Windows 11 deneyimi

Merhabalar, Windows 11'i dün indirdim ve kurdum. Deneyimledim bayağı. Şimdi deneyimlerim ile size anlatacaklarım var. :)
İsterseniz Windows 11'i anlatmaya başlayayım.

Not: Bu anlatacaklarımı kısa süre de deneyimlediğim için çok fazla bir şey yazamayacağım. Uzun yazmak için uzunca deneyimlemem gerekirdi. Bilmeden bilmiş gibi yapmak olmaz.

1) Arayüz
1632543420176.png

Arayüz gerçekten muhteşem. Özellikler klasör simgelerini çok fazla beğendim. Ve bir de Wallpaper Engine ile çok güzel gidiyor.

2) Açılma Animasyonları
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Tek kelime ile "muhteşem." Sizi bir farklı hissettiriyor diğer işletim sistemlerinden. Ben Windows 11'im diye bağırıyor resmen. Veyahut ben ilk defa animasyon gördüğüm için bu kadar abartmış olabilirim.

3) Sistem gereksinimleri
1632544084244.png

PC'de TPM 2.0 olduğu için geçebildim ama kesinlikle TPM olmayan versiyonu gelmeli. Bu güzelliği sadece yeni PC toplayanlar değil, herkes tatmalı. Windows 11'in burada hatasını görüyorum. Yapmamalıydı. Ya başka bir sürüm çıkartacak, ya da TPM'i kaldıracaklar.

4) Hatalar, Buglar.
Şu ana kadar gördüğüm hiçbir hata yok. Windows 11 Pro versiyonundayım. Hiçbir hata görmedim. Ancak laptoplar için %100 olduğunda sorun olduğu söyleniyordu. Şu anda bu yeni sürümde olacağını sanmıyorum. Laptop sahipleri denemeden önce kesinlikle araştırma yapıp geçmeli. Önerim budur.

5) Performans
Windows 10'a göre PC bilmem kaç kat daha hızlı açılıyor. Bir de hiç programları silip temiz kurulum yapmadım. Sadece Windows 11'e geçtim ve bayağı performans farkı gördüm. Oyunda denemedim ama denediğimde eminim ki daha performanslı olacaktır.

İncelememi dinlediğiniz için teşekkürler. İyi forumlar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Preview ile güncelledim bende şuan, gerçekten güzelmiş. Özellikle animasyonlar çok güzel sanki windows 10 dinazor çağında kalmıştı gibi hissetirdi.
 
Sevgili arkadaşlar, w11'in android kerneli üzerine kurulduğunu microsoft maalesef gizlemeye çalışıyor. İzlenimlerim bu sefer iyi. Androidin performansı ile microsoftun tecrübesi, sonunda biryere varacaklar galiba...
 
Ben hala geçmedim ve geçmeyeceğim FPS sıkıntısı olacak gibi hissediyorum ama sizde oldu mu paylaşır mısınız görüşlerinizi oyunlarda FPS artışı oldu mu laptop kullanıyorum :)

FPS konusunda artış yaşıyorsunuz hocam.
 
@Hof Hocam arka plan ve o saat ve günü gösteren temayı atar mısınız?
 
Yılbaşına doğru bende geçmeyi düşünüyorum. Şimdilik 5 Ekim de çıkışını yapsın, ciddi sorunlar yamansın ondan sonra geçerim. Acelesi yok.
 

Geri
Yukarı