız güncelleme yaptığı için dayanamayıp yumruklamıştım. Sonra çöp oldu zaten. Umarım daha 1.5 yıllık dizüstü bilgisayarım da aynı kaderi yaşamaz.
Edit: Ayrıca hiçbir görüntü efektini vesairesini de beğenmiyorum. Sadeliği seviyorum ama bilgisayarı açtığım andan itibaren deyim yerindeyse direkt olarak "kanser" oluyorum.
Edit 2: Hele o ekranın yarısına yakınını kaplayan başlat menüsüne değinmek bile istemiyorum.

Aslında Masaüstü sistemimde seviyor, dizüstü sistemimde nefret ediyorum. Zira birinde SSD var diğerinde yok.
SSD yoksa Windows 10 kulanmak işkence oluyor ciddi anlamda. Ancak SSD varsa da yeni ve modern arayüzü hoşuma gidiyor. İşlevselliği olsun UWP uygulamaları olsun hoşuma gidiyor.

Bende 4GB RAM kullanıyorum ve bazı istisnai yerler dışında yavaşlamıyor. Sıfır kurulum yapıp denemelisin. Benim ilk WİN 10 geçme girişimimde başarısız olmuştu. PC öyle bir donuyordu ki sadece açılması 5 DK sürüyordu.
Benimde sistemimde SSD yok 160 GB HDD var. Ve bu PC'ye ilk Windows 10 yüklendiğimde Pro sürümünü yüklemiştim ve o zaman 1809 sürümü idi. Çok yavaştı bende sonra Windows 8.1 Pro sürümüne geçtim.

@Mor Fasulye Windows 10 çıkmasa bile zaten desteği bitecekti. Bunlar Windows 10 çıkmadan önce belirlenen tarihlerdi. Belirli alt yapı yetersiz kaldığından Windows 7 güncelleştirme desteğini kestiler. Ayrıca tarayıcınız güncel değil. Sistem ve yazılım güncellemelerini bir gözden geçirin.

@5harf Başlat menüsünü küçültebilirsiniz.

Screenshot_4.png

Canlı kutucuklardaki uygulamalara sağ tıklayıp kaldırdıktan sonra kenarlarından kırparak bu hale getirebilirsiniz.

Benim şahsi görüşüm; eğer sistem 2010-2011 yılları öncesi ise Windows 10 kullanıcının başına bela olabiliyor. (E7000 serisi veya ilk nesil Core işlemcili sistemler kullandıkları anakart ve diğer bileşenlerle Windows 10'da driver sorunsalları yaratabiliyor. Ayrıca işlemciler şimdiki nesillere göre işlem gücü olarak geride olduğu için yeni işletim sistemlerinde ayrıca efor sarfediyorlar.)

Güncel sistemler için mutlaka bir SSD ile Windows 10 kullanımı, sıcak bir yaz gününde aniden başlayan yağmur gibidir.

Aklıma gelirse denerim @26318. Ayrıca sanmıyorum olabileceğini. Karanlık mod geldiğinde arkadaşımın oyun bilgisayarında mükemmel çalışırken bende yarım yamalak çalışmıştı. Örneğin dosya görünümü beyaz ama tema menüsü siyah görünüyordu karanlık modda. Güvenmiyorum yani.

Onun içinde güncelleme getirdiler. Dosyalar'ın çoğu karanlık temaya geçirildi. İleride eksikleri de düzelteceklerini belirttiler. Ayrıca Chromium tarayıcılar için karanlık tema desteği de sunuyor. Windows 10 karanlık tema kullanırsan Chrome karanlık hale geçiyor. Brave, Chromium Edge, Opera vb. tarayıcılar da bu desteğe sahipler.

Screenshot_1.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı