Çözüldü Windows 11 LTSC Türkçe ISO nereden bulunur?

• Konuyu başlatan Axerayn
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 19
  • Görüntüleme 319
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Axerayn

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İ7 4770 RX 570 (8GB) 8GB RAM 256GB SSD 8GB RAM
RAM
8GB
SSD veya HDD modeli
256GB
Ekran kartı
RX570
Anakart
İntel H81
İşlemci
i7 4770
Arkadaşlar bilgisayarıma Windows 11 kurmak istiyorum fakat sistem gereksinimleri malum engelliyor bayağı, Windows 11'in sistem gereksinimsiz hazır ISO'su, ya da Windows 11'in LTSC'ya da IoT LTSC (böyle mi yazılıyor emin değilim), Türkçe ISO'sunu bulabilen atabilir mi? Ayrıca IoT ile LTSC arasında ne fark var bilen yazabilirse sevinirim.

Çözüm
Türkçe LTSC : https://drive.massgrave.dev/tr-tr_windows_11_enterprise_ltsc_2024_x64_dvd_27bdab81.iso

IoT için şu konuya bakabilirsiniz : Rehber: Windows 11 IoT Enterprise LTSC 24H2 kurulumu ve etkinleştirme

Aradaki farklar : IoT sürümü daha çok güvenlik güncellemeleri odaklı ve şirketlerin gömülü cihazlarına kullandığı sürüm. Bazı özellikleri daha pasif. Bazı ekstra özel koruma özellikleri de var sabit disk koruma, giriş aygıtlarını kısıtlama vs. gibi. Gündelik masaüstü/dizüstü kullanıcıysanız ilk attığım LTSC daha mantıklı.
@Axerayn Mustafa Kaan hocamın attığı sürümü de kullanabilirsiniz. Virüs vs. yaşamazsınız. Ben o sürüm IoT olmadığı için bunu kullanmanızı önerdim.

Hocam IoT genelde galiba Mekdonilds'ın şu sipariş verme ekranı tarzı yerlerde kullanılıyor galiba daha çok iş odaklı yani anlayacağınız günlük olarak düz LTSC daha mantıklı gibi geliyor.

@Axerayn Günlük kullanımda hiçbir sorun yaşatmaz hocam. Ben Linux kullandığım için Windows 11 ile işim olursa o sürümün VM'ini kullanıyorum. Windows 10 için de AtlasOS kullanıyorum. Düz LTSC'ye göre desteği daha uzun sürüyor ve daha çok güvenlik odaklı. Gerek varmı dersen, aslında yok. İstediğini kurabilirsin.

Tamamdır hocam ilk attığınız Türkçe olanı kurayım o zaman sıkıntı yaşamıyoruz madem en azından bildiğimiz dil olsun :D, ayrıca AMD ekran kartı kullanıyorum driver sorunu vs. yaşar mıyım?

Açıkçası sorun yaşayıp yaşamayacağınızı denemeden bilmenin kesin yolu yok, ama normal bir kuruluma ekstra sorun ihtimali artar mı derseniz hayır. İhtimalini artırmaz.

Sürücü sorunu olursa diye yedekte düz Windows 10 USB'si bulundurmak mantıklı olur o zaman.

Hocamlar elimde flash bellek yok yakınımda bilgisayarcı falan çok ortalama 8-16 GB bellekler ne kadar olur dolandırılmayalım şimdi durduk yere :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı