Windows 11 geç açılıyor mu?

276323

Kilopat
Ben bundan yaklaşık 2 veya 3 ay önce Windows 11 kullanıyordum fakat sistem o kadar geç açılıyor ve kendine geliyordu ki, sonra tekrar Windows 10wa geçtim. Böyle bir şey hala devam ediyor mu? Veya yaşayan olduysa nasıl çözdünüz arkadaşlar?

Birkaç gün önce Windows 11 işletim sisteminde devam ediyordum. Windows 10'a göre 1-2 saniye aralıklarla geç açılıyor.(SSD'ye kuruluydu.) Ama çok göze batmıyordu bana göre. Ek olarak belirteyim. Tekrardan Windows 10'a geçtim. Windows 11 bence hala stabil değil ve geliştirme sürecinde olduğundan dolayı sürekli kasmalar/donmalar ya da benzer durumlar söz konusu olabiliyor.

Merhaba,

Windows servisleri ile diğer başlangıç servislerinin yüklenmesi genelde vakit almaktadır. Başlangıçta yüklenen, ancak önemsiz gördüğünüz servisler bulunuyorsa bunları kapatın (hem Windows 10, hem de 11'de başlangıç hızınızı artırır).

Bir de Windows başlangıç esnasında servislerin yüklenmesi için bir gecikme süresi tanımlar, bu gecikme süresini aşağıdaki gibi değiştirebilirsiniz. Bu durumda Windows sadece ana servisleri yüklemeyi başardığı anda siz kullanmaya başlayabilirsiniz.

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Serialize]
"StartupDelayInMSec"=dword:00000000

Son olarak msconfig'den tüm çekirdeklerin (güç tüketimi de bu esnada artar, laptop kullananlar için dezavantaj oluşturabilir) başlangıçta kullanılması ve GUI önyüklemesi yapmaması ayarlarını yaparsanız başlangıç hızı daha da artar.

Merhaba,

Windows servisleri ile diğer başlangıç servislerinin yüklenmesi genelde vakit almaktadır. Başlangıçta yüklenen, ancak önemsiz gördüğünüz servisler bulunuyorsa bunları kapatın (hem Windows 10, hem de 11'de başlangıç hızınızı artırır).

Bir de Windows başlangıç esnasında servislerin yüklenmesi için bir gecikme süresi tanımlar, bu gecikme süresini aşağıdaki gibi değiştirebilirsiniz. Bu durumda Windows sadece ana servisleri yüklemeyi başardığı anda siz kullanmaya başlayabilirsiniz.

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Serialize]

Son olarak msconfig'den tüm çekirdeklerin (güç tüketimi de bu esnada artar, laptop kullananlar için dezavantaj oluşturabilir) başlangıçta kullanılması ve GUI önyüklemesi yapmaması ayarlarını yaparsanız başlangıç hızı daha da artar.
Hocam "

Son olarak msconfig'den tüm çekirdeklerin (güç tüketimi de bu esnada artar, laptop kullananlar için dezavantaj oluşturabilir) başlangıçta kullanılması ve GUI önyüklemesi yapmaması ayarlarını yaparsanız başlangıç hızı daha da artar."

Bu iki maddeyi nasıl uygulayabiliriz anlatır mısın

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı