Windows 11 Insider Preview yayınlanmaya başladı

Olmasın hocam. UWP'yi oldu olası sevemedim. Çok hantal geliyor bana. Hem Explorer.exe artık ikonik oldu. Hangi UWP'yi kullansam ya çöküyor ya login sorunu oluyor, oluyor da oluyor.
Dostum gelecek UWP'de. Microsoft'ta bunun farkında. UWP daha hafif akıcı ve arayüz olarak daha şık. Senin hantal dediğin şey kullandığın uygulama ile ilgilidir. Uygulamanın geliştiricisi fazla ve gereksiz kodlar yazarak uygulamayı yavaşlatmış olabili. Bu sorunu UWP'ye genellemek mantıksız olur.

Performans problemlerinden söz edenlere 2 yıllık Insider deneyimimden cevap:
Insider sürümleri performansınızı etkilemez. Sadece Windows'un yeni ekleyeceği özellikleri public alana sunmadan önce size test etmeniz için dağıttığı sürümlerdir. Bunlar hali ile test için yollandığı için, buglar olabilir. Onun dışında ne oyun içi FPS problemi ne de performans sorunu oluşturmaz.

Dostum gelecek UWP'de. Microsoft'ta bunun farkında. UWP daha hafif akıcı ve arayüz olarak daha şık. Senin hantal dediğin şey kullandığın uygulama ile ilgilidir. Uygulamanın geliştiricisi fazla ve gereksiz kodlar yazarak uygulamayı yavaşlatmış olabili. Bu sorunu UWP'ye genellemek mantıksız olur.
Hocam XBOX mağazından UWP olarak oyun yükle mesela. Mod kurması yama kurması ayrı ızdırap. XBox Game Pass UWP hala EA Play'i görmüyor yüklü olduğu halde. Üstelik XBox'un ana programından hesabıma giriş yapamıyorum hala. Xbox Konsolu Yardımcısından giriş yapıyorum da ondan sonra kendisi Xbox Game Pass programına hesabımı açıyor. UWP'nin çağ atlaması gerek.

1624883711931.png

Microsoft çalışanı bile korsan film izliyor arkadaş!
1624883799755.png

İsmini de biliyoruz ^^
1624883816557.png

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı