Windows 11 format atarken 0xC00000005 hatası

BlackeagLee

Megapat
Katılım
4 Haziran 2016
Mesajlar
901
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ekran kartı
Rx 6600XT
Anakart
ASUS Prime B550M-K
İşlemci
R5 5600X
Arkadaşlar Ventoy kullanarak UEFI bir Windows 11 kurulumu yapacaktım, kurulum esnasında şöyle bir hata aldım ve PC reset attı. Hiçbir şey yapmadan PC'ye reset attım ve tekrar kurulum yaptım ve hiçbir sorun almadım. Sorum neden böyle bir hatayı aldım?
 

Dosya Ekleri

  • IMG_9863.jpeg
    IMG_9863.jpeg
    164,1 KB · Görüntüleme: 226
Son düzenleyen: Moderatör:
Ventoy ile ISO'yu atarken MBR biçiminde mi yoksa GPT biçiminde mi hazırlayıp ISO'yu attınız içine? MBR biçiminde attıysanız ve Modlu bir Windows attıysanız bu hatayı yemeniz olası. Güncel Windows 11 isosuyla Vento'yu UEFI GPT moduna alıp ISO'yu atıp tekrar deneyin. (BIOSta Secure Boot ve TPM ayarı açık kalsın)
 
Ventoy ile ISO'yu atarken MBR biçiminde mi yoksa GPT biçiminde mi hazırlayıp ISO'yu attınız içine? MBR biçiminde attıysanız ve modlu bir Windows attıysanız bu hatayı yemeniz olası. Güncel Windows 11 isosuyla Vento'yu UEFI GPT moduna alıp ISO'yu atıp tekrar deneyin. (BIOS'ta Secure Boot ve TPM ayarı açık kalsın)

Modlu Windows attım ve hayır GPT olarak attım nasıl kullanildigini biliyorum. BIOS'ta Secure Boot be TPM acikti halbuki.

Not: Secure Boot'u kapattim çünkü Ventoy'u görmüyor o zaman BIOS erisim saglanmiyor.
 
Normal Windows'u indirip Secure Boot kapalı hale getirip öyle kurun. Daha sonra Secure Boot açmanızı gerektirebilir 11 söyleyeyim.

Dostum bundan daha önce Windows 10 orijinal sürümünü sorunsuz bir şekilde kurdum. Bugün Ghost Spectre W11 kurmak isterken resimdeki hatayı verdi yeniden başlattım hiçbir şey yapmadım tekrar boot ettim bu sefer kuruldu.

Dostum bundan daha önce Windows 10 orijinal sürümünü sorunsuz bir şekilde kurdum. Bugün Ghost Spectre W11 kurmak isterken resimdeki hatayı verdi yeniden başlattım hiçbir şey yapmadım tekrar boot ettim bu sefer kuruldu.
Ama neden bu hatayı aldım daha sonrasında neden almadım bunu anlamaya çalışıyorum
 
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı