Windows 11 kaldırmayan bilgisayarda Linux'a geçilmeli mi?

Merhaba 1 yıllık uzatma var ama ondan sonra Linux'a geçmeli miyim? Bilgisayarın Windows 11 kaldırmayacağını söylüyor, geçmeliysem hangisine geçmeliyim ve daha kolay alışırım? Oyun oynamam. Günlük işler için kullanıyorum bu bilgisayarı.

Genel Linux dağıtımlarından birini sanal makinede kurup öğrenmeni, tecrübe etmeni öneririm bu 1 senelik süreçte, sonra Arch Linux gibi güzel dağıtımlar kolay gelecektir.

İsterseniz Windows 11 kurabilirsiniz sıkıntı yok ama TPM isteyen programlar olursa sıkıntı yaşayabilirsiniz mesela Valorant gibi.

Ben buna benzer sistemimde Windows 10 loT LTSC 2021 kullanıyorum 2032'ye kadar güvenlik güncellemelerini alacak. (Eğer kurmaya karar verirseniz önce normal LTSC kurup etkinlestirip loT'a çevirmek daha mantıklı olur bence.)

Oyun oynanmıyorsanız linux geçilebilir. Özellikleri bypass edip windows 11 de kurabilirsiniz ama bu sistemde performans sorunu yaşanır.

Sistemi destekliyor olabilir BIOS'tan kontrol etsin. i5 3. nesil işlemciye sahip olup TPM 2.0 destekleyen bir sürü dizüstü bilgisayar görmüştüm.

(DÜZELTME)

Eki Görüntüle 2590258

Şöyle bir istisna varmış ama, donanımında 3. nesil olduğu için yine sıkıntı.

Moderatörlerden doğruluğu hakkında bilgi almak istediğimde böyle bir cevap aldım, belki de anakartta donanımsal olarak var olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı