Rehber Windows 11 IoT Enterprise LTSC 24H2 kurulumu ve etkinleştirme

• Konuyu başlatan Xscape
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 244
  • Görüntüleme 59.769
Evet oradan indirdim. Hatta Office 2024 de kurdum onu da lisansladı çok güzel. VirusTotal'den URL tarattım herhangi bir sorun bulmadı.

Sorun yok hocam, defalarca bakmıştım SHA değerlerine sorun yoktu. Bu sırada Windows 10 2016 LTSB'yide denemeni öneririm, Windows 7 kurup ondan sonra denedim bir performans farkı var mı diye, aynı hızdalar neredeyse. Aynı RAM kullanımı var boşta.

Sorun yok hocam, defalarca bakmıştım SHA değerlerine sorun yoktu. Bu sırada Windows 10 2016 LTSB'yide denemeni öneririm, Windows 7 kurup ondan sonra denedim bir performans farkı var mı diye, aynı hızdalar neredeyse. Aynı RAM kullanımı var boşta.

Güncelleme son tarihi ne zamana kadar söylediğiniz sürümün? Sanal makineye mı Windows 7 ve Windows 10 LTSB'yi kurup denediniz? İndiriyorum şimdi LTSB sürümünü. Lenovo Pentium B970 işlemci olan G580 modelini 2012 yılında aldığımda üzerinde orijinal Windows 7 Home Basic sürüm vardı o performansı ne Linux ne de Windows 10'da bulamadım. Seaget 500 GB HDD vardı onun yerine SSD taktım 4 GB RAM belleği 8 GB yaptım lakin Windows 7 performansını alamadım. Termal macunu yeniledim fan temizliği yaptım yükte 66 derecede çalışıyor boşta 34-36 derecelerde geziyor.

Son düzenleme:
Güncelleme son tarihi ne zamana kadar söylediğiniz sürümün? Sanal makineye mı Windows 7 ve Windows 10 LTSB'yi kurup denediniz?

Hocam temel desteği bitsede genişletilmiş desteği daha 2 yıl var. 12 Ekim 2021 tarihine kadar genel destek, 13 Ekim 2026 tarihine kadar genişletilmiş destek. Ayrıca direk kendi sistemimde denedim, sanal makinede değil. Şöylede bir resim bırakayim:

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı-min.PNG
    Ekran Alıntısı-min.PNG
    796,2 KB · Görüntüleme: 155
Hocam temel desteği bitsede genişletilmiş desteği daha 2 yıl var. 12 Ekim 2021 tarihine kadar genel destek, 13 Ekim 2026 tarihine kadar genişletilmiş destek. Ayrıca direk kendi sistemimde denedim, sanal makinede değil. Şöylede bir resim bırakayim:

Boşta 1 GB RAM kullanımı mükemmel bir değer. Windows 8.1 de bile 1.3-1.5 RAM kullanıyordu daha önce Pro sürümünü test ettiğimde? Windows 10 IoT Enterprise LTSC 2019 bu sürüm nasıl hocam bunu test ettiniz mi? 2016 LTSB desteği 2026'da tamamen bitince 2019 kullanılabilir mi diye düşünüyorum.

Boşta 1 GB RAM kullanımı mükemmel bir değer. Windows 8.1 de bile 1.3-1.5 RAM kullanıyordu daha önce Pro sürümünü test ettiğimde. Peki bu LTSB'nin IoT sürümü yok mu destek süresi uzun olması bakımından?

Evet RAM kullanımına ve hızına bende aşırı şaşırdım(not: 8 GB RAM'in olduğu için muhtemelen sende 1.2 GB RAM'leri falan görecektir.), ilk defa bir Windows 10 sürümünden 7 performansı aldım. Maalesef bunun IoT sürümü yok hocam, ama 2 yıl yeterli olacaktır sizin için, olmaz ise LTSC 2019 geçebilirsin o da 9 Ocak 2029'a kadar genişletilmiş destek aliyor.

Evet RAM kullanımına ve hızına bende aşırı şaşırdım(not: 8 GB RAM'in olduğu için muhtemelen sende 1.2 GB RAM'leri falan görecektir.), ilk defa bir Windows 10 sürümünden 7 performansı aldım. Maalesef bunun IoT sürümü yok hocam, ama 2 yıl yeterli olacaktır sizin için, olmaz ise LTSC 2019 geçebilirsin o da 9 Ocak 2029'a kadar genişletilmiş destek aliyor.

LTSC2019 test ettiniz mi daha önceden hocam?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı