Windows 11 kurulmalı mı?

Yanlış bilgi
Hocam gizlilik derken 2 yazilim da Microsoft firmasına ait.

@Leon Dayı öyle değil mi hocam?
İkisinin de Microsoft'a ait olması herhangi bir şeyi değiştirmiyor. Eski olanın veri güvenliği her zaman daha iyidir.

11 ile başa çıkması daha zor dediğim gibi.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Eski olanın veri güvenliği her zaman daha iyidir. (YANLIŞ BİLGİ)
Bunun için uyarı aldım bu yüzden mesajımı düzeltiyorum.

Veri güvenliğinden kastım işletim sistemindeki açıklar ya da potansiyel açıklar değil (ki hiçbir zaman güvenlik açığı tabirini kullanmadım) Microsoft'a ya da diğer üçüncü parti şirketlere gönderdiğiniz ve gönderilmesi potansiyel olan veri/veriler idi. Eski işletim sistemlerinde (MS Windows'u kapsar) gönderilen veriler (altta açıklandığı gibi) her zaman yenilere göre daha az ve daha anonim olacaktır.

Bu mesajdaki veri tanımı Wi-Fİ şifreleriniz, dosyalarınızla ilgili çeşitli bilgiler (mesela tarih gibi), yüklü olan programlarınız, ip adresiniz, girdiğiniz siteler (Edgeyi kapsıyor Google da sütten çıkmış ak kaşık değil tabii), ne sıklıkla hangi programları kullandığınızı, donanım bilgilerinizi, konumunuzu ve daha fazlasını kapsayabilir.

Bkz: telemetry, diagnostic data, ads id (reklam kişileştirme diye geçiyor), bazı experience programları (bize sözde daha iyi Windows deneyimi sunmak olarak da geçebilir) ile toplanan donanım bilgileri, location tracking, Wi-Fi sense ve daha fazlası.

Olabildiği kadar objektif ve yalın bir açıklama yaptım umarım demek istediğimi anlamışsınızdır. GNU/Linux tabanlı işletim sistemi kullananlar beni daha da iyi anlayacaktır.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı