Windows 11 kullanıcısı Linux geçmeli mi?

Hocam nedense aşırı istiyorum geçmek ama içimde bir isteksizlik var :D
Ben de aynı durumdayım, Windows kullanıyorum.

Hocam sanal makine diye bir şey var. Acaba laptopta nasıl çalışıyor? Linux denesem öyle geçsem iyi olur.
Onu da deneyebilirsiniz ama flash belleğiniz veya SD kartınız varsa ISO'yu ona yazdırıp live boot olarak kurulum yapmadan deneyebilirsiniz.

Hocam nedense aşırı istiyorum geçmek ama içimde bir isteksizlik var :D
Geçmen gerekmiyor. Windows'un yanına kuracaksın.
Bilgisayar açılırken sana soracak. Windows'la mı açılayım Linux'la mı diye.
Hangisi ile istersen onunla başlatacaksın PC yi.

Çift sistem olması hızını veya performansı etkilemez.
Windows Windows hızında,
Linux da Linux hızında çalışır.

Tereddüt edecek birşey yok.

Tabiki diskinde Linuxa ayıracak 30 GB kadar alan olması lazım. 20 de yeter.

Ben de aynı durumdayım, Windows kullanıyorum.

Onu da deneyebilirsiniz ama flash belleğiniz veya SD kartınız varsa ISO'yu ona yazdırıp live boot olarak kurulum yapmadan deneyebilirsiniz.
Hocam laptop windows dursun istiyorum. Böyle linux denemek amaçlı program yok mu?

Kurulum ekranında Windows'un yanına kur seçeneği çıkacak. Onu seçip kurulum yapın.

Flash belleğiniz veya SD kartınız varsa ISO'yu ona yazdırıp live boot olarak kurulum yapmadan deneyebilirsiniz.

Böylece kurulum yapmadan Linux deneyebilirsiniz. USB 2.0 flash bellek kullanırsanız live boot oturumundaki performans azalacaktır.

Geçmen gerekmiyor. Windows'un yanına kuracaksın.
Bilgisayar açılırken sana soracak. Windows'la mı açılayım Linux'la mı diye.
Hangisi ile istersen onunla başlatacaksın PC yi.

Çift sistem olması hızını veya performansı etkilemez.
Windows Windows hızında,
Linux da linux hızında çalışır.

Tereddüt edecek birşey yok.
Hocam baya iyiymiş. O zaman ben şimdi yapacğaım ama kurulumda mı ayarlayacağım? Bu attığınız kanalda var mı ayrıntılı?

Hocalarım görür görmez aşık oldum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

1.38 görür görmez aşık oldum :D
Bu kubuntu mu oluyor?

Windows 11'in tasarımı çok daha güzel ama denemek istiyorsan geç tabii.

RAM kullanımıda güzel.
Mint öneririm.

Hocam baya iyiymiş. O zaman ben şimdi yapacğaım ama kurulumda mı ayarlayacağım? Bu attığınız kanalda var mı ayrıntılı?
Aslında çok kolay.
Zaten kurulum kendi kendine otomatik olarak ilerliyor ve sana basit sorular soruyor.
Muhtemelen manuel olarak sadece Linux'a ayıracak disk alanını kafana göre ayarlamaktan başka sana iş düşmez.

AMA yukarıdaki yazdığım gibi bile olsa yine de önceden birkaç yourtube videosu izlemekte fayda var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı