Çözüm Windows 11 0x80070103 Hatası

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
18
Windows 11'de karşımıza çıkan bu can sıkıcı hata zaten güncel olan donanımları güncellemeya çalışarak askıda kalan bildirimlere neden oluyor. Bu olay genellikle Windows kurulur kurulmaz Windows Update'ten önce manuel olarak driverları yüklemekten kaynaklanıyor ancak kesin bir nedeni yok. Sadece şunu söyleyebilirim ki o ya da bu sebepten ötürü bu hata kodunu aldıysanız ve bu satırları okuyorsanız birazdan kendisine veda edeceksiniz.

1. Komut Satırını (CMD) ters tıklayıp yönetici olarak çalıştırın.
  2. Sırayla aşağıdaki kodları yazın ve her seferinde Enter'a basarak işlemin bitmesini bekleyin.
  3. net stop wuauserv
  4. net stop cryptSvc
  5. net stop bits
  6. ren C:\Windows\SoftwareDistribution SoftwareDistribution.old
  7. ren C:\Windows\System32\catroot2 Catroot2.old
  8. net start wuauserv
  9. net start cryptSvc
  10. net start bits
  11. netsh winsock reset
Son kodu da yazıp Enter'a bastıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatıyoruz. Tekrar bilgisayar açıldığında Windows Update kısmına gelip "Güncellemeleri Denetle" ya da aldığınız hataya göre "Yeniden Dene" butonlarına basarak sistemin askıda kalan güncellemeleri silmesini bekliyoruz.

Tebrikler! Artık ekranınızdaa "Güncelsiniz!" yazısı tekrar belirdi!

Çok teşekkür ederim. Windows 11'i dün kurmama rağmen bu hatayı verdi. Aşırı sorunlu bir OS sanırım.
Aslında fena değil yeni sistemlerde diğerlerinden çok daha iyi bile. Bu senenin Laptop'unu kullanıyorum mesela ben Win10 dönmeye çalıştığım zaman donanımların bazılarını algılamıyor. Sadece böyle ufak sıkıntıları var yine de Win8 ile Win10'un ilk çıktığı zamanı hatırlıyorum da Win11 iyi bile diyorum. :D

Aslında fena değil yeni sistemlerde diğerlerinden çok daha iyi bile. Bu senenin Laptop'unu kullanıyorum mesela ben Windows 10 dönmeye çalıştığım zaman donanımların bazılarını algılamıyor. Sadece böyle ufak sıkıntıları var yine de Win8 ile Windows 10'un ilk çıktığı zamanı hatırlıyorum da Windows 11 iyi bile diyorum. :D

Bende mecburen Windows 11 kurdum. Sürücülerin bazıları Windows 10 desteklemiyor diye.

Arkadaşlar bu sorunu hala daha çözememiş olanlar varsa kendi bulduğum bir yöntem var. Eğer windows update ekranında en yeni windows güncellemlerini yükle diyip iptal ederseniz önce biligisayarınız hata veriryor ancak daha sonra sorun açıp kapatınca çözülüyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı