Windows 11 nasıldır?

Herkes modern donanım kullanmak zorunda değil, bu zorundalığı içinizde hissediyorsanız geçmiş olsun kapitalizm kölesi olmuşsunuz... Belli sebeplerle amaçlarla bilinçli alanlara tabi ki bir şey demiyorum ama belirttiğim kitle bence çok fazla. Modern donanım olmadıktan sonra da Win11 çöptür asıl. Kullanılmaz.

Bizim millet ölücü diyen arkadaşlara sesleniyorum. 8500 lira asgari ücretin olduğu bir ülkede herkesin 20-30+ binlik teknolojik cihaz kullanacağını düşünemezsiniz maalesef.

Arayüz, özellikler falan hoşunuza gittiyse Windows 11 versiyon 22H2'ye (2022 Güncelleştirmesi diye de geçer.) ya da çıktığında version 23H2'ye (2023 Güncelleştirmesi diye de geçer.) geçin. Cihazınızda Windows 11 kararlı çalışmıyorsa geri Windows 10'a dönebilirsiniz.

Not: Bu tip konular açmak mantıksızlaşmaya başladı. Windows'un özelliği mi bilinmez ama Windows 10'u kararlı çalıştıran cihazın Windows 11'İ kararsız çalıştırmama ihtimali var ya da Windows 11'i kararlı çalıştıran cihazın Windows 10'u kararsız çalıştırması gibi. Yani burada tavsiye veren kişide yanlış bir şey söyleyebilir.

Benim makineler yüzde 4 5 daha performanslı(CPU). FPS olarak da 10'a göre ortalamada 25-30 FPS daha fazla. Sadece LoL'de sıkıntı yaşıyorum FPS drop onda da benzeşme yapıyorum düzeliyor.

Bende şöyle bir gariplik oldu. Bende R5 1600 AF var. Windows 10'da CPU kullanımı oyunda 60 falan oluyordu. Ama Windows 11 geçtim ve işlemci kullanımı 10'a kadar düştü. Çok saçma. 0'dan format atınca da Windows 10'da gene %60 oluyor. Değişik.

Dünyanın en iyi, en modern, en yeniliğe açık sistemidir. Windows 8/10 gibi yarım yamalak değildir. Arayüzü çok tatlı ve kullanımı basit. Windows 10 çöpündeki gibi kutucuk yok. Ayrıca güncel. Windows 10 kurmayın çünkü tarihi eser.
Windows 10'un "tarihi eser" olduğu herkes tarafından bilinen bir şey ve Windows 11'in çıkmasında ki sebeplerden biri de bu zaten. Windows 10'u tazelemek .

Ne Windows 7 ne Windows 10 ne de Windows 11, dünyanın en iyi istemci sürümü değildir ki dünyanın en iyi istemci sürümü diye bir şey yok. Bu değişkenlik gösterebilen bir şey ve "Dünyanın en iyi Windows istemci sürümü" listesi hazırlanmaya kalkışılırsa listede birden fazla istemci sürümü yer alacaktır. Çünkü bütün her şey tek bir istemci sürümüyle gelmedi.

Windows 10, yarım yamalak hazırlanan bir istemci sürümü de değildir. Windows 10'un geliştirilmesi Windows 8.1 piyasaya sürülmeden önce başlandı. Yani neredeyse 1.5 yıllık bir zaman dilimi var ki Windows 10, kendini Windows 8.1 diye tanıtan bir istemci sürümü de değildir.

Sistemin düzgün calistirabilecek seviyedeyse kesinlikle geç çok iyi bir işletim sistemi. Masaüstü bilgisayarımda W10 laptopta W11 kullanıyorum laptopta ne zaman geçsem W11 farkını hissediyorum arayuzu çok tatlı ve güzel yapılmış.

Her güncelleme geldiğinde merak edip geçiyorum 1 2 ay sonra sorun çıkarmaya başlıyor geri dönüyorum buglar açılmayan oyunlar falan bahsetmiyorum bile çok aman aman bir güncelleme almadığı sürece geçmeyi düşünmüyorum.

İlk çıktığı dakikadan itibaren Windows 11 kurup deneyimledim ve hep Windows 10'a geri döndüm. Kaç kere Windows 11 kurduğumu hatırlamıyorum hep şans verdim. 5 ay önce Windows 11 kurdum ve hala kullanıyorum. Sistemde ne şişme var ne başka bir şey yağ gibi akıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı