B4Y
Decapat
Daha fazla
Merhaba bugün üniversite için bir Lenovo marka notebook aldım, IdeaPad 3 Slim diye geçiyor, tabii ki FreeDOS geldi ve şu anda 32 GB'lik bir bellekle kurulum yapmaya çalışıyorum fakat USB'yi takıp çalıştırdığımda şu hatayı veriyor:
This System uses 64-bit X86 UEFI => searching for X64 EFI bootloader.
Could not locate 'efi\boot\bootx64.efi': [14] not found.
Yani anladım bendeki UEFI'nin yanlış olduğunu fakat videolardaki gibi Rufus'u kullanıp yine videolardaki gibi yapmıştım her şeyi, yine de bu hatayı verdi.
NTFS yerine exFAT denedim programın üzerinden GPT'yi MBR'ye çeviripte denedim fakat her türlü aynı hatayı alıyorum "
"X86 UEFI'yi nasıl X64'e çevireceğim?" sorusunda kaldım çünkü bu iş sanırım Rufus'tan yapılmıyor ve tek mantıklı çözüm buymuş gibi geliyor ama dediğim gibi, nasıl yapacağımı bilmiyorum.
Notebook'un tam model adı:
Lenovo IdeaPad Slim 3 15IRH8 83EM008NTR Intel Core i7 13620h 16 GB 1TB SSD FreeDOS 15.6"
Yinede sizde bakın, ben mi birşeyi yanlış anladım?
Fotoğrafta en son MBR + exFat formatlarıyla denemiştim.
This System uses 64-bit X86 UEFI => searching for X64 EFI bootloader.
Could not locate 'efi\boot\bootx64.efi': [14] not found.
Yani anladım bendeki UEFI'nin yanlış olduğunu fakat videolardaki gibi Rufus'u kullanıp yine videolardaki gibi yapmıştım her şeyi, yine de bu hatayı verdi.
NTFS yerine exFAT denedim programın üzerinden GPT'yi MBR'ye çeviripte denedim fakat her türlü aynı hatayı alıyorum "
"X86 UEFI'yi nasıl X64'e çevireceğim?" sorusunda kaldım çünkü bu iş sanırım Rufus'tan yapılmıyor ve tek mantıklı çözüm buymuş gibi geliyor ama dediğim gibi, nasıl yapacağımı bilmiyorum.
Notebook'un tam model adı:
Lenovo IdeaPad Slim 3 15IRH8 83EM008NTR Intel Core i7 13620h 16 GB 1TB SSD FreeDOS 15.6"
Yinede sizde bakın, ben mi birşeyi yanlış anladım?
Fotoğrafta en son MBR + exFat formatlarıyla denemiştim.