Rehber Windows 11 IoT Enterprise LTSC 24H2 kurulumu ve etkinleştirme

• Konuyu başlatan Xscape
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 258
  • Görüntüleme 68.489
Massgraveye bu konuda güvenmiyorum çünkü o sürümü kurdum Ethernet sürücülerini kurarken hata aldım hata da Windows 10 server 2016 yazıyordu geç ayıktım olayı ama sonradan döndüm Windows 10 IoT Enterprise LTSC'ye.

@misty rosetta neden dislike attınız normal IoT versyonu zaten evaluate massgrave zaten evaluate etkinleştiremiyor?
Sıkıntının massgrave kaynaklı olduğunu sanmıyorum. Çünkü son üç senede sayısız kere işletim sistemi yükledim türlü türlü bilgisayarlara. Geneli de Windows tabi ki. Kullandığım isolar da massgrave'den indirdiğim LTSC 2021, LTSC 2024'tü. Evet bunları kaç defa kurdum hatırlamıyorum. Sistem kaynaklı herhangi bir sorun yaşanmadı. Hatta evdeki tüm bilgisayarlarımızda şu an LTSC 2021 yüklü. Evde beş bilgisayar var. Dediğiniz tarz sorunlar yaşasam bu kadar önermem, bu kadar kullanmazdım kesinlikle.

Ve etkinleşme hakkında: oem etkinleştirme yaptığım her sürüm lot'e kendiliğinden döndü.

Selam,

Bu sürüme kişisel cihazımda geçmek isterim, lakin bazı uygulama ve servisleri aktif olarak kullanıyorum. Xbox, Edge vs. bunları da bu sürümde güvenli şekilde kullanabilmem için bir yol var mı?

Selam,

Bu sürüme kişisel cihazımda geçmek isterim, lakin bazı uygulama ve servisleri aktif olarak kullanıyorum. Xbox, Edge vs. bunları da bu sürümde güvenli şekilde kullanabilmem için bir yol var mı?
Normalde xbox gibi hizmetler kapalı geliyor ama bildiğim kadarıyla açma var. Edge zaten her sürümde var. Her sürümün ortak dayatmasıdır. O yüzden silmeye daha çok uğraşıyor millet emin olun.

Selam,

Edge zaten yüklü geliyor. Xbox için önce Microsoft Store yüklemeniz lazım. CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp wsreset -i yazıp bir süre bekledikten sonra Store yüklenecektir, Xbox uygulamasını da oradan yükleyebilirsiniz.

Normalde Xbox gibi hizmetler kapalı geliyor ama bildiğim kadarıyla açma var. Edge zaten her sürümde var. Her sürümün ortak dayatmasıdır. O yüzden silmeye daha çok uğraşıyor millet emin olun.

Profilimden sistemime bakabilirseniz mutlu olurum. Bu sürüme geçmemle ve Xbox gibi uygulamaları kurduktan sonra performans kaybı veya sistem hataları olmadan yazılım geliştirme ve çeşitli platformlardan(Steam, EA, Ubisoft, xbox) oyun oynamada sorun yaşar mıyım?

Edge zaten yüklü geliyor. Xbox için önce Microsoft Store yüklemeniz lazım. CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp wsreset -i yazıp bir süre bekledikten sonra Store yüklenecektir, Xbox uygulamasını da oradan yükleyebilirsiniz.

Böğüüük insansın vesselam.

Profilimden sistemime bakabilirseniz mutlu olurum. Bu sürüme geçmemle ve Xbox gibi uygulamaları kurduktan sonra performans kaybı veya sistem hataları olmadan yazılım geliştirme ve çeşitli platformlardan (Steam, EA, Ubisoft, Xbox) oyun oynamada sorun yaşar mıyım?
Sorun yaşamazsınız. Sadece büyük Windows güncellemeleri (24H2, 25H2 vb.) LTSC'ye daha geç geldiği için her büyük güncellemeyi alamazsınız (Windows 10 LTSC'nin sadece 1507, 1607, 1809 ve 21H2 sürümleri çıktı.), fakat bunun karşılığında daha uzun süre güvenlik güncellemesi alırsınız. Düz LTSC 2024'ün desteği 9 Ekim 2029, IoT LTSC 2024'ün desteği ise 10 Ekim 2034'te bitiyor, 2034'e kadar Microsoft Windows 12'yi falan çıkarır zaten. Son olarak bu bahsettiğim büyük güncellemeleri Windows Update üzerinden alamayacağınız için ISO'sunu indirip yükseltme yöntemiyle kurmanız gerekecektir.

Profilimden sistemime bakabilirseniz mutlu olurum. Bu sürüme geçmemle ve Xbox gibi uygulamaları kurduktan sonra performans kaybı veya sistem hataları olmadan yazılım geliştirme ve çeşitli platformlardan(Steam, EA, Ubisoft, xbox) oyun oynamada sorun yaşar mıyım?

Böğüüük insansın vesselam.
Sorun yaşamazsınız. LTSC sürümleri 5 yıl ana akım destek ve güvenlik güncellemeleri, üstüne 5 yıl da sadece giüvenlik güncellemeleri alır. Yani 5+5 toplamda 10 yıl desteğe sahip olursunuz. Günümüzde LTSC 2019'un halen pek sorun çıkarmadan kullanılmasının ana sebebi de budur aslında. Yani LTSC 2024'ü 2034'e kadar pek sorun yaşamadan kullanabilirsiniz. O yıldan sonra da destek bitmesi ile kullanımın ölmesi arasında 1-2 yıl fark olduğu için 2035-2036'ya kadar bile kurtarır bu sürüm tahminen.

Hocam verilen linkten değil de Microsoft'tan sallayıp indirsekmi daha iyi olur linktenmi.

Bende de hata verdi yani hata değil de etkinleştirmedi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı