Ben bundan yaklaşık 2 veya 3 ay önce Windows 11 kullanıyordum fakat sistem o kadar geç açılıyor ve kendine geliyordu ki, sonra tekrar Windows 10wa geçtim. Böyle bir şey hala devam ediyor mu? Veya yaşayan olduysa nasıl çözdünüz arkadaşlar?

Evet HDD kullanıyorum.HDD mi kullanıyorsunuz? Bende sorun yok.
HDD kaynaklı sorun olabilir. 11 kasıyor HDD'lerde.Evet HDD kullanıyorum.
Evet HDD kullanıyorum.
Hocam "Merhaba,
Windows servisleri ile diğer başlangıç servislerinin yüklenmesi genelde vakit almaktadır. Başlangıçta yüklenen, ancak önemsiz gördüğünüz servisler bulunuyorsa bunları kapatın (hem Windows 10, hem de 11'de başlangıç hızınızı artırır).
Bir de Windows başlangıç esnasında servislerin yüklenmesi için bir gecikme süresi tanımlar, bu gecikme süresini aşağıdaki gibi değiştirebilirsiniz. Bu durumda Windows sadece ana servisleri yüklemeyi başardığı anda siz kullanmaya başlayabilirsiniz.
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Serialize]
"StartupDelayInMSec"=dword:00000000
Son olarak msconfig'den tüm çekirdeklerin (güç tüketimi de bu esnada artar, laptop kullananlar için dezavantaj oluşturabilir) başlangıçta kullanılması ve GUI önyüklemesi yapmaması ayarlarını yaparsanız başlangıç hızı daha da artar.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.