Windows 11 işletim sistemi güncellemeler açısından başarısız

Temiz kurulum yaptın değil mi ? Windows update ile isteğe bağlı olanlar dahil ne varsa yaptın mı ? Sürücüleri ve BIOS'u en güncel halde tuttuğuna emin misin ?
Hocam direkt format atmıştım, bu temiz kurulum sayılmıyor mu?
"Windows update ile isteğe bağlı olanlar dahil ne varsa yaptın mı"

Hiç dokunmadım oraya, ama şimdi kontrol ediyorum. Gözükmüyor.

"Sürücüleri ve BIOS'u en güncel halde tuttuğuna emin misin ?"

Hocam sorun da burada kaynaklanıyor. 2 ay önce falan ekran kartı sürücüsünü güncelledim. Ertesi gün PC açılmadı bir türlü. Sistem geri yükleme yaptım. Bu sefer de hem ekran kartı sürücümü hem de windows uptade yapınca, dediğim sorun çıktı ortaya. Başlat menüsü açılmıyor ve kilit ekranından şifre giriş yeri 1 dakika sonra geliyor.

Bios güncellemedim, CPU güncelleme diye bir şey yok sanırım. Ne yapmalıyım hocam?
Ne zaman güncelleme görsem, korkuyorum yapmıyorum. Bıktım bu işten.

DDR5 sisteme sahibim.

EDİT: Windows Uptade şuan güncel gözüküyor, ekran kartı güncellemesi var. Lakin yine aynı sorunları vereceğinden korkuyorum.

SİSTEM:

RYZEN 7 9700X
RTX 3060
32GB RAM DDR5 (16X2)
MSI B650 GAMING PLUS WIFI

@xxxZAURxxx 32 GB (16X2) RAM ile bir zahmet sorun çıkmasın bence hocam. RAM'den kaynaklandığını hala düşünüyor musunuz?

Dosya Ekleri

• 1748965539324.png
    1748965539324.png
    22 KB · Görüntüleme: 23
Son düzenleme:

Hocam sorun da burada kaynaklanıyor. 2 ay önce falan ekran kartı sürücüsünü güncelledim. Ertesi gün PC açılmadı bir türlü. Sistem geri yükleme yaptım. Bu sefer de hem ekran kartı sürücümü hem de windows uptade yapınca, dediğim sorun çıktı ortaya. Başlat menüsü açılmıyor ve kilit ekranından şifre giriş yeri 1 dakika sonra geliyor.

Bios güncellemedim, CPU güncelleme diye bir şey yok sanırım. Ne yapmalıyım hocam?

DDR5 sisteme sahibim.

EDİT: Windows Uptade şuan güncel gözüküyor, ekran kartı güncellemesi var. Lakin yine aynı sorunları vereceğinden korkuyorum.

SİSTEM:

RYZEN 7 9700X
RTX 3060
32GB RAM DDR5 (16X2)

@xxxZAURxxx 32 GB (16X2) RAM ile bir zahmet sorun çıkmasın bence hocam. RAM'den kaynaklandığını hala düşünüyor musunuz?
Ramden kaynaklı sorun değil. İşletim sisteminde arkaplanda ne kadar çok çalışan program olursa o kadar çok hata yemen ihtimalin var ve her güncellemeyle bu arka plan uygulamaları dahada fazla ekleniyor. İlla bir yerde patlak veriyor.

Benim anlatmak istediğim RAM'ın az kullanımı arka plan çöplüğünün temizlenmiş olmasını göstermekti.

Ha sende 128 gb ram olsun neye yarar şişip şişip yan yatan işletim sistemi?

Ramden kaynaklı sorun değil. İşletim sisteminde arkaplanda ne kadar çok çalışan program olursa o kadar çok hata yemen ihtimalin var ve her güncellemeyle bu arka plan uygulamaları dahada fazla ekleniyor. İlla bir yerde patlak veriyor.

Benim anlatmak istediğim RAM'ın az kullanımı arka plan çöplüğünün temizlenmiş olmasını göstermekti.

Ha sende 128 gb ram olsun neye yarar şişip şişip yan yatan işletim sistemi?
Kısaca Win 11 başarısız o zaman bu konuda diyorsunuz.

O kadar hafif Win 11 24h2 işletim sisteminin iso dosyasının linkini atarım ki, adamlar sistem tam boşta 1 gb ram kullanımına kadar indirmişler.
Yani ne kadar gereksiz şeyler var temizlemişler. İşletim sistemi adeta cillop gibi yanıt veriyor.

Sonra Custom iso önerenleri virüslüdür diye tuttururuyorlar taş yağmuruna.
Adamlar Edgeyi, Yapay zekayı, vs vs hepsini kökten kaldırmış atmış çöpe.

Kısaca Win 11 başarısız o zaman bu konuda diyorsunuz.
Microsoft sitesinde olan tam bir çöplük abidesi.

Aceleye geldim 22h2 yazdım be afedersiniz.

Özelden nasıl mesaj atılıyor? Link atsam korsana girer.

Ama önerdiğim custom isoyu korsan kullanmama seçeneğin var tabii. Orijinal key girersen sistem tam orijinal olur.
Hem orijinal hem hafif.

Son düzenleme:
O kadar hafif Win 11 24h2 işletim sisteminin iso dosyasının linkini atarım ki, adamlar sistem tam boşta 1 gb ram kullanımına kadar indirmişler.
Yani ne kadar gereksiz şeyler var temizlemişler. İşletim sistemi adeta cillop gibi yanıt veriyor.

Sonra Custom iso önerenleri virüslüdür diye tuttururuyorlar taş yağmuruna.
Adamlar Edgeyi, Yapay zekayı, vs vs hepsini kökten kaldırmış atmış çöpe.

Microsoft sitesinde olan tam bir çöplük abidesi.

Aceleye geldim 22h2 yazdım be afedersiniz.

Özelden nasıl mesaj atılıyor? Link atsam korsana girer.

Ama önerdiğim custom isoyu korsan kullanmama seçeneğin var tabii. Orijinal key girersen sistem tam orijinal olur.
Hem orijinal hem hafif.
Hocam benim kafam karıştı şimdi. Benim sistem 32 GB ama bir sürü sekme falan acıyorum, yan uygulamalar da cabası. Sizin dediğiniz sistem boşta kalmıyor. Dediğiniz Isolari indirmek bana fayda sağlamaz ki o zaman. Bilmediğimden soruyorum.

Hocam benim kafam karıştı şimdi. Benim sistem 32 GB ama bir sürü sekme falan acıyorum, yan uygulamalar da cabası. Sizin dediğiniz sistem boşta kalmıyor. Dediğiniz Isolari indirmek bana fayda sağlamaz ki o zaman. Bilmediğimden soruyorum.
Kafan neden karışsın?

Dediğim fark budur.
Senin kullandığın sistem boşta 4gb civarı ram kullanıyor ve tonlarca gereksiz arkaplan işlemleri çalışıyor şuan.

Üstüne 10 + Sekme açıyorsun mesela internette. Oldumu sana 10+gb ram kullanımı?

Benim custom dediğim sistemde sekmeler dahil 4gb ram kullanımı olur hem arka planda çalışan tonlarca şey olmadığına göre baya hızlı yanıt verir.

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Sistem tam boşta bu pencerenin resimini at karşılaştırayım.

Bak İşlemci tam boşta olduğu zaman 23872 işlem yükü (Handles değeri) var üzerinde ve onları çalışır vaziyyetde tutmak için uğraşıyor.
Bu işlemlerde 1 gb RAM kullanımı olarak yük bindiriyor sisteme.

Bu Önerdiğim Win 11 24h2 resimidir.

1000064953.jpg

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Ben şuanda önerdiğim siteden (Windows64) indirdiğim custom Win 8.1 final kullanıyorum.
Aşağıya bıraktım kullandığım pc resimini.

Windows sistemi zayıf laptop HDD'sine kurmama rağmen SSD gibi aşırı hızlı yanıt veriyor pc.

Neden? çünkü sistemim tam boşta işlemciye binen yük değeri 8370 kadardır.

Bu arka plan işlemlerini ayakta tutmak için çok az cpu kaynağına ihtiyacı olduğu için benim tıkladığım her şeye aşırı hızlı tepki veriyor.

1000064954.jpg

Son düzenleme:

DDR5 sisteme sahibim.

SİSTEM:

RYZEN 7 9700X
RTX 3060
32GB RAM DDR5 (16X2)

Geri yükleme işlemini yapma. BIOS güncelle. Bilmiyorsan belirt yardımcı olayım istersen. Sürücü için Win update ile çakışıyordur arka planda. Onunda çözümü var.

Geri yükleme işlemini yapma. BIOS güncelle. Bilmiyorsan belirt yardımcı olayım istersen. Sürücü için Win update ile çakışıyordur arka planda. Onunda çözümü var.
Hocam şuan sadece BIOS'u guncelliyorum değil mi?

Ekran kartı Drive guncelleme ne zaman yapsam, şapıtıyor bilgisiyar.

@claus hocam ne olur cevap verin, Bios mu güncelleyeyim?

Bazı yerlerde okuyorum, bios güncellemesi sonrası bilgisiyar deliriyormuş. Format atmak gerekiyormuş.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı