Windows 10'un kötü olduğunu kanıtlayan bir kanal

O bir yeri göremedim hocam. Tek beğendiğim noktası uygulama çekmecesiydi o kadar.
GNOME Shell Extentions diye aratsaydınız karşınıza bir sürü eklenti çıkardı. Ayrıca illa ki GNOME özelleştireceğim diyorsanız Ubuntu iyi bir seçim değil. Debian GNOME gibi saf GNOME kullanan dağıtımlar kullanılmalı.

Yüklü olan programları açmak için.
Bu yaptığınız zaten yanlış. Örneğin Chrome'u niye EXE olarak açmak isteyesiniz ki? GNU/Linux'un kendi dosya uzantısı var ve Chrome'un sitesine girdiğinizde onu kurmanızı söyleyecektir. GNU/Linux, EXE kullanmıyor yani.

Windows ve Linux farklı kitlelere hitap eden işletim sistemleri. Mesela hayatında hiç bilgisayar kullanmamış birisine kalkıp, Linux kullanmaya zorlayamazsın. Tabii ki bu Linux'u kötü yapmaz. Linux demek özgürlük demek. Ben kısıtlanmayı pek seven bir insan değilim. Bu yüzden Linux'u tercih ederim.

GNOME Shell Extentions

3.parti mi?

Hepsini açmaz sadece Wine ile stabil çalışabilen ve GNU/Linux desteği olan.

Sizi bilmiyorum ama ben hiçbir Exe. ibareli dosyayı açamadım.

Ayrıca illa ki GNOME özelleştireceğim diyorsanız Ubuntu iyi bir seçim değil.

Hocam her noktasına ben karar vereyim demiyorum. Pek oyun oynayan biri de değilim. Sadece bazı özelleştirmeler yapmak istiyordum.

Forumda 1 ay önce Linux rağbet görünce, ben de en bilinen Linux'ü indireyim dedim. Karşılaştığım sorunların çözümlerinde ha bire kodlama dayatılınca ben de sıkıldım. İnanır mısın bilmiyorum ama kurduğum ilk anda mağazayı açınca yaklaşık 1-1.5 saat boyunca 'mağaza yükleniyor' uyarısı aldım. İyi forumlar.

Kankam Linux hakkında gerçekten bilgin yok ve kötülemek için çok yanlı davranıyorsun. Her Linux çekirdeğil 64-Bit destek sunmaz. Ubuntu 32 Bit versiyonu varken, Deppin OS sadece 64 Bit versiyonu vardır. Boot edemediyseniz, ya beceremediniz ( ki aşırı kolay, ana okulu çocukları dahi yapar) ya da 32 Bit bilgisayara 64 Bit Linux kurmaya çalışmışınızdır.
Linux çekirdeğinin birden fazla sürümü vardır ama birden fazla linux çekirdeği yok. ARM var ARM64 var x86_64 var PPC var var da var. Linux neredeyse tüm cihazlarla uyumludur.

Eklenti kurmanızı sağlayan GNOME Tweaks yazılımı ve GNOME Shell Extentions tarayıcı eklentisi 3. parti değil diye biliyorum fakat kuracağınız eklentiler 3. parti. Sitesine eklenen bütün eklentiler kontrol ediliyor merak etmeyin.

Sizi bilmiyorum ama ben hiçbir EXE ibareli dosyayı açamadım.
Açmaya ihtiyacınız da yok zaten.

Hocam her noktasına ben karar vereyim demiyorum. Pek oyun oynayan biri de değilim. Sadece bazı özelleştirmeler yapmak istiyordum.
KDE Plasma masaüstü ortamını kullanan bir dağıtım(Kubuntu, KDE Neon gibi.) tercih etseydiniz yüksek oranda özelleştirme yapabilirdiniz. GNOME'da da özelleştirme yapılabiliyor ve şahsen bana yetiyor.

Forumda 1 ay önce Linux rağbet görünce, ben de en bilinen Linux'ü indireyim dedim. Karşılaştığım sorunların çözümlerinde ha bire kodlama dayatılınca ben de sıkıldım. İnanır mısın bilmiyorum ama kurduğum ilk anda mağazayı açınca yaklaşık 1-1.5 saat boyunca 'mağaza yükleniyor' uyarısı aldım.
Ubuntu mağazası çöp çünkü. Kubuntu'daki Discover daha stabil ve düzgün çalışıyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı