Windows 11 çıkması Linux dünyasını nasıl etkiler?

Veri toplama konusunda bir takıntım yok. Sıkıntı Windows'un veri toplarken %60 CPU kullanması.
Şuan kontrol ettiğimde böyle bir kullanım söz konusu değil.

Hani Windows Linux'tan daha fazla şey yapıyordu ya kardeşim o iddianı çürütüyorum burada. İşine gelmediği için hatırlamamanı normal karşılıyorum.
Bahsi geçen durum açık kaynak kodlu olmasıyla alakalı. Linux'un başarısından değil. Windows'un kodlarını açarsanız onla da yaparsınız. Böyle bir duruma Microsoft izin vermiyor sadece.

@DemirKipi, kardeş bende bir tıkla yükeyip oynuyorum, hem de çok güzel oynuyorum, listede ki tüm oyunları sorunsuz oynuyorum;
Eki Görüntüle 1085530
Güle güle oynayın. Gözüm yok. Lakin Windows destekli oyun listesi çok daha kabarık bir liste. Rakip olunamayacak düzeyde kabarık üstelik.
 
Daha "basic" bir işletim sistemi olduğundan dolayı daha az çöküyor olması doğal. Bir hesap makinesi yazılımının bir oyuna göre çökme ihtimalinin daha düşük olması gibi.
Windows'un çöküyor olması programları birlikte çalışmıyor. Sistemde en küçük bişey çökünce mavi ekran.
Unix felsefesinde bir program bir şey yapar ve onu çok iyi yapar. Unix sistemlerde programlar birlikte çalıştığı için birşey çökünce onu kullanmayan birşeyin haberi olmuyor.
Mesela ben bilgisayarımda 2 GPU kullandığım zaman 2. karttan görüntü almıyordum. 2. kartı sistem açıkken söktüğümde mining yazılımı dışında sistemin ruhu duymuyordu. Mining yazılımı ise 2. GPU öldü galiba ona bi bakın hatası veriyordu.
 
Windows'un rezilliklerinin ekran görüntülerini topladığım bir klasörüm var. Bilgisayar başına geçtiğimde sistem kaynaklarımı boşuna tüketen bütün işlemlerin ekran görüntülerini atacağım.
Ben bile bu durumu gözlemleyebiliyorum. Her program güncellemesinden sonra veya her program yükledikten veya kaldırdıktan sonra "Microsoft Compatibility Telemetry" diye saçma sapan bir işlem %10 ile %30 arası CPU yemeye başlıyor. Her çalışmaya başladığında CPU fanı hızlanıp daha fazla ses çıkarmaya başladığı için ve ben ses konusunda aşırı hassas olduğum için hemen hissediyorum ve anında sonlandırıyorum. Fakat her seferinde bir Telemetry işlemi çalıştırıp bilgi toplama ayağına CPU yemek nedir?
 
Linux'un Open Source olması iyi değil diyen kitleyi görünce aklıma Steve Ballmer geliyor.
Yahu Microsoft bile Satya Nadella yönetimine geçtikten sonra açık kaynağa ve Linux'a eskiye göre daha fazla önem vermeye başlamış iken Windows'u ölümüne savunmak da nedir? Gerçekten anlam veremiyorum.
 
Windows'un rezilliklerinin ekran görüntülerini topladığım bir klasörüm var. Bilgisayar başına geçtiğimde sistem kaynaklarımı boşuna tüketen bütün işlemlerin ekran görüntülerini atacağım.
Zamanında GTX 970 ekran kartı kullanıyordum. Denemek için Linux kullandığım dönemlerdi. Açtım sorunsuz çalıştırdım. Biraz test ettim kurcaladım vs. Bazı şeyler hoşuma bile gitmişti üstelik. Daha sonra GTX 1070 almaya karar verdim. Üstelik kart çıkalı 6 aydan fazla olmuştu. Linux'ta görüntü alamadım. Kart çıkalı 6 ay olmuş ancak en güncel dağıtımı indirdiğim Linux'ta bununla ilgili bir güncelleme almamıştı. Windows'ta daha önce hiç böyle bir şey yaşamadım.

Şimdi ben bu konunun üzerine Linux'u kötüleyemem. Kendi alanında başarıları ve kullanıcı kitlesi olan bir işletim sistemidir bu. Ancak eksiklikleri de yok demem.

Windows çok daha geçmişi olan, çok daha fazla kullanıcı kitlesi olan, çok daha yaygın ve çok daha desteği olan bir işletim sistemi. Hataları da vardır, görüyoruz da. Ancak bu bahsettiğiniz gibi Linux'un "en iyisi" olduğu anlamına gelmiyor.

Linux kullananlara saygım sonsuz. Lakin ben Windows'u savunmuyorum. Windows'un "bana göre" avantajlarından bahsediyorum.

O "kabarık liste"nin ne kadarını oynuyorsunuz merak ediyorum.
Çok oyun oynayan birisiyim. Takip edebilirsiniz; https://ggapp.io/DemirKipi
 

Geri
Yukarı