Windows 11 kullanmak mantıklı mı?

Uzayra

Centipat
RAM
16 GB
SSD veya HDD modeli
Kioxia Exceria NVMe 1TB 1700MB-1600MB M2 PCIe NVMe
Ekran kartı
Zotac Gaming GeForce RTX 3060 Twin Edge 12 GB GDDR
Anakart
Asus
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600 3.5 GHz 35MB AM4
İki senedir Windows 11 kullanıyorum. Bu süreçte neredeyse hiçbir sorunla karşılaşmadım. Fakat bu sıralar bazı sorunlarla karşılaşıyorum. Bunlardan ilki Xbox Gamepadi PC'ye bağlarken karşıma çıktı. Xbox Gamepad adaptör aldım. Xbox koluyla bağlantısı stabil değil. Fakat Windows 10'da muhteşem çalışıyor. Ayrıca uzun süreden beri bilgisayarımı kapatırken ekranıma "Explorer düzgün şekilde kapatılmadı" diye bildirim atıyor. Bilgisayarıma virüs bulaşmaması için elimden geleni yaptım. Kaspersky aldım. Uyarı verdiği sitelere bile giriş yapmadım. Her oyunu Steam'den satın aldım. (Övünmek için söylemiyorum tabii ki de oradan olmamız lazım). Fakat yine bilgisayarımda çökmeler olmaya başladı. Kurulumda da bir hata yapmadım. Technopat'tan izledim yaptım. Fakat yine kusursuz bir deneyim yaşayamıyorum. Hata bende mi? Yoksa Windows 11'de mi sorun var?

Xbox kolu derken 9. Nesil mi? Değilse Windows 10'un daha stabil olması normal. Ayrıca çökmeler derken klasik tarayıcıda takılırken mi yoksa başka bir programda mı oluyor?

W10 kusursuz degil, ancak W11 daha az stabil olabilir, yine de W11 bence yeteri kadar stabil-24H2 yerine 23H2 diyebilirim.

Xbox kolu derken 9. Nesil mi? Değilse Windows 10'un daha stabil olması normal. Ayrıca çökmeler derken klasik tarayıcıda takılırken mi yoksa başka bir programda mı oluyor?
Path of Exile 2 oynarken olmaya başladı. Sonra Heldivers'de de oldu. Ama direk ekran donuyor kalıyor. Alt tab falan hiçbiri fayda vermiyor. Pcyi hard kapatmak zorunda kalıyorum.

Path of Exile 2 oynarken olmaya başladı. Sonra Heldivers'de de oldu. Ama direk ekran donuyor kalıyor. Alt Tab falan hiçbiri fayda vermiyor. PC'yi hard kapatmak zorunda kalıyorum.

Bunu ben Valorant'ta yasiyordum, baska bir benzer anakartin surucusunu kullandigimda olmustu. Bunun gibi bir durum var mi? Bu tarz seyler OS ile alakali olmayabilir, surucuyle de alakali olabilir, hata mesaji var mi? Kayitlardan bakmak lazim belki ipucu vardir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı