Windows 11 kurarken "Bilgisayarınız beklenmedik bir şekilde yeniden başlatıldı" hatası

diviparm

Decapat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Kingston 1 TB
Ekran kartı
RTX 3070
Anakart
Gigabyte B450M-K
İşlemci
AMD Ryzen 5 5500
Merhaba, bilgisayarıma Windows 10 kurarken herhangi bir problem yaşamıyorum ama Windows 11 kurmaya çalıştığımda hata alıyorum. Bilgisayarınız beklenmedik bir şekilde yeniden başlatıldı diyor. TPM 2.0 özelliğini açık şekilde kuruyorum ama yine de hata alıyorum. Nasıl düzeltebilirim?

Hocam sorunu çözdünüz mu bende Gigabyte anakart kullanıyorum sizinle aynı hatayı aliyorum sadece Windows 11 de. @diviparm

Acaba XMP ayari yüzünden olabilir mi?

Hocam sorunu çözdünüz mu bende Gigabyte anakart kullanıyorum sizinle aynı hatayı aliyorum sadece Windows 11 de. @diviparm

Henüz denemedim ama muhtemelen TPM clear ve TPM 2.0 seçeneklerinin BIOS'ta açık olması gerekiyor bir de BIOS güncel değilse BIOS güncellemekte fayda var BIOS'u sıfırlayarak veya güncelleyerek çözebilirsin muhtemelen. Sorunu bu şekilde çözenler varmış.

Henüz denemedim ama muhtemelen TPM clear ve TPM 2.0 seçeneklerinin BIOS'ta açık olması gerekiyor bir de BIOS güncel değilse BIOS güncellemekte fayda var BIOS'u sıfırlayarak veya güncelleyerek çözebilirsin muhtemelen. Sorunu bu şekilde çözenler varmış.

Windows 11 gereksinimleri hepsi açık BIOS Update yaptım fakat oda ise yaramamıştı muhtemel XMP RAM yüzünden dolayı yuklenmiyorum Gigabyte anakartlar kronik sorun olabilir.

Windows 11 gereksinimleri hepsi açık BIOS Update yaptım fakat oda ise yaramamıştı muhtemel XMP RAM yüzünden dolayı yuklenmiyorum Gigabyte anakartlar kronik sorun olabilir.

XMP RAM ne oluyor bilmiyorum maalesef araştırıp bakayım yazarım.

XMP ayarından olduğunu düşünmüyorum çünkü XMP kapatıp açılabilen bir seçenek başka bir problem olmalı.

XMP ayarından olduğunu düşünmüyorum çünkü XMP kapatıp açılabilen bir seçenek başka bir problem olmalı.

Aklıma tek o geliyor ama bazıları BIOS pilini sokup takinca düzelmiş BIOS bilini sokup taktığında BIOS sıfırlanır ya hizli hizli Windows gereksinim ayarlari yapıp XMP etkinleştırmeden yüklemiş olabilir bence.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı